Hopp til innhold

Ikke-eksisterende resort i Saudi-Arabia tildelt de asiatiske vinterlekene

Det saudiarabiske stedet Trojena blir vertssted for de asiatiske vinterlekene i 2029. Det skriver den nasjonale olympiske og paralympiske komité som representerer Saudi-Arabia på Twitter.

Trojena er enn så lenge et ikke-eksisterende vintersportssted og var den eneste kandidaten for lekene i 2029. De asiatiske vinterlekene har ikke vært avholdt siden 2017, fordi det har vært vanskelig å finne steder som ønsker å være vertskap, ifølge nettstedet Inside the Games.

Vintersportsstedet Trojena skal etter planen stå ferdig i 2026. Det er første gang et vestasiatisk land er vertsnasjon for vinterlekene.

Siste nytt

 • Granerud med i seierskampen

  Halvor Egner Granerud satte bakkerekord i kvalifiseringen, og fulgte opp med et nytt godt hopp i 1. omgang i Ruka.

  Nordmannen ligger på 5. plass før finaleomgangen etter et svev på 139 meter.

  – Jeg er fornøyd med det jeg gjør, jeg leverer et fint skihopp. Det er en litt tung kul, men jeg får en del meter ut av det, sier Granerud til NRK.

  David Kubacki leder rennet foran gårsdagens vinner Anze Lanisek. De hoppet begge over 145 meter.

  Granerud ble diskvalifisert i gårsdagens renn fordi dressen hadde for mye luftgjennomstrømming. Han fikk sydd en ny dress til dagens renn.

  Jeg hadde ikke noe annet valg. Dressen var dårlig og ulovlig, sier han.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Deschamps sparer spillere i siste puljekamp

  Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefter at han vil la noen spillere hvile mot Tunisia i siste puljekamp i VM. Det kan gi dansk hodebry.

  Danmark er avhengige av at det slår Australia, samt at Tunisia ikke vinner over Frankrike for å avansere til åttedelsfinale. Frankrike er sikret videre spill, og det skal godt gjøres om de ikke også vinner gruppen.

  Derfor ønsker Deschamps å spare spillere i kampen onsdag. Han vil likevel ikke avsløre hvem det blir.

  – Ja, men ikke spør meg hvem det blir. Det er en fordel å vinne de to første kampene, sier han, ifølge Ekstra Bladet. (NTB)

  Didier Deschamps og Kylian Mbappé
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Granerud med bakkerekord i Finland

  Halvor Egner Granerud klinket til med bakkerekord under søndagens kvalifiseringsomgang i Ruka. Hoppet var hele 150,5 meter langt, og det har altså ingen klart før ham.

  – En kul måte å starte dagen på, sier Granerud til NRK.

  Gårsdagen ble mislykket for nordmannen, som endte med å bli disket på grunn av for mye luftgjennomstrømming i dressen. Det har han åpenbart lagt bak seg, og i formiddag er det muligheter for å revansjere lørdagens fadese. Da er det nytt storbakkerenn i Ruka.

  – Jeg har fått laget ny dress siden i går. Den er forhåpentligvis bedre.

  Halvor Egner Granerud jubler
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste