Hylles av kameraten: – Han er verdensklasse

I fjor ble Kristoffer Reitan første nordmann til å spille i U.S. Open. Nå hyller han kompisen Viktor Hovland etter at 21-åringen klarte cuten.

Viktor Hovland i aksjon under andre runde av U.S. Open

KLARTE CUTEN: Viktor Hovland gikk to over par på fredagens runde, men klarte cuten i U.S. Open.

Foto: Orlando Ramirez / Reuters

– Viktor er en spiller i verdensklasse, rett og slett, sier Kristoffer Reitan til NRK.

Han ble i fjor første nordmann til å spille i U.S. Open, men klarte da ikke cuten i den prestisjeturneringen.

Kristoffer Reitan før U.S. Open i 2018

LAR SEG INSPIRERE: – Det er ekstremt kult og inspirerende å se en jeg er så god kompis med spille såpass bra, sier Kristoffer Reitan om Viktor Hovland.

Foto: Andrew Redington / AFP

Fredag kunne 21-åringen se jevnaldrende Viktor Hovland klare cuten i samme turnering, tross en runde på to over par i California.

– Ja, vi skal jobbe litt med puttinga nå. I går puttet jeg ganske bra, synes jeg. Jeg kan plutselig putte bra igjen i morgen. Men i dag var det helt mørkt, sier Viktor Hovland til nettstedet Norsk Golf.

Hovland er nå klar for to nye dager i turneringen på Pebble Beach, som avsluttes søndag.

– Han er ekstremt bra, og jeg tror faktisk ikke han er 100 prosent fornøyd med det han har prestert hittil. Han er selvsagt fornøyd med å ha klart cuten, men har høye forventninger til seg selv, sier Reitan om kameratens to første runder.

– Når han leverer på sitt beste har han uten tvil nivået inne til å konkurrere med dem som er i toppen nå, mener Reitan.

La grunnlaget torsdag

Hovland, som spiller sin siste turnering som amatør på banen hvor han vant U.S. Amateur i fjor, la grunnlaget for å klare cuten torsdag.

Da gikk han runden på værutsatte Pebble Beach to slag under par.

Viktor Hovland under første runde av U.S. Open

GOD GRUNN TIL Å SMILE: Viktor Hovland hadde god grunn til å smile etter å ha gått torsdagens runde to slag under par.

Foto: Harry How / AFP

På fredagens runde fikk imidlertid nordmannen større utfordringer.

Da måtte han se Brooks Koepka og Francesco Molinari, som han gikk i gruppe med, levere en ny dag med strålende golf. Selv lå han to slag over par for dagen alt etter fem hull.

Men Hovland tok seg så sammen og klarte å holde hodet kaldt.

De påfølgende syv hullene spilte han på par, før han dro fem en birdie på dagens 13. hull. Deretter fulgte en ny boogie, men etter å ha reddet par på de fire siste hullene kunne nordmannen likevel smile.

– Det er utrolig kult å se at han er kommet til et stadium der nivået hans holder til å klare cuter i majorturneringer, sier Reitan.

Større ting i vente

Reitan mener at Hovland nå leverer golf på et så stort nivå at det er enda større ting i vente for nordmannen.

– I mitt hode er toppnivået hans så høyt nå at han kan kjempe om seieren i både majorturneringer og andre PGA-turneringer, sier Reitan.

Han vil heller ikke utelukke at Hovlands navn kan stå høyt på resultattavlen når turneringen er avsluttet søndag kveld.

– Man vet aldri hva som skjer. Nå har han gjort det bra for å komme seg inn i helgen, og jeg tror han har mer på lager. Han kommer til å se etter muligheter til å forbedre seg de neste to dagene, sier Reitan.

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal