Russisk nyhetsbyrå: Ustjugov og Sleptsova på IBUs dopingliste

Fire russiske skiskyttere er mistenkt for brudd på den internasjonale skiskytterunionens IBUs dopingregler.

OLYMPICS-BIATHLON/ Gold medallist Russia's Ustyugov poses during the medal ceremony for the men's biathlon 15 km mass start at the Vancouver 2010 Winter Olympics

GULL: Jevgenij Usjugov er blant utøverne som skal ha brutt dopingreglene. Han vant tre OL-medaljer før han la opp.

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Det går fram av en pressemelding fra IBU.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS skal det være to tidligere OL-vinnere blant de fire.

De to er Jevgenij Ustjugov og Svetlana Sleptsova. De to andre skal ifølge TASS være Aleksander Tsjernysovog Aleksander Petsjenkin.

Kan gi norske OL-medaljer

Ustjugov og Sleptsova har seg imellom tatt til sammen tre OL-gull og en OL-bronse.

Sleptsova tok sin gullmedalje i Vancouver-OL i 2010. Der havnet det norske laget med Liv Kjersti Eikeland, Ann Kristin Flatland, Solveig Rogstad og Tora Berger på fjerdeplass.

Ustjugov vant også gull i Vancouver på fellesstarten. Fire år senere var han på stafettlaget som tok gull i Sotsji-OL. I den stafetten havnet Norge på fjerdeplass.

Om de to blir funnet skyldig kan det altså komme bronsemedaljer i posten til de norske stafettlagene.

Ikke lenger tilknyttet landslaget

Det russiske skiskytterforbundet har sluppet sin egen uttalelse på sin hjemmeside, der uttrykker forbundet nulltoleranse for brudd på antidopingreglene.

Ingen av utøverne som skal ha brutt dopingreglene er lenger tilknyttet det russiske landslaget.

Russerne har fått fjorten dager til å gjøre rede for sitt syn på saken før den eventuelt går videre.

Opplysninger fra Rodtsjenkov

Ifølge det russiske nyhetsbyrået skal det være opplysninger fra dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov som har ført til anklagene mot de fire utøverne.

Da NRK møtte Rodtsjenkov tidligere i år var han meget kritisk til IBUs dopingarbeid.

– Det alvorligste når det kommer til IBU, og som bør etterforskes, er prosedyren de har for evalueringen av blodprøver eller kanskje prøvene de tar av egne utøvere for å beskytte dem. Generelt er hele antidopingsystemet veldig sårbart for manipulering, sa Rodtsjenkov i april.

Da advarte også Rodtsjenkovs advokat Jim Walden om at det ville komme flere avsløringer.

– Det vil bli kjent mer etterforskning og mer informasjon vil bli offentliggjort, sa Walden.

Nå er altså fire nye russiske utøvere anklaget for brudd på dopingreglene.

Sportsnyheter

Roy Keane kritiserer Nederland: – Dei blir avslørte når dei møter topplaga

Då Nederland var i ferd med å rote bort ein sikker siger fordi forsvaret ikkje heldt mål, fann Denzel Dumfries tida inne til å score sitt første landslagsmål.

Siste nytt

 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut.

  For Brann fikk Niklas Jensen Wassberg (17) sin første kamp fra start. Han er barnebarnet til Roald "Kniksen" Jensen, som også Brann-debuterte som 17-åring, skriver BT.

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

  Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien. I forkant av 1-0 gjorde nemlig Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli. Ulrik Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

  Sørli
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Rødt kort og straffedrama på Åråsen

  Lillestrøm vant fortjent 2-1 mot Haugesund søndag kveld.

  Lillestrøm har fått mye kritikk for forsvarsspillet denne sesongen, og med rette. LSK-trener Geir Bakke eksperimenterte før kampen og la om til tre stoppere og en 3-4-3-formasjon, men forsvarstrøbbelet forsvant nemlig ikke av den grunn.

  Etter 21 minutters spill skulle Lars Ranger heade ballen tilbake til Philip Slørdahl, men klønet det til og sendte i stedet Sondre Liseth alene gjennom. Alene med Mads Hedenstad Christiansen satte han inn 1-0.

  – Herregud, Lillestrøm. Hvis dere lurer på hvorfor dere ligger på nedrykkssplass, er svaret der. fryktelig forsvarsspill, et nedrykks-forsvarsspill, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter scoringen.

  – Klovner i kamp, illustrerte Bengt Eriksen.

  Thomas Lehne Olsen slo tilbake kort tid senere og utlignet til 1-1 for LSK da en heading fra spissen skiftet retning og havnet i mål.

  Samme mann økte til 2-1 på straffespark rett før pause. Dommeren pekte korrekt på ellevemeteren da Alexander Stølås hadde felt Lars Ranger i boksen.

  LSK kunne øke til 3-1 da Lehne Olsen gikk i bakken i starten av andre omgang, men Egil Selvik reddet forsøket fra Kaan Kairinen enkelt.

  Alioune «Badou» Ndour ble byttet inn for Haugesund i det 72. minutt, men etter kun åtte minutter ble han utvist etter å ha havnet i tumulter med LSK-spillere.

  – Det er fullstendig hodemist av oss som lag å havne i slike situasjoner. Når du jager mål lager du ikke frispark eller løper bort og dytter på folk. Det er for dårlig, sa Haugesunds Sondre Liseth etter kampen til Eurosport.

  Dermed ebbet kampen ut med fortjent 2-1-seier til hjemmelaget.

  LRq-v6qqb-E
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal