Hopp til innhold

Hyundai vrakar Oliver Solberg

Hyundai Motorsport vil ikkje fornye rallykontrakten med Oliver Solberg (21) for neste år, skriv selskapet i ei pressemelding.

Dei grunngjev avgjerda med at dei neste sesong vil satse på meir erfarne førarar.

– Oliver har vore eit godt tilskot til laget vårt denne sesongen. Han har vist fleksibilitet og iver til å lære, seier assisterande teamsjef Julien Moncet.

– Vi ønskjer han lykke til vidare. Vi skiljast i vennskap, og veit at han vil ta dei rette stega for sin vidare karriere, legg Moncet til.

Solberg skal halde fram i Hyundai ut sesongen.

– Sjølvsagt er eg skuffa, men eg må respektere avgjerda om at dei vil halde fram med berre tre bilar og meir erfarne køyrarar. Eg er glad for at dei har vore opne med meg om det, seier Solberg i den same pressemeldinga.

Solberg har køyrt åtte rally denne sesongen, med ein fjerdeplass i Belgia som beste resultat.

Oliver Solberg Rally Sweden
Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • VM-sjefen ut mot Klinsmann - tyskeren anklages for rasisme

  Den tyske fotballegenden Jürgen Klinsmann havnet i hardt vær for hans kommentarer etter Irans kamp mot Wales.

  Klinsmann kritiserte Iran-spillernes oppførsel mot dommerteamet, og påsto at det var en del av deres kultur å spille på denne måten.

  Irans manager Carlos Queiroz slo knallhardt tilbake mot tyskeren, som han mente hadde en «typisk fordomsfull bedømmelse basert på overlegenhet».

  Treneren krevde videre at Klinsmann ble kastet ut av Fifas analysegruppe.

  Nå får Queiroz støtte av sjefen for Qatar-VM, Hassan Al-Thawadi.

  – Jeg liker ikke å bruke ordet, og jeg vil bare gjøre det én gang, men jeg synes uttalelsene var svært elitistiske og til en viss grad rasistiske, sier han til Talksport.

  Klinsmann har beklaget kommentarene.

  – Kommentarene ble tatt ut en fotball-kontekst. Jeg har mange iranske venner og har tenker godt om landets folk, kultur og historie, skriver han på Twitter.

  Hassan Al-Thawadi
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Svensk OL-topp tiltalt for seksuell trakassering: – En utrolig ubehagelig situasjon

  Mats Årjes (55) blir stilt for retten etter anklager om upassende oppførsel og uttalelser av seksuell art. Han har tunge verv i svensk og internasjonal idrett.

  Tiltalen mot ham ble klar mandag, opplyser Årjes selv overfor Expressen.

  – Det er en utrolig ubehagelig situasjon for meg. Det er ord mot ord, og jeg nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier han.

  Årjes har de siste årene vært leder for Sveriges olympiske komité (SOK) og er styremedlem i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han har bestemt seg for å ta en pause fra begge rollene så lenge det pågår en prosess i rettssystemet.

  – Jeg tar et steg tilbake og deltar ikke i møter i de styrene jeg sitter i, forteller han.

  Ifølge tiltalen har Årjes krenket en kvinne ved å legge hånden på låret hennes. Han skal også ha uttalt seg på en seksuell måte. Hendelsen skjedde om bord på et tog mellom Borlänge og Stockholm 12. juni i år.

  – Jeg ser fram til å få prøvd saken og få muligheten til å legge fram hva som egentlig skjedde. Dette føles helt surrealistisk, sier Årjes til Expressen.

  I fjor ble han lansert som svenskenes kandidat til å bli ny FIS-president. Jobben endte opp med å gå til den svensk-britiske milliardæren Johan Eliasch.

  (©NTB)

  Mats Årjes (t.v.) avbildet under en medaljeseremoni i Pyeongchang-OL i 2018.
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
 • Kamerun slo tilbake i målfest - uten utkastet stjernekeeper

  Kameruns stjernekeeper André Onana ble utestengt av kamptroppen før mandagens oppgjør mot Serbia. Det skriver blant andre The Athletic.

  Årsaken skal være at Onana nektet å følge trener Rigobert Songs ordre om å endre spillestilen sin. Inter Milan-keeperen skal blant annet ha nektet å spille ballen langt ut fra forsvar.

  Enkelte medier hevder at Onana harbestemt seg for å forlate VM etter utestengelsen.

  – Vi må sette laget over enkeltspillere. Jeg har bedt ham om å vente, så får vi se om han blir med oss videre. sier Song på pressekonferansen etter kampen.

  Det kan settes spørsmålstegn ved hvordan Onanas erstatter, Devis Epassy, løste oppgaven. For etter hvert rant det inn serbiske scoringer.

  Etter at Jean-Carles Castelletto hadde sendt Kamerun i ledelsen, slo Serbia tilbake tre ganger.

  Strahinja Pavlovic nikket inn utligningen på overtid av første omgang. To minutter senere sørget Sergej Milinkovic-Savic for at kampen var snudd.

  I andre omgang økte Aleksandar Mitrovic til 3–1 etter et klasseangrep.

  Enda mer fantastisk var Vincent Aboubakars redusering for Kamerun. For Kamerun trenger ikke Onana for å spille god angrepsfotball.

  Aboubakar lobbet ballen elegant over Serbias keeper, og to minutter senere var samme mann på farten. Han utnyttet serbernes svake forsvarsspill og stormet mot mål. Der fant han lagkamerat Eric Maxim Choupo-Moting, som bredsidet inn utligningen.

  Både Kamerun og Serbia står med ett poeng i VM- Brasil og Sveits, som møtes kl. 17, har begge tre poeng med én kamp mindre spilt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste