NRK Meny
Normal

I natt gikk han forbi selveste Michael Jordan

Kobe Bryant passerte i natt Michael Jordan på NBAs scoringsliste. Etter kampen hyllet og takket 36-åringen sitt store idol.

Kobe Bryant

POENGKONGE: Kobe Bryant har scoret utrolige 32.293 poeng på 1.269 kamper.

Foto: Hannah Foslien / Afp

Kobe Bryant

STRAFFEKAST: Her blir Kobe Bryant nummer tre på NBAs scoringsliste.

Foto: Hannah Foslien / Afp

– Michael Jordan har vært en stor del av min karriere og suksess. Han har gitt meg råd og vært en mentor for meg – forholdet vårt har betydd alt, sier Kobe Bryant til ESPN.

Los Angeles Lakers-stjernen har i alle år blitt sammenlignet med NBA-legenden Michael Jordan. De er begge rett under to meter høye, har en relativt lik spillestil og har – selvfølgelig – en vanvittig evne til å få ballen i kurven.

Og i natt passerte Bryant nettopp Jordan og er nå nummer tre på NBAs scoringliste:

36-åringen brukte 1.269 kamper på å score utrolige 32.310 poeng.

– Det er en stor ære. Det har vært en lang reise, men det har gått fort. Det føles fantastisk, sier Bryant.

Ble hyllet av motstanderne

Det avgjørende øyeblikket kom på stillingen 37-32 i andre periode mot Minnesota Timberwolves. Det var ikke en iskald tre-poenger eller en arrogant dunk, men noe så «enkelt» som et straffekast.

Det var en rar stemning i hallen i sekundene før Bryant satte straffekastet i kurven. Noen publikummere var helt stille og bet negler, mens andre jublet og ropte NBA-stjernens navn.

Bryant satte straffekastet enkelt, tok noen skritt tilbake før han ble omfanget av lagkompiser – og motspillere. På tribunene reiste publikum seg og jublet ellevillt for superstjernen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BKN-BULLS-LAKERS-JORDAN

STJERNEDUELL: Her møttes Michael Jordan og Kobe Bryant i 1998.

Foto: VINCE BUCCI / AFP

Historisk?

Et stort øyeblikk for Kobe Bryant og basketfans over hele verden. Men 36-åringen har fortsatt en lang vei å gå for å bli historisk. Kareem Abdul-Jabbar og Karl Malone er heholdsvis drøye 6000 og 4000 poeng foran Bryant.

Bryant ler når han får spørsmålet «alle» venter på:

– Kommer du til å spille lenge nok til å ta noen av dem?

– Herregud. Du aner ikke hvor mye kroppen verker fra dag til dag. Jeg er ikke ungsau lenger, men det føles fantastisk å være her, svarer han.

PS! Los Angeles Lakers vant 100-94 mot Minnesota Timberwolves og Bryant scoret 26 poeng.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale