NRK Meny
Normal

Bjørgen avgjorde verdenscupen

Marit Bjørgen cruiset inn til seier på den avsluttende etappen av minitouren i Falun. Dermed vant hun også verdenscupen sammenlagt for tredje gang i karrieren.

Video NRK1: Sportssøndag 18.03.12

NRK1: Sportssøndag 18.03.12

Før løpet var det riktignok en ydmyk Bjørgen som møtte NRK.

– Vi får se hvem som er sterkest av meg og Justyna, sier Bjørgen beskjedent til NRK om dagens verdenscupavslutning i Falun.

Realiteten er nemlig at Bjørgen har verdenscuptroféet godt nede i lomma allerede før start på dagens 10-kilometer jaktstart i fristil.

Se kvinnenes jaktstart fra kl 14.45 på nett-TV eller NRK1!

Det har også Justyna Kowalczyk innsett. Hun tror ikke det er mulig å ta igjen Bjørgen.

– Nei, det er ikke mulig. Jeg er uansett fornøyd med sesongen. Jeg vant rennet i Polen og Tour de Ski - jeg er fornøyd, sier Kowalczyk til SVT.

VIDEO: Se SVTs intervju med Kowalczyk

Video Kowalzcyk legger kanskje opp etter Sotsji

VIDEO: Kowalczyk legger kanskje opp etter Sotsji

Har så å si vunnet før start

Bjørgen ble «bare» nummer fire på gårsdagens 10-kilometer - hennes svakeste resultat i verdenscupen siden sprinten i polske Szklarska Poreba i midten av februar.

– Det ble litt for langt frem, sa Bjørgen etter målgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen - her fra gårsdagens 10-kilometer. Bak i bildet ser vi Heidi Weng, hun går ut som nummer tre i dag - 1,04,4 bak Bjørgen.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Likevel har Bjørgen fortsatt 160 poeng til gode på Kowalczyk i sammendraget, med kun 200 poeng igjen å kjempe om. Bjørgen må altså gå på en kjempesmell om ikke dette skal gå Bjørgens vei.

Dette er forutsetningene:

Så lenge Bjørgen ikke blir dårligere enn nummer 13 i dag, vinner hun verdenscupen - selv om Kowalczyk skulle vinne jaktstarten.

Les også: Bjørgen vant «verdens beste»-pris

Bjørgen har imidlertid planen klar for hvordan løpet skal utvikle seg.

– Det blir meg og Kowalczyk det står mellom. Planen er å ligge bak og la hun gjøre mye av løpet. Sesongen er snart slutt, så jeg skal prøve å gå smart, sier Bjørgen.

Og med tanke på at Bjørgen skal gå ut først i dag - 6,4 sekunder foran Kowalczyk - og har over to og et halvt minutts forsprang på Martine Ek Hagen som er 13. dame ut fra start, skal veldig mye gå veldig galt om ikke Bjørgen kan innkassere verdenscuptroféet for første gang siden 2006 etter dagens jaktstart.

Siste nytt

 • Neymar klar for å møte Rennes

  Neymar, som dro tre dager tilbake til Brasil tidligere denne uken, bør være spilleklar for Paris Saint-Germain denne helgen, mener trener Unai Emery. Neymar fløy til Brasil på grunn av et «familieproblem» og returnerte til Paris onsdag, skriver NTB.

  Neymar
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn