NRK Meny
Normal

I dag blir det Moro

Alexander Morozevich er Carlsens motstander i dagens runde av Tal memorial. Med russerens fargerike spill blir dette en underholdene ettermiddag.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Partiet starter klokken 13.00. I går hadde arrangøren en del tekniske problemer underveis og direkteoverføringen var til tider nede.

Følg partiene direkte

Heldigvis er det også andre nettsteder som overfører partiet, bl.a Chessdom.com , som også kommenterer Carlsens partier fortløpende.

Frisk spiller

Alexander Morozevich

Alexander Morozevich

Foto: Coruschess

”Moro” er rangert som nummer 8 på den uoffisielle verdensrankingen, en liste han også har toppet tidligere.

Russeren er først og fremst kjent for sin friske spillestil, noe som har skaffet han tusenvis av fans over hele verden. Det er alltid morsomt å følge Morozevich når han er i slaget.

Spørsmålet er om han tør å slå til i dag, med Magnus Carlsen på den andre siden av bordet.

Carlsen er heller ikke kjent for å spille kjedelig og forsiktig, så det er all grunn til å følge partiet, som starter klokken 13.00.

Mens Carlsen spiller i Moskva starter i dag den norske eliteserien i sjakk!

Tid for revansj

Ellers i denne runden blir det interessant å følge partiet mellom Vladimir Kramnik og Viswanathan Anand. De to spilte VM-match tidligere i år, en match Anand vant knusende.

Les: Anand beholdt tittelen

Her er det mye prestisje å hente, og Kramnik har nok forberedt seg ekstra godt til nettopp dette partiet.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Sterk turnering

Tal Memorial er en turnering som trekker 10 av verdens 13 beste spillere. Med et ratingsnitt på 2764 er dette en av de sterkeste turneringene noen sinne.

Umiddelbart etter turneringen stiller deltakerne til start i VM i lynsjakk, som går over 3 dager. Her stiller også den øvrige verdenseliten.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag