Normal

– Lenge siden vi har hatt en skytter som Sulland

BEOGRAD (NRK): Storskytter Linn Jørum Sulland hamrer inn mål for Norge i håndball-EM. Skuddferdighetene sender 28-åringen helt i verdenstoppen, mener NRKs håndballekspert.

Linn Jørum Sulland

Linn Jørum Sulland har scoret 24 mål for Norge så langt i håndball-EM. 28-åringen trives god i skytterrollen, men ønsker likevel å lære seg å spille forsvar.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Øystein Havang

Øystein Havang mener Linn Jørum Sulland er den beste skytteren det norske håndballandslaget har hatt på langt tid.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Hun har en spisskompetanse og kvaliteter som er helt i verdensklasse, sier NRKS håndballekspert og -kommentator Øystein Havang om Linn Jørum Sulland.

Sulland har banket inn 24 mål for Norge i håndball-EM i Serbia. Hun er toppscorer på det norske laget i mesterskapet. Bare én av samtlige spillere i EM har scoret flere mål enn Sulland så langt.

Historisk god

Havang mener Sulland er den beste skytteren i det norske laget for øyeblikket, Han mener også det er lenge siden vi har sett en spiller med samme skuddkvaliteter på landslaget.

– Vi skal veldig langt tilbake for å finne noen i nærheten av en skytter som henne, mener Havang.

28-åringen setter pris på omtalen fra håndballkommentatoren.

– Det er hyggelig at han synes jeg er flink til å skyte. Jeg øver på det hver dag, så jeg prøver å bli god til det, sier 28-åringen beskjedent til NRK.

Delt opplevelse

Linn Jørum Sulland

Linn Jørum Sulland synes det er litt uheldig å bli målt etter antall treff og bom, men ser det samtidig som positivt at hun har ekstra krefter å bruke i angrepsspillet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Sulland blir ikke brukt i det norske forsvaret. Hennes oppgave er å score målene for Norge - eller sette andre i posisjon til å gjøre det.

Skytteren har hatt 39 skuddforsøk i mesterskapet, og scoret på 24 av dem. Det gir en uttellingsprosent på 62.

– Det er positive og negative ting ved det. Du blir målt etter antall treff og bom fordi du ikke er med i så mange andre faser i spillet. Samtidig har du ekstra krefter å bruke i angrepsspillet, sier Sulland.

– Jeg trives veldig godt med den rollen her, men jeg har veldig lyst til å lære å spille forsvar også, sier hun.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen