Hopp til innhold

Hyller Solskjær-grep: – Bør gi håp for fremtiden

MANCHESTER/OSLO (NRK): Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær roses for sine taktiske valg mot Liverpool.

Solskjær

APPLAUDERTE FANSEN: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Foto: OLI SCARFF / OLI SCARFF

– Solskjærs taktiske overraskelse mot Liverpool bør gi Manchester United håp for fremtiden, skriver storavisen The Independent.

Manchester United var noen minutter unna en etterlengtet triumf mot den suverene ligalederen søndag kveld.

Det kunne knapt vært større kontrast mellom de to erkerivalene denne høsten. Der Liverpool stod med åtte seire av åtte mulige, er det nå gått over en måned siden Manchester Uniteds forrige trepoenger.

Derfor var det også stilt store spørmål til hvordan Solskjær skulle hamle opp med Liverpool og Jürgen Klopp.

Nordmannen svarte med å endre formasjon til 3-5-2, hvor lyntogene Marcus Rashford og Daniel James stadig truet på kontringer.

Faksimiler mandag

SINNE OG TRO: Britiske aviser forventet mer av Liverpool og samtidig mindre av Manchester United.

– United gjorde det briljant i førsteomgang, og Liverpool strevde virkelig med å takle det, skriver tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher i sin BBC-spalte.

– Det funket

Fletcher påpeker at de to spissene ga Liverpool-stopperne hodebry i de såkalte korridorene mellom de offensive backene og stopperparet.

Skadelisten, med blant andre backene Luke Shaw og Diogo Dalot, gjorde at Solskjær la om til tre stoppere.

– Det passet også mot Liverpool gitt at Manchester United håndterte Jürgen Klopps backer bedre enn stort sett noe annet lag siden de (backene) ble en del av laget, skriver The Independent.

Samtidig ble Andreas Pereira dyttet inn fra kanten til en tierrolle. Det er en posisjon brasilianeren knapt har hatt siden hjemmekampen mot Southampton i mars. Da kom også hans forrige ligamål.

– Det funket. Pereiras rolle var United i person: Rask over hele banen, og fysisk i duellene, skriver The Guardian.

Fletcher

ERFAREN: Darren Fletcher spilte 223 Premier League-kamper for Manchester United frem til 2015.

Foto: Patrick Smith

Vendepunkt?

Manchester United har riktig nok hatt sine største utfordringer i etablert spill mot antatt dårligere motstand. Søndag lot Manchester United gjestene styre kampen med nesten 70 prosent ballbesittelse.

Solskjær mottok også et stikk fra managerkollega Klopp, som mente vertene var mest opptatt av å forsvare seg.

Dét trekkes også frem av flere kommentatorer og aviser.

«Snorey, snorey Man Utd», skriver Daily Star.

– Så bra som det kan bli... Og det er Manchester Uniteds store problem, lyder oppslaget til Daily Mail.

Samtidig stiller flere britiske medier det sentrale spørsmålet: Kan kampen mot Liverpool være et vendepunkt?

– Å slå Liverpool ville vært stort for Manchester United, men det føles fortsatt som om Ole Gunnar Solskjærs lag leverte en prestasjon som kan «kickstarte» deres sesong, skriver Fletcher.

Solskjær fikk selv spørsmålet før storkampen.

– Definitivt. En god prestasjon og et godt resultat her kan endre spillernes selvtillit, humør, deres tolkning av hva som er bra, sa Solskjær.

Nå venter det – på papiret – også enklere motstand i Norwich (borte), Bournemouth (b), Brigthon (h), Sheffield United (b) og Aston Villa (h) frem til 1. desember.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP
 • Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning.

  Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan.

  Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet.

  – Hvor skal vi starte?

  – Det så simpelthen komisk ut.

  Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt.

  I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i Bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon.

  Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep.

  Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass.

  Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang.

  (NTB)

  3D74FjJXuas
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal