Hopp til innhold

Hyller Solbakken-grep: – Han er stein, hakkende gal

ULLEVAAL (NRK): Stefan Strandberg (31) er ikke i tvil om hva landslagssjef Ståle Solbakken så langt har lyktes best med.

Solbakken

I KJENT STIL: Ståle Solbakken står ikke i ro i mange sekundene av gangen under kampene.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Solbakken selv har lenge vært tydelig på at de norske spillerne har vært for snille og for lite kyniske.

Uansett resultat skal Norge være «vonde å møte», mener landslagssjefen, og det fikk også Nederland kjenne på Ullevaal onsdag kveld.

Stefan Strandberg, som debuterte for Norge i 2013, trekker frem nettopp dette som det viktigste Solbakken har tatt inn på landslaget.

Strandberg

ERFAREN: Stefan Strandberg.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Han er jo gal, da. Han er stein, hakkende gal. Og han prøver å få det inn hos oss. Det er mange av oss som har det, og vi viser det i klubbene våre til daglig, men vi har vært for dårlig til å ta det med oss inn på landslaget, sier Strandberg til NRK.

– Krever ekstremt mye

Midtstopperen mener det har vært «altfor snilt og altfor god stemning». Han legger til at det også skal være god stemning, men:

– Vi må skjønne at når vi går over krittlinjen på trening og på kamp, så må vi være mye tøffere med hverandre. Vi har tatt et bra oppgjør om det på denne samlingen, og jeg synes vi så en forbedring på det, men vi har selvfølgelig mer å gå på.

– «Stein, hakkende gal». Det må du utdype?

– Nei, det er bare å se på ham, det. Han krever ekstremt mye av seg selv og omgivelsene. Er det noe vi trenger, så er det det. Han er veldig tydelig på hva han vil ha, så han er en perfekt leder for oss og den gruppa her. Så synes jeg vi har tatt steg, men vi må også ta flere steg, sier Strandberg til NRK.

– Jeg har vært ganske hard

Noe av galskapen kom også til syne på sidelinjen onsdag kveld. Solbakken var så aktiv under kampen at han var sliten da han stilte opp til det første intervjuet med TV 2.

Den lengste spurten kom da han løp bort til de feirende spillerne etter 1-0-målet for å gi beskjed om justeringer.

Landslagssjefen er opptatt av at hele laget må stille krav til hverandre.

Etter kampen var han også aller mest fornøyd med at laget har klart å bygge en mer «robust verktøykasse».

– Jeg har vært ganske hard med dem med tanke på at vi ikke kan være så snille med hverandre. Vi må coache hverandre. Vi må stille krav til hverandre, og vi må tørre å ta en diskusjon, og vi må tørre å være litt mer utagerende. Det synes jeg spillerne viste i dag (onsdag). Det var deilig kroppsspråk og deilig entusiasme, sier Solbakken.

o7FgEcqnBw8

Siste nytt

 • Målløst mellom Brann og Røa

  Etter fem strake seirer i Toppserien ble det stans for Brann hjemme mot Røa onsdag.

  Oppgjøret på Stemmemyren endte 0-0, i en kamp hvor Brann styrte det meste, men uten å få det etterlengtede scoringen.

  Dermed ble det et poengtap for medaljejagende Brann, som er tre poeng bak LSK Kvinner med én kamp mer spilt. Brann har fem kamper igjen i Toppserien i år.

  Toppserien fotball kvinner, Vålerenga - Brann
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Deila bekymret for landslagsuttatte Nusa: – Det ville vært krise

  Ronny Deila er hovedtrener i belgiske Club Brügge, hvor både Hugo Vetlesen og Antonio Nusa spiller. Torsdag skal Brügge spille borte mot Bodø/Glimt i Serieligaen, men Nusa er ikke med i troppen til det belgiske laget i Bodø.

  – Nusa er ikke her fordi han har en belastningsskade i ryggsøylen. Det er det vi kaller en begynnelse på et tretthetsbrudd. Det er jo ikke det, selvfølgelig, men vi må være forsiktige fordi han er ung, i utvikling og har vært gjennom mye belastning. Det er grunnen til at han har fått det, sier Deila.

  Nusa fikk landslagsdebuten i september, hvor han scoret etter allerede ti minutter på banen og ble den nest yngste målscoreren på det norske landslaget gjennom tidene.

  – Han har vært veldig god for Norge og veldig god for oss i år. Han er muligens aktuell til helgen, men han har ikke trent noe på 14 dager. Vi er litt forsiktige og også litt bekymret med tanke på det landslagsgreiene som kommer nå. Det ville vært krise om han kom tilbake fra et landslag og ikke kan prestere i Brügge. Da er alt tapt for alle, sier Deila.

  Den norske Brügge-treneren er klar på at Nusa ikke er uaktuell for landslaget.

  – Jeg har pratet med Ståle og sagt sannheten som den er. Vi vil jo også at han skal spille på landslaget. Samtidig er dette ting du skal være forsiktig med. Det er ikke et overtråkk, det er en overbelastning. Det må vi være veldig nøye med, sier Deila.

  – Hvis han ikke er 100 prosent, så er du ikke god nok til å spille for Norge eller Brügge. Vi får se nå inn mot helgen om han er aktuell og kan få noen minutter. Slik det ser ut nå, så ser det ikke veldig positivt ut for landslagsoppholdet, sier Deila.

  Ståle Solbakken sa følgende på pressekonferansen i forbindelse med tirsdagens landslagsuttak:

  – Vi får håpe han kommer i kamp. Det er jo forhåpninger om at han kan få litt kamptrening. Vi håper at Ronny er litt barmhjertig overfor det norske folk.

  nusa
 • Fifa bekrefter: Åpner dørene for russiske U17-landslag

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) opphever deler av suspensjonen mot Russland og tillater deltakelse for russiske U17-landslag.

  Fifa-styret hadde onsdag et digitalt møte. Der ble Russland-spørsmålet et sentralt tema. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

  I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. Det er i denne aldersgruppen også Fifa nå åpner opp for en russerretur.

  Uefas beslutning skapte sterke reaksjoner og førte til fordømmelse fra flere hold.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Vi var ikke kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og vi må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak. Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund. (NTB)

  2rJA_fLs5ZU
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste