NRK Meny
Normal

I EM-kvaliken avsluttet Hegerberg mest - nå er hun på 44. plass

«Skudd på mål»-statistikken til Ada Hegerberg sendte henne til topps av statistikken før EM. Etter tre kamper i Nederland havner spissen langt bak på samme liste.

Ada Hegerberg

SKUDDSJANSEN: Se Ada Hegerbergs ene skudd på mål. Her fra den siste EM-kampen mot Danmark.

Det norske landslagets to største spillere, Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen spilte samtlige minutter under EM, men scoret ikke mål.

Førstnevnte er kåret til «Årets kvinnelige fotballspiller» i Europa i år, og det var knyttet store forventninger til Hegerberg i EM. Kanskje for store, skal vi tro den dystre statistikken etter mesterskapet.

Ett skudd på mål, står nemlig Hegerberg med etter EM.

Ifølge Uefas offisielle statistikk, sendes hun da fra førsteplass før mesterskapet, til en 44. plass.

– Det er et lag som ikke leverer. Det er altfor lite ball inn mot 16-meteren, som gjør at Ada får altfor lite å jobbe med. Ada er mer avhengig av å bli spilt god enn for eksempel Graham Hansen, og det har ikke skjedd i dette mesterskapet, sier NRK-ekspert Siri Nordby.

– Man lever i håp om at det løsner

De to spissene fikk ekstra mye oppmerksomhet både fra media, fans og motstandere i forkant av mesterskapet. Det tror Nordby kan være grunn til «kollapsen».

– Det skaper jo ekstra oppmerksomhet, og de får mer fokus fra motstanderne som skal sette sitt defensive spill. Men det største presset legger nok jentene på seg selv.

– Ada er jo en av verdens beste spillere, så man lever i håp om at det løsner til slutt – og det skjønner jeg godt. Når man ser hvordan det utviklet seg og hun ikke fant sin rolle eller var «i slaget», burde man kanskje sett andre veier, sier Nordby.

– Skapt utrolig lite

Det ble mildt sagt et «fiasko-EM» for landslaget, som var en av storfavorittene etter sølv i 2013.

Hegerberg selv har ikke lagt skjul på at laget ikke har prestert som ventet. Da hun fikk spørsmål av TV 2 like etter kampslutt på hvordan det var å gå av banen med null mål i EM, fokuserte hun på at det var laget som hadde vært for dårlige.

Etter missen

ETTER MISSEN: Ada Hegerberg og Maren Mjelde depper etter en miss av Norge.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har skapt utrolig lite og ikke vært presise nok. Det er tøft å få den i trynet, sa Hegerberg til kanalen.

– Vanskelig å være Ada

Også til NRK sa hun at laget sammen ikke hadde vært godt nok.

– Det er en realitetssjekk. Vi har ikke vært gode nok. Vi står med null mål og poeng, det er realiteten, den er brutal.

Der får hun både støtte og kritikk fra Nordby.

– Jeg har sett henne i bedre form. Kanskje kunne hun involvert seg mer og vært mer synlig, men når ballen aldri kommer innenfor 16-meteren, er det vanskelig å være Ada, sier NRK-eksperten.

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag