Hopp til innhold

Trekker frem én ting Tiger Woods gjør bedre enn alle andre

Tiger Woods' enercomeback skyldes først og fremst en usedvanlig sterk psyke, ifølge norske golfprofiler.

Tiger

Tiger Woods (t.v.) var i strålende humør etter å ha sikret seieren i Arnold Palmer Invitational mandag. Her med golflegenden som ga navnet til turneringen: Arnold Palmer.

Foto: SAM GREENWOOD / Afp

Tage Johansen

Her er Eirik Tage Johansen i aksjon under Estoril Open Portugal i juni 2010.

Foto: MIGUEL RIOPA / Afp

Mandag slo Tiger Woods seg tilbake til toppen av verdensrankingen i golf etter å ha vunnet Arnold Palmer Invitational i Florida.

Da hadde det gått to år og fem måneder siden 37-åringen falt ned fra tronen han til sammen satt på i 623 uker.

Og det var litt av et fall: Utroskapsskandalen gjorde at han måtte oppsøke terapi og kutte ut golfen helt i fire måneder.

– Helt rått

Skandalen ble fulgt opp av flere skadeperioder, men mandag kunne Tiger Woods igjen kalle seg verdens beste golfspiller.

– Jeg føler egentlig ikke at han spiller så mye bedre enn de andre, men han klarer alltid å avgjøre det når han må. Han er utrolig sterk i hodet. Det er helt rått, egentlig, sier profesjonell golfspiller Christian Aronsen til NRK.no.

Aronsen, som tok seg til Europatour-finalen i 2012, har lenge hatt Woods som sitt store forbilde.

– Det er ikke mange måneder siden han var nummer 58 i verden. Det sier litt. Det finnes mange gode golfspillere der ute, men det er ingen som kan sammenligne seg med ham, sier Aronsen.

Han får støtte av golfkollega Eirik Tage Johansen.

– Det som har gjort ham til verdens beste, er at han alltid klarer å se mulighetene og få ballen tilbake på greenen. Men han er først og fremst ekstremt sterk psykisk, og det er hodet som gjør at han skiller seg ut, sier Johansen.

– Tenker bare på golfspilleren Tiger

Woods

Tiger Woods og Lindsey Vonn offentliggjorde at de var et par i mars i år.

Foto: HANDOUT / Reuters

Hverken Johansen eller Aronsen synes skandalene utenfor golfbanen forandrer noe ved verdensstjernen.

– Jeg tror mange synes det var litt tungt, men det virker som mye av det er glemt nå. Jeg bryr meg ikke så mye om hva han gjør utenfor golfbanen. Jeg synes bare det var synd at han ble borte fra golfbanen en stund. Det er kun golf jeg forbinder med Tiger, sier Aronsen.

– Tiger er Tiger, og det er én Tiger på golfbanen. Det han gjør utenfor golfbanen er ofte litt utenom det vanlige, men jeg ser bare på golfspilleren Tiger, sier Johansen, og legger til:

– Det er utrolig artig å se at han er tilbake igjen. Woods har betydd og betyr veldig mye for golfsporten.

Det synes også golfesset Suzann Pettersen, som lenge har vært en god venn av Woods.

– Det blir ikke stort bedre enn dette. Sir Tiger er tilbake som nummer 1!!!! Gratulerer!! tvitret Suzann Pettersen etter mandagens bragd.

– Jeg er tilbake på vinnersporet

Mandagens seier var Woods' åttende triumf i Arnold Palmer Invitational, hans 77. seier på PGA-touren og hans 99. turneringsseier totalt.

– Jeg har kommet meg tilbake på vinnersporet igjen nå, sier Woods, ifølge nyhetsbyrået AP.

I tillegg til å være skadefri og å ha ridd av utroskapsstormen, har Woods funnet kjærligheten i superalpinisten Lindsey Vonn.

Nå krysser Johansen fingrene for at Woods er i stand til å gjenta suksessen som gjorde ham til en av historiens beste golfspillere.

– Jeg vet ikke om han klarer å være like suveren, men for sporten sin del håper jeg at han klarer å gjenskape mye av det han gjorde som nummer 1. Han betyr enormt mye for golfpublikummet, sier Johansen.

Suzann

Tiger Woods og Suzann Pettersen har ofte turnert sammen. Her gratulerer Woods Pettersen etter at hun tok en birdie på det 7. hullet i en turnering i Verona i 2011.

Foto: Kevin Rivoli / Ap

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    – På renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. Treningsdager er en helt annen historie, skriver Fossland på Instagram.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal