Hopp til innhold

I natt gjelder det, Zucca

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers har sin andre «matchball» for Stanley Cup-finalen i natt, denne gangen hjemme. Da må de slåss bedre enn i forrige kamp. Kampen begynner klokka 02, norsk tid.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers misset stygt da de sist hadde sjansen til sin første finaleplass på 20 år. I natt har de sjansen igjen

Foto: Eric Bolte / Reuters

– Jeg tror alle ønsker å slå tilbake etter forrige kamp, sier Mats Zuccarello Aasen, og tenker på 7-4-nederlaget mot Montreal Canadiens tirsdag.

Da hadde Rangers sjansen til å sikre finaleplassen. Det gikk aldeles galt.

– Det er helt uakseptabelt slik vi spilte da, sier Zuccarello, som kan bli den første nordmannen i en Stanley Cup-finale noensinne.

– Bør vinne hjemme

I natt får de sjansen igjen hjemme i Madison Square Garden, og ekspertene mener at den bør de vinne. Hvis ikke, blir alt avgjort i Montreal lørdag kveld. Og der liker vanligvis ikke Rangers seg, til tross for at de har vunnet to kamper der i dette sluttspillet.

Kampen begynner klokka to i natt, norsk sommertid. Det gjorde forrige kamp da Rangers også hadde sjansen til å avgjøre, og da skrev The New York Post denne artikkelen om Zucca og den norske interessen. Merk språket.

Rangers har ikke vært i en Stanley Cup-finale siden 1994. Det er 20 år siden. Den gangen gikk de helt til topps med finaleseier over Vancouver.

Steve Silverman, kommentator i tv-kanalen CBS, ser for seg et revansjelystent Rangers etter fiaskokampen tirsdag.

– Hvis Montreal skal tvinge fram en sjuende kamp hjemme, må de slå et Rangers-lag som helt sikkert kommer til å levere sin beste kamp i sluttspillet, tror Silverman .

Fem områder der Rangers må forbedre seg

NHLs egen kommentator Dan Rosen lister opp fem ting Rangers må gjøre for å vinne i natt. Det betyr fem områder der de slurvet utilgivelig i forrige kamp, og der de må skjerpe seg i natt:

1. Vær konger

Det betyr i korte trekk at målvakt Henrik Lundqvist må finne tilbake til storspillet i de første kampene i semifinaleserien og stenge buret. Han hadde en sørgelig "off-day" sist og ble skiftet ut.

2. Behold kontrollen

Rangers har ord på seg for å spille "fra fløyte til fløyte". Men det hjelper ikke hvis spillerne mellom fløytingen er udisiplinerte, pådrar seg utvisninger og gir motstanderen power play. Ved én anledning sist ble forsvarsspiller John Moore utvist for fem minutter, og er dessuten suspender for de to neste kampene.

3. Forecheck og jag pucken

Sist gav Rangers motstanderen masse tid og rom når de var i angrep, noe som er stjerneoppskriften på en katastrofe. Rangers må også i mye større grad klare å møte Montreal når de raskt beveger seg framover.

4. Steng av motstanderens skuddmuligheter

I tirsdagens kamp fikk Montreal ofte muligheter i 1 til 1-situasjoner. Det har Rangers tidligere vært flinke til å hindre, og det må de tilbake til. Ett av baklengsmålene sist kom i det Mats Zuccarello Aasen stormet inn på isen etter en utvisning og prøvde å hindre motstanderen, men spillerne ute på isen fulgte ikke opp.

5. Skap en slags desperasjons-stemning

Dette er den mentale biten, der Rangers må prøve å spille for livet. Det gjorde Montreal sist, fordi tap ville sendt dem ut av kampen om finaleplassen. Å skape den stemningen når du vet at ikke alt håp er ute med et tap, er vanskelig. Men det vil hjelpe Rangers umåtelig om de klarer det, mener Rosen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal