Hopp til innhold

Nettet koker etter Haaland-magi: – Kommer til å gå verden rundt

Erling Braut Haaland fortsetter å dundre inn mål for Borussia Dortmund. Mot erkerival Schalke kom hans kanskje aller vakreste scoring til nå.

Haaland-mål

MÅLET: Slik så det ut da Erling Braut Haaland scoret et av årets vakreste mål mot Schalke.

Foto: Anke Waelischmiller / DPA

Erling Braut Haaland var igjen på hele fotball-verdens lepper etter kveldens lokaloppgjør i Ruhr. Noen få dager etter to scoringer mot Sevilla, fylte den norske landslagsspissen på med to nye mot Schalke 04.

Fotball-ikoner som Gary Lineker, og profiler som Magnus Carlsen kommenterte nordmannens ustoppelige appetitt for mål på sosiale medier, og nordmannen trendet som tema på Twitter. Det var kanskje ikke så rart.

– Erling Haaland er uvirkelig, skriver Bleacher Report.

– Verdensklasse fra Erling Haaland, skriver ESPN.

– Det er virkelig sykt hvor god denne fyren allerede er, skriver britiske BT Sport.

For med et vanvittig saksespark satt ballen i nota for 20-åringen. Med et vidunderlig treff, liggende sidelengs i lufta, satte Haaland inn Dortmunds andre mål for kvelden.

Haaland saksespark

Erling Braut Haaland scoret sitt 16. og 17. mål i ligaen denne sesongen.

Foto: Lars Baron / POOL / EPA

– Jeg forventet at han var tettere og at det skulle bli en duell, men da han ikke kom kunne jeg avslutte med venstre, sier en kledelig beskjeden Haaland til Viasat.

Haaland er enig i at scoringen er en av de beste til nå i karrieren.

– Ja, det er nok et av mine beste. I Bundesliga er det nok mitt fineste. Jadon og jeg finner hverandre bra, så vi må fortsette med det. Det er en ære å spille sammen med ham.

Også Sancho måtte rose lagkameratens scoring.

– Jeg vet hva han kan gjøre på banen. Jeg bare løftet den inn og han gjorde resten. Det var vilt, sier Sancho.

– Han har rett temperament, han vet når han skal bruke det. Han tar ting ut av intet. 43 mål på 43 kamper i Dortmund, kan sammenlignes med absolutt alle. Det første målet kommer til å gå verden rundt, sier Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft.

– Slutter ikke å overraske

NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, mener det er vanskelig å få fullrost nordmannen nok for det han holder på med.

– Han er 20 år. Vi har strukket den komplimentsskalaen så langt som den går allerede. Det er ikke så mye mer å gå på. Han slutter ikke å overraske. Hver gang jeg tror han nærmer seg en svakt periode eller at kurven flater ut så kommer han allikevel styrket ut av det. Som nå har han jo egentlig hatt en svak periode men så scorer han 2 i CL og dette målet i kveld, sier Torp til NRK.

Og Haaland nøyde seg ikke med det. Drøye ti minutter før full tid var Haaland igjen frampå. Superspissen dyttet ballen over streken fra tre meter etter flott forarbeid av engelskmennene Jadon Sancho og Jude Bellingham.

– Han har absolutt alt, hvordan skal du få stoppet ham. Han har så mange våpen i baklomma, han kan score på så mange forskjellige måter, roste Lars Tjærnås i Viasat-studioet.

Bedre enn Zlatan

Saksesparket førte ikke overraskende til sammenligninger med en annen skandinavisk spiss kjent for sine akrobatiske scoringer, Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan mål

Zlatan scoret på lignende vis under EM-kampen mot Frankrike i 2012.

Foto: Sergei Grits / AP

Men Carl-Erik Torp mener nordmannen ligger langt foran den 19 år eldre svensken på samme alder.

– Han må jo ligge milevis foran Zlatan på samme tid hva det gjelder statistikk. Zlatan var en litt annen type. De er kanskje litt like nå, men Zlatan var litt tekniker og dribla litt. Men altså som spiss så ligger Haaland milevis foran Zlatan.

Torp mener det ikke finnes noen god sammenligning for det Haaland har fått til som 20-åring.

– Jeg føler ikke vi kan sammenligne han med noen. Jeg har i hvert fall ingen jeg kan sammenligne han med. Han er en targetspiss. Fysikken har han allerede i den alderen han er i, så jeg veit ikke hvem jeg skal sammenligne han med.

– Når vi leser statistikkene hans og sammenligner han med for eksempel hvor lang tid Ronaldo brukte på å score like mange mål i CL så er han ikke i nærheten. Han ligger i rute til å bli noe helt eksepsjonelt, fortsetter Torp.

Komfortabel seier

Dortmunds andre superstjerne, Jadon Sancho hadde gitt Dortmund ledelsen mot erkerivalen bare to minutter før Haalands vanvittige scoring.

Kvarteret ut i andre omgang var det venstreback Raphaël Guerreiro som fikk æren av å avslutte et nydelig Dortmund-angrep som fløt oppover venstresiden med et-og to-touch forbi et utspilt Schalke-lag.

Storklubben fra Gelsenkirchen er i kjempetrøbbel og ligger dønn sist i Bundesliga, med bare en seier på 22 kamper.

For Dortmund førte seieren til at de nå er seks poeng bak den viktige fjerdeplassen, som gir mesterligaspill neste sesong.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste