NRK Meny
Normal

I dag kan Pelleruds fremtid avgjøres

OTTAWA/OSLO (NRK): Scenarioet er klart. Hvis Nederland vinner mot Japan vil OL gå uten Norge. Det kan i så fall bli avgjørende for Even Pelleruds fremtid.

Even Pellerud

Pellerud misset både kvartfinalen i VM og direkte plass i OL med gårsdagens tap for England.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Kontrakten til landslagssjef Even Pellerud går ut etter OL i Rio, men etter gårsdagens tap henger OL-plassen i en tynn tråd. Det gjør også at fremtiden til landslagssjefen er usikker.

– Det er ferskt. Jeg tror vi skal sette oss ned i rolige former for å se på hvordan vi skal gjøre det videre, sier presidenten i Norges fotballforbund, Yngve Hallén.

Nederland avgjør Norges OL-håp

De norske jentene var naturlig nok svært skuffet etter mandagens tap i åttedelsfinalen mot England i VM. Tapet gjør at kampen mellom Japan og Nederland i kveld blir avgjørende for Norges OL-håp. Hvis Nederland vinner er de klare for OL. Hvis Japan vinner vil Norge, Nederland, Sveits og Sverige måtte spille en kvalifisering om den siste plassen.

– Vi kommer til å følge den selvfølgelig, selv om det ikke er på dagsordenen akkurat nå, sier en tydelig skuffet Pellerud til NRK rett etter tapet mot England.

Og det er håp for Norge. Japan vant sin pulje med ni poeng på tre kamper. Nederland, på sin side, kom på tredjeplass i pulje. Asiatene er dermed favoritten før åttedelsfinalen tirsdag kveld. Den norske troppen kommer selvsagt til å følge spent med på kampen.

Trine Rønning og Even Pellerud

Trine Rønning hilser på Even Pellerud etter kampen mot Thailand i VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg håper for alt i hele verden at Nederland ikke vinner den kampen, slik at vi hvertfall har muligheten til å kvalifisere oss til OL, sier landslagskaptein Trine Rønning.

Hvis Norge hadde gått lenger enn Nederland i VM hadde det vært de som tok den siste OL-plassen, men håpet om at Japan skal vinne lever altså.

– Det er den lille gleden man kan ta med seg. Den er ikke så veldig stor når man har klart å kaste vekk en gylden mulighet til å gå direkte til OL, sier landslagskeeper Ingrid Hjelmeseth.

Pellerud leder en eventuell kvalifisering

Hvis tirsdagens kamp går Norges vei vil Pellerud bli sittende. Han vil da lede Norge i OL-kvalifiseringen som spilles til høsten.

– Mye av dette styrer Even selv. Vinner Japan i morgen er det veldig sannsynlig at Even styrer laget i den kvalifiseringen, sier Yngve Hallén og legger til:

– Even har stor tillit. Han har gjort mange bra grep og vært flink til å bygge opp.

Hallén sier til NRK at Pellerud uansett vil ha en rolle i kvinnesatsingen i norsk fotball fremover, men at denne rollen ikke avklares helt enda. Først må de se om Norge får spille kvalifiseringen til høsten.

Lene Mykjåland hadde forventet at Pellerud skulle lede Norge videre. Nå er hun mer usikker.

– Jeg hadde ikke tenkt at vi skulle ryke ut av VM. Jeg hadde tenkt til å kvalifisere til OL, så jeg har ikke tenkt på hans fremtid, sier Mykjåland.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Motbakkeløp og 15 km jaktstart i Trondheim
Toppidrettsveka: Motbakkeløp