NRK Meny
Normal

Idrettseliten klare for å feire seg selv

Mens kveldens nominerte idrettsutøvere tok seg god tid over den røde løperen, hastet en ordknapp sjakkverdensmester forbi presseoppbudet i Oslo Spektrum.

Magnus Carlsen på idrettsgallaen

Magnus Carlsen tok seg tid til fansen, men ønsket ikke å la seg intervjue eller fotografere av pressen i forkant av Idrettsgallaen lørdag kveld.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

En etter en ankom de nominerte idrettsutøverne den røde løperen i Oslo Spektrum i forkant av Idrettsgallaen 2014. Mens de fleste brukte et par minutter på å jobbe seg gjennom presseoppbudet, var sjakkverdensmester Magnus Carlsen ikke like komfortabel på den røde løperen.

– Jeg ser mest frem til å dele ut pris i kveld, sa en ordknapp 23-åring til NRK.no før han strenet rett forbi fotografene som sto på rad og rekke med fingrene på utløserknappene.

Les også: Følg idrettsgallaen backstage direkte her, og kom med dine innspill til hva NRK.nos reporter skal spørre idrettsstjernene om!

Mer avslappet i år

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein er mest glad for at hun ikke skal dele ut pris i år.

Foto: NRK.no

Magnus Carlsens idrettsprestasjon tidligere i vinter da han tok verdensmestertittelen fra indiske Viswanathan Anand gjorde at han nok en gang ble gjenstand for diskusjoner da det i desember viste seg at 23-åringen ikke kan nomineres i klassen Årets mannlige utøver.

Les også: Sjakk-Carlsen ikke nominert til Årets mannlige idrettsutøver

Han ble imidlertid nominert i kategoriene Åpen klasse og Årets navn, og skal i tillegg dele ut en pris under lørdagens Idrettsgalla.

En som er glad hun ikke skal dele ut pris i år, er roer Birgit Skarstein. Hun er i stedet nominert i kategorien Beste kvinnelige funksjonshemmede utøver.

– Jeg er mye mer avslappet i år! Det er deilig å være tilbake i en setting der jeg ikke trenger å være så nervøs, forteller hun.

Les også: Se, her går «Ingen Grenser»-Birgit!

Heier på konkurrentene

Hun ser frem til en kveld der norske toppidrettsutøvere skal få den oppmerksomheten og hederen de fortjener, og tar det ikke så tungt om hun må vende nesen hjemover uten en pris i fanget.

– Sarah Louise Rung (svømming) er utrolig sterk, mens Mariann Vestbøstad Marthinsen (langrenn) er veldig flink. De fortjener begge prisen, mener Skarstein.

Freestyle-utøveren Tiril Sjåstad Christiansen (18) er nominert i klassene Årets kvinnelige utøver og Årets gjennombrudd. Hennes favoritt i kveld er nominert i klassene Årets navn og Årets mannlige utøver.

– Jeg holder en knapp på Aksel Lund Svindal. Han er mitt store forbilde og jobber kjempehardt, sier Christiansen til NRK.no på vei inn i Spektrum.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge