Ibrahimovic med stikk til Bendtner

LOS ANGELES/OSLO (NRK): Zlatan Ibrahimovic avslører at det er interesse fra flere klubber for å hente ham til Europa. Rosenborg er ikke på den listen, men spissen sender likevel et spøkefullt stikk til Nicklas Bendtner.

Zlatan Ibrahimovic kommer med et lite stikk til Nicklas Bendtner

DANSKEN OG SVENSKEN: Zlatan Ibrahimovic kommer med et lite stikk til Nicklas Bendtner.

Foto: Ole Martin Wold/Kirby Lee / NTB scanpix/USA TODAY Sports

– Det finnes interesse fra Europa. Jeg har et år til i Los Angeles Galaxy, og jeg diskuterer med klubben hva de vil og hva de ønsker. Mer enn det er det ikke å si, sier Zlatan til NRK.

Ryktene rundt Ibrahimovics neste trekk er alltid mange. De siste snakker om en retur til gamleklubben Milan, men svensken holder kortene tett til brystet.

– Hvis det hadde vært mer å si, ville jeg sagt det til deg. Hvis Rosenborg hadde vært i bildet, hadde jeg sagt det til deg. Men det finnes ikke, smiler Zlatan.

– Du og Bendtner på topp?

– Nei, meg selv på topp, ler svensken, og sender et lite stikk til den danske spissen.

– Lagerbäck burde gitt med sjansen tidligere

Ibrahimovics foreløpige karriere i Europa tok slutt etter en alvorlig kneskade i Manchester United. Men Zlatan forteller at ryktene om en retur gir ham styrke.

– Alle ryktene får meg til å føle meg levende. Jeg føler at jeg fortsatt er i live, og har noe å komme med. Denne interessen får meg til å føle at jeg fortsatt er på topp, sier Ibrahimovic.

ZLATAN IBRAHIMOVIC

BLID: Det var en blid og fornøyd Zlatan som møtte NRK i Los Angeles i forbindelse med lanseringen av hans nye bok.

Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men karrieren til svensken begynner å nærme seg slutten. Og på sine eldre dager har han tatt en titt tilbake.

19 år og tre måneder gammel fikk Zlatan Ibrahimovic sin debut på det svenske landslaget. Det var mot Færøyene i en treningskamp, som endte 0–0. Det var Lars Lagerbäck som var trener på det svenske landslaget på den tiden.

Han var da inne i sin tredje seniorsesong i Malmö. I sin nye bok skriver han at han mener han kunne fått sjansen av den daværende landslagssjefen litt tidligere, og utdyper dette overfor NRK.

– Jeg synes jeg kunne fått sjansen tidligere enn jeg fikk, sier Zlatan i et intervju med NRK, og utdyper at kulturen i Skandinavia sannsynligvis spilte inn.

– I Skandinavia og Sverige, er vi snille. Jeg fikk kjenne en helt annen verden i Italia. Der presterer du til de finner en annen spiller som presterer. Man våger mer der, og hadde Lars våget mer kunne han satt meg inn tidligere, fortsetter svensken.

– Kan fremstå som høy på pæra

Lagerbäck selv tenker tilbake på Ibrahimovic som en profesjonell spiller som har utviklet seg mye. Men den nåværende norske landslagstreneren vet at han kan si ting som ikke er helt seriøst ment.

– Han debuterte vel når han var 19 år, og han spilte på et Malmö som slet litt da. Det var sterk konkurranse på den tiden også, så jeg tror han sa det med et glimt i øyet, om jeg kjenner Zlatan rett, sier Lagerbäck.

SOCCER-EURO-SWE-BEL/

KAPTEIN: Zlatan Ibrahimovic var Sveriges kaptein i mange år og sees på som en av Skandinavia og Sveriges beste spillere gjennom tidene.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Han er veldig profesjonell. Han kan fremstå ganske høy på pæra, men hele tiden jeg jobbet med han var han veldig profesjonell.

I perioden hvor Lagerbäck ledet landslaget utviklet Ibrahimovic seg til å bli en av verdens beste og mest ettertraktede spillere. På landslaget minnes han Lagerbäck som en klok mann, som han har delt mange gode stunder sammen med.

– Lagerbäck var taktikeren og tenkeren. Han kjørte sitt system på landslaget. Han ga meg sjansen og jeg synes jeg tok vare på den. Vi hadde noen fantastiske år sammen, med glede, svette og tårer, sier Zlatan om gamlesjefen.

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal