Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Finansavisen tirsdag meldte at det ville bli servert øl under femmila.
Kommunikasjonssjef Per Tøien i Norges Idrettsforbund var blant dem som reagerte på alkoholserveringen.
Når NRK.no presenterer ham for de riktige fakta, nemlig at serveringen først starter etter rennet, blir han langt mildere stemt.
– Hvis det først skal serveres alkohol, er det veldig bra at det skjer etter rennet, og ikke underveis, sier han til NRK.no.
– Blir annerledes
Han mener hele saken blir endret av de nye opplysningene.
– Dette blir en annerledes sak. Hvis det nå er snakk om en møteplass etter rennet, blir det en annen diskusjon, som jeg er usikker på om idrettsforbundet har en stemme i, sier han.
Det har også tidligere vært servert øl i Holmenkollen etter renn.
Seinest under skiskytingsarrangementet sist helt var det øl tilgjengelig, men i langrennssammenheng har de hatt et opphold i alkoholservering de siste åra.
– Begrenser oss veldig
Arrangementansvarlig for Holmenkollen-rennene, John Aalberg, forteller til NRK at det er de svake publikumstallene fra 2012 som er grunnen til at de nå igjen tilbyr ølservering.
– Men vi begrenser det veldig. Det skjer kun lørdag ettermiddag, sier han.
Selv om Per Tøien synes det er fint at det ikke serveres øl underveis, mener han alkohol og idrett nødig bør blandes.
– Hvis man trenger alkohol for å selge langrenn etter et fantastisk VM i Val di Fiemme, synes jeg de bør se på hva man gjør, sier han.