NRK Meny
Normal

Rodal etter Ingebrigtsen-fiasko: – Kan takke seg selv

BEIJING/OSLO (NRK): Henrik Ingebrigtsen la skylda på brite etter å ha røket ut av VM. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mente nordmannen hadde lite å klage på.

Henrik Ingebrigtsen

PROTESTERTE: Henrik Ingebrigtsen mente seg så hindret av denne hendelensen at Norge la inn protest.

Etter å ha blitt nummer ni i sitt forsøksheat og røket ut av VM før det egentlig hadde begynt var det en fyrrig Henrik Ingebrigtsen som la skylda på briten Charlie Grice for at han ikke lyktes.

Rodal

Vebjørn Rodal menter Henrik Ingebrigtsen først og fremst kunne takke seg selv etter VM-nedturen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Nordmannen mente briten hadde gjort en ulovlig manøver med 300 meter igjen, som fikk ham ut av balanse og Norge la inn protest.

Protesten ble imidlertid avvist.

– Henrik er ikke våken

Akkurat som forventet, mener NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

– Jeg er ikke spesielt overrasket over at denne protesten ikke blir tatt til følge. Det som skjer er helt normalt. Det er bare unntaksvis at det ikke skjer knuffing på en 1500-meter, sier han og beskriver situasjonen slik han oppfattet den.

– Briten var godt forbi Henrik da han la seg ut. Det er Henrik som ikke er våken. Han tar ikke vare på åpningen sin. Det er litt symptomatisk for hele løpet hans at han blir straffet for å ikke være offensiv nok, sier Rodal.

Ingebrigtsen har også tidligere snakket om at forsøkene kan bli utfordrende på grunn av «løse kanoner», men Rodal mener at det ikke var det som var årsaken i dag.

– Henrik må definitivt takke seg selv for dette. Han burde aldri i verden ligget så langt bak i feltet i et løp som gikk så sakte de første rundene. Han burde vært mye lenger frem i feltet, sier han.

– Skjønte at medhold ble vanskelig

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen var skuffet da det ble klart at protesten ikke gikk gjennom.

– Juryen mente Henrik ble hindret, men ikke nok til at protesten ble tatt til følge, sier han og fortsetter.

– Vi håpte selvfølgelig at det skulle nå fram, men vi skjønte at det var vanskelig. Sånne ting skjer så ofte i et 1500-meterfelt.

Henrik Ingebrigtsen selv reiste hjem til utøverhotellet uten å snakke med pressen etter at protesten ble avvist, og Ronny Nilsen beskriver 24-åringen som «selvfølgelig veldig skuffet».

– Rett og slett flaut

Selv om Ingebrigtsen la mye av skylda på briten, tok han også selvkritikk etter løpet.

– Hva synes du om at du ryker ut her når du stod her for to dager siden og snakket om medalje, til og med gull?

– Det er flaut. Det er rett og slett flaut, sier Henrik Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal