NRK Meny
Normal

Idrettseliten klare for å feire seg selv

Mens kveldens nominerte idrettsutøvere tok seg god tid over den røde løperen, hastet en ordknapp sjakkverdensmester forbi presseoppbudet i Oslo Spektrum.

Magnus Carlsen på idrettsgallaen

Magnus Carlsen tok seg tid til fansen, men ønsket ikke å la seg intervjue eller fotografere av pressen i forkant av Idrettsgallaen lørdag kveld.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

En etter en ankom de nominerte idrettsutøverne den røde løperen i Oslo Spektrum i forkant av Idrettsgallaen 2014. Mens de fleste brukte et par minutter på å jobbe seg gjennom presseoppbudet, var sjakkverdensmester Magnus Carlsen ikke like komfortabel på den røde løperen.

– Jeg ser mest frem til å dele ut pris i kveld, sa en ordknapp 23-åring til NRK.no før han strenet rett forbi fotografene som sto på rad og rekke med fingrene på utløserknappene.

Les også: Følg idrettsgallaen backstage direkte her, og kom med dine innspill til hva NRK.nos reporter skal spørre idrettsstjernene om!

Mer avslappet i år

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein er mest glad for at hun ikke skal dele ut pris i år.

Foto: NRK.no

Magnus Carlsens idrettsprestasjon tidligere i vinter da han tok verdensmestertittelen fra indiske Viswanathan Anand gjorde at han nok en gang ble gjenstand for diskusjoner da det i desember viste seg at 23-åringen ikke kan nomineres i klassen Årets mannlige utøver.

Les også: Sjakk-Carlsen ikke nominert til Årets mannlige idrettsutøver

Han ble imidlertid nominert i kategoriene Åpen klasse og Årets navn, og skal i tillegg dele ut en pris under lørdagens Idrettsgalla.

En som er glad hun ikke skal dele ut pris i år, er roer Birgit Skarstein. Hun er i stedet nominert i kategorien Beste kvinnelige funksjonshemmede utøver.

– Jeg er mye mer avslappet i år! Det er deilig å være tilbake i en setting der jeg ikke trenger å være så nervøs, forteller hun.

Les også: Se, her går «Ingen Grenser»-Birgit!

Heier på konkurrentene

Hun ser frem til en kveld der norske toppidrettsutøvere skal få den oppmerksomheten og hederen de fortjener, og tar det ikke så tungt om hun må vende nesen hjemover uten en pris i fanget.

– Sarah Louise Rung (svømming) er utrolig sterk, mens Mariann Vestbøstad Marthinsen (langrenn) er veldig flink. De fortjener begge prisen, mener Skarstein.

Freestyle-utøveren Tiril Sjåstad Christiansen (18) er nominert i klassene Årets kvinnelige utøver og Årets gjennombrudd. Hennes favoritt i kveld er nominert i klassene Årets navn og Årets mannlige utøver.

– Jeg holder en knapp på Aksel Lund Svindal. Han er mitt store forbilde og jobber kjempehardt, sier Christiansen til NRK.no på vei inn i Spektrum.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn