Hun ble ikke dopingtestet - mistet verdensrekorden

Kim Hyun-yung satte verdensrekord, men fikk den ikke godkjent. Grunn: Hun ble ikke plukket ut til dopingtest etterpå.

Hyun-Yung Kim

Kim Hyun-yung satte verdensrekord for juniorer – trodde hun. Men det var før hun ikke ble dopingtestet

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

Den koreanske jenta er skøyteløper, og hun er fortsatt junior. Under løpene i Calgary i helgen gikk hun 1000-meteren på 1.15,11. Det er ny verdensrekord for juniorer.

Det trodde hun da hun hadde gått i mål og konkurransen var over.

Men arrangørene hadde glemt at hun var junior. Og ettersom hun "bare" ble nummer tre på distansen totalt, var hun ikke blant dem som måtte ut i obligatorisk dopingtest etterpå.

Hun var heller ikke blant dem som ble trukket ut til tilfeldig test. Godkjennelse av verdensrekorder krever at løperen har avgitt dopingprøve.

Derfor ble ikke tiden godkjent som junior-verdensrekord. Den tilhører offisielt fortsatt japaneren Miho Takagi og lyder på 1.15,40.

En annen koreansk kvinne imponerte også på 1000 m i Calgary. Sang-Hwa Lee knuste den gamle koreanske rekorden med over et halvt sekund og gikk i mål på 1.13,66. Christine Nesbitt ble toer på 1.14,49.

Og ennå er det bare september. Verdenscupen for skøyteløperne begynner 8. november – også det i Calgary.

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Berge fikk uvanlig innrømmelse fra dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Siste nytt

 • Kenneth Larsen ny trener for Vålere

  Etter et år med administrative oppgaver er Espen Knutsen tilbake med treneransvar for Vålerenga Hockey. Han blir assistent for Kenneth Larsen.

  Larsen tar dermed over ansvaret som hovedtrener etter Roy Johansen, som har trent laget siden 2016.

  wm0-gEh-Oy0
  Foto: Mariam Butt / N
 • Norwich avlyste treningskamp

  Den engelske Premier League-klubben Norwich har sett seg nødt til å avlyse kveldens treningskamp mot Coventry etter at det er oppdaget koronasmitte i laget.

  Avgjørelsen om å avlyse kampen er tatt for å være på den sikre siden etter et mindre antall positive koronatester i førstelaget, heter det i en pressemelding på klubbens nettsider.

 • Hvas med ny norsk rekord

  Tomoe Zenimoto Hvas satte ny norsk rekord da han vant sitt heat på 200 meter medley i OL onsdag. Han svømte inn på tiden 1.57.64. Den gamle rekorden hans var på 1.59,44. Det holdt til en plass i semifinalen.

  Hvas ble nummer 12, og de 16 beste svømmer semifinale torsdag.

  Hvas ledet det tredje av de seks heatene hele veien. Det ga seier nesten ett sekund foran australske Brendon Smith.

  Han ble slått av tre svømmere i det fjerde heatet og tre i det femte. Dermed var han semifinaleklar før det siste heatet.

  Hvas var norsk flaggbærer sammen med stuperen Anne Tuxen under åpningsseremonien forrige uke. Mandag satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med 1.56,30, men det holdt ikke til semifinaleplass.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal