NRK Meny
Normal

I EM-kvaliken avsluttet Hegerberg mest - nå er hun på 44. plass

«Skudd på mål»-statistikken til Ada Hegerberg sendte henne til topps av statistikken før EM. Etter tre kamper i Nederland havner spissen langt bak på samme liste.

Ada Hegerberg

SKUDDSJANSEN: Se Ada Hegerbergs ene skudd på mål. Her fra den siste EM-kampen mot Danmark.

Det norske landslagets to største spillere, Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen spilte samtlige minutter under EM, men scoret ikke mål.

Førstnevnte er kåret til «Årets kvinnelige fotballspiller» i Europa i år, og det var knyttet store forventninger til Hegerberg i EM. Kanskje for store, skal vi tro den dystre statistikken etter mesterskapet.

Ett skudd på mål, står nemlig Hegerberg med etter EM.

Ifølge Uefas offisielle statistikk, sendes hun da fra førsteplass før mesterskapet, til en 44. plass.

– Det er et lag som ikke leverer. Det er altfor lite ball inn mot 16-meteren, som gjør at Ada får altfor lite å jobbe med. Ada er mer avhengig av å bli spilt god enn for eksempel Graham Hansen, og det har ikke skjedd i dette mesterskapet, sier NRK-ekspert Siri Nordby.

– Man lever i håp om at det løsner

De to spissene fikk ekstra mye oppmerksomhet både fra media, fans og motstandere i forkant av mesterskapet. Det tror Nordby kan være grunn til «kollapsen».

– Det skaper jo ekstra oppmerksomhet, og de får mer fokus fra motstanderne som skal sette sitt defensive spill. Men det største presset legger nok jentene på seg selv.

– Ada er jo en av verdens beste spillere, så man lever i håp om at det løsner til slutt – og det skjønner jeg godt. Når man ser hvordan det utviklet seg og hun ikke fant sin rolle eller var «i slaget», burde man kanskje sett andre veier, sier Nordby.

– Skapt utrolig lite

Det ble mildt sagt et «fiasko-EM» for landslaget, som var en av storfavorittene etter sølv i 2013.

Hegerberg selv har ikke lagt skjul på at laget ikke har prestert som ventet. Da hun fikk spørsmål av TV 2 like etter kampslutt på hvordan det var å gå av banen med null mål i EM, fokuserte hun på at det var laget som hadde vært for dårlige.

Etter missen

ETTER MISSEN: Ada Hegerberg og Maren Mjelde depper etter en miss av Norge.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har skapt utrolig lite og ikke vært presise nok. Det er tøft å få den i trynet, sa Hegerberg til kanalen.

– Vanskelig å være Ada

Også til NRK sa hun at laget sammen ikke hadde vært godt nok.

– Det er en realitetssjekk. Vi har ikke vært gode nok. Vi står med null mål og poeng, det er realiteten, den er brutal.

Der får hun både støtte og kritikk fra Nordby.

– Jeg har sett henne i bedre form. Kanskje kunne hun involvert seg mer og vært mer synlig, men når ballen aldri kommer innenfor 16-meteren, er det vanskelig å være Ada, sier NRK-eksperten.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal