NRK Meny
Normal

Hun ble ikke dopingtestet - mistet verdensrekorden

Kim Hyun-yung satte verdensrekord, men fikk den ikke godkjent. Grunn: Hun ble ikke plukket ut til dopingtest etterpå.

Hyun-Yung Kim

Kim Hyun-yung satte verdensrekord for juniorer – trodde hun. Men det var før hun ikke ble dopingtestet

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

Den koreanske jenta er skøyteløper, og hun er fortsatt junior. Under løpene i Calgary i helgen gikk hun 1000-meteren på 1.15,11. Det er ny verdensrekord for juniorer.

Det trodde hun da hun hadde gått i mål og konkurransen var over.

Men arrangørene hadde glemt at hun var junior. Og ettersom hun "bare" ble nummer tre på distansen totalt, var hun ikke blant dem som måtte ut i obligatorisk dopingtest etterpå.

Hun var heller ikke blant dem som ble trukket ut til tilfeldig test. Godkjennelse av verdensrekorder krever at løperen har avgitt dopingprøve.

Derfor ble ikke tiden godkjent som junior-verdensrekord. Den tilhører offisielt fortsatt japaneren Miho Takagi og lyder på 1.15,40.

En annen koreansk kvinne imponerte også på 1000 m i Calgary. Sang-Hwa Lee knuste den gamle koreanske rekorden med over et halvt sekund og gikk i mål på 1.13,66. Christine Nesbitt ble toer på 1.14,49.

Og ennå er det bare september. Verdenscupen for skøyteløperne begynner 8. november – også det i Calgary.

Siste nytt

 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland

Sendeplan

Kl. Program Kanal