NRK Meny
Normal

Idrettspresidenten har reist for 238.819 kroner

Idrettspresident Tom Tvedt nedsetter et eget utvalg for å granske åpenheten i idretten, han har selv reist for 238.819 kroner siden juni i fjor.

Idrettspresident Tom Tvedt måtte for andre gang i april møte på kulturministerens kontor for å diskutere åpnehet i idretten.

– Jeg har ingenting å skjule, sier han.

– Vi tar dette veldig alvorlig. Jeg kommer til å legge frem mine reiseregninger fra den dagen jeg ble idrettspresident.

Tvedt har reist for totalt 238.819 kroner siden Idrettstinget i Trondheim hvor han ble valgt som idrettspresident i juni i fjor.

Også Norges Idrettsforbunds generalsekretær Inge Andersen offentliggjør sine reiseregninger.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H)

IKKE FORNØYD: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hofstad Helleland hadde mandag innkalt norske idrettsledere til et nytt møte om åpenhet i idretten.

Helleland var ikke fornøyd med svarene idrettstoppene ga henne i et tidligere møte og det ble derfor innkalt til nye samtaler.

En stresset idrettspresident Tom Tvedt var sent ute og kom derfor kun med en kort uttalelse til pressen før møtet.

 • Sjekk Tvedts reiseregninger her
 • Sjekk Andersens reiseregninger her

Nytt utvalg

Etter møtet kom han med følgende uttalelse til pressen:

– Vi har lagt frem nye tiltak for kulturministeren. Vi setter frem et bredt utvalg som skal se på åpenheten i idretten, fortalte han.

Utvalget skal ledes av John G. Bernander. Navnene på de øvrige medlemmene i utvalget vil offentligjøres i løpet av dagen.

Tom Tvedt

NYTT MØTE: Idrettspresident Tom Tvedt på vei inn til møtet med kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– For å gå foran som idrettspresident kommer jeg sammen med generalsekretæren til å legge ut mine reiseregninger i løpet av dagen, sa Tvedt til pressekorpset etter mandagens møte.

– Vi har kommet i en situasjon der man sier at det ikke er tillit til norsk idrett. Det tar vi på dypeste alvor. Mitt mål for norsk idrett er at det skal være full åpenhet, forklarte Tvedt, som er forberedt på kritikk når regningene offentliggjøres.

– Ja jeg er forberedt på kritikk. Men hvis det fremkommer kritikk så har jeg ingenting å skjule. Jeg skal forklare alt.

Helleland ikke fornøyd

Kulturminister Linda Hofstad Helleland er imidlertid fremdeles ikke fornøyd med svarene hun fikk fra idrettstoppene i mandagens møte om åpenhet.

Hun varsler nå at det vil bli gjort en jobb i departementet før idrettspresidenten og hans stab vil få en ny tilbakemelding.

– Vi skal jobbe med dette utover dagen og natta og kommer til å melde tilbake til NIF i løpet av morgendagen, sier Hofstad Helleland til NTB.

Hun vedkjenner at idrettsforbundet fremla enkelte grep for å gi åpenheten et tiltrengt løft, men at dette ikke var tilstrekkelig til å berolige henne.

NIF kom med noen initiativ i møtet, men slik situasjonen er nå må jeg vurdere ytterligere tiltak, sier kulturministeren.

Ikke underlagt offentlighetsloven

Bakgrunnen for møtet er debatten som kom etter at VG over lengre tid satt søkelys på manglende åpenhet rundt økonomi og reiseregninger i idretts-Norge.

Idrettsforbundet får 87 prosent av inntektene sine fra det offentlige, men siden forbundet ikke er underlagt offentlighetsloven, er innsynsmulighetene svært begrenset.

Les også: Vil legge idretten under offentlighetsloven

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal