Normal

I dag blir det Moro

Alexander Morozevich er Carlsens motstander i dagens runde av Tal memorial. Med russerens fargerike spill blir dette en underholdene ettermiddag.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Partiet starter klokken 13.00. I går hadde arrangøren en del tekniske problemer underveis og direkteoverføringen var til tider nede.

Følg partiene direkte

Heldigvis er det også andre nettsteder som overfører partiet, bl.a Chessdom.com , som også kommenterer Carlsens partier fortløpende.

Frisk spiller

Alexander Morozevich

Alexander Morozevich

Foto: Coruschess

”Moro” er rangert som nummer 8 på den uoffisielle verdensrankingen, en liste han også har toppet tidligere.

Russeren er først og fremst kjent for sin friske spillestil, noe som har skaffet han tusenvis av fans over hele verden. Det er alltid morsomt å følge Morozevich når han er i slaget.

Spørsmålet er om han tør å slå til i dag, med Magnus Carlsen på den andre siden av bordet.

Carlsen er heller ikke kjent for å spille kjedelig og forsiktig, så det er all grunn til å følge partiet, som starter klokken 13.00.

Mens Carlsen spiller i Moskva starter i dag den norske eliteserien i sjakk!

Tid for revansj

Ellers i denne runden blir det interessant å følge partiet mellom Vladimir Kramnik og Viswanathan Anand. De to spilte VM-match tidligere i år, en match Anand vant knusende.

Les: Anand beholdt tittelen

Her er det mye prestisje å hente, og Kramnik har nok forberedt seg ekstra godt til nettopp dette partiet.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Sterk turnering

Tal Memorial er en turnering som trekker 10 av verdens 13 beste spillere. Med et ratingsnitt på 2764 er dette en av de sterkeste turneringene noen sinne.

Umiddelbart etter turneringen stiller deltakerne til start i VM i lynsjakk, som går over 3 dager. Her stiller også den øvrige verdenseliten.

Siste nytt

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Team Ingebrigtsen