Hyller Solbakken-grep: – Han er stein, hakkende gal

ULLEVAAL (NRK): Stefan Strandberg (31) er ikke i tvil om hva landslagssjef Ståle Solbakken så langt har lyktes best med.

Solbakken

I KJENT STIL: Ståle Solbakken står ikke i ro i mange sekundene av gangen under kampene.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Solbakken selv har lenge vært tydelig på at de norske spillerne har vært for snille og for lite kyniske.

Uansett resultat skal Norge være «vonde å møte», mener landslagssjefen, og det fikk også Nederland kjenne på Ullevaal onsdag kveld.

Stefan Strandberg, som debuterte for Norge i 2013, trekker frem nettopp dette som det viktigste Solbakken har tatt inn på landslaget.

Strandberg

ERFAREN: Stefan Strandberg.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Han er jo gal, da. Han er stein, hakkende gal. Og han prøver å få det inn hos oss. Det er mange av oss som har det, og vi viser det i klubbene våre til daglig, men vi har vært for dårlig til å ta det med oss inn på landslaget, sier Strandberg til NRK.

– Krever ekstremt mye

Midtstopperen mener det har vært «altfor snilt og altfor god stemning». Han legger til at det også skal være god stemning, men:

– Vi må skjønne at når vi går over krittlinjen på trening og på kamp, så må vi være mye tøffere med hverandre. Vi har tatt et bra oppgjør om det på denne samlingen, og jeg synes vi så en forbedring på det, men vi har selvfølgelig mer å gå på.

– «Stein, hakkende gal». Det må du utdype?

– Nei, det er bare å se på ham, det. Han krever ekstremt mye av seg selv og omgivelsene. Er det noe vi trenger, så er det det. Han er veldig tydelig på hva han vil ha, så han er en perfekt leder for oss og den gruppa her. Så synes jeg vi har tatt steg, men vi må også ta flere steg, sier Strandberg til NRK.

– Jeg har vært ganske hard

Noe av galskapen kom også til syne på sidelinjen onsdag kveld. Solbakken var så aktiv under kampen at han var sliten da han stilte opp til det første intervjuet med TV 2.

Den lengste spurten kom da han løp bort til de feirende spillerne etter 1-0-målet for å gi beskjed om justeringer.

Landslagssjefen er opptatt av at hele laget må stille krav til hverandre.

Etter kampen var han også aller mest fornøyd med at laget har klart å bygge en mer «robust verktøykasse».

– Jeg har vært ganske hard med dem med tanke på at vi ikke kan være så snille med hverandre. Vi må coache hverandre. Vi må stille krav til hverandre, og vi må tørre å ta en diskusjon, og vi må tørre å være litt mer utagerende. Det synes jeg spillerne viste i dag (onsdag). Det var deilig kroppsspråk og deilig entusiasme, sier Solbakken.

o7FgEcqnBw8

Sportsnyheter

Magnus Carlsen

Her innser han Nepos giganttabbe – ny seier for Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij hadde et lite overtak. Men så kastet han bort alt. Nå skal det mye til for at Carlsen ikke tar sin femte VM-tittel.

Siste nytt

 • Abelvik Rød mister håndball-EM

  Magnus Abelvik Rød blir ikke å se i håndball-EM i januar. Det ble klart da landslagssjef Christian Berge kunngjorde EM-troppen tirsdag.

  Det gjenstår kun en drøy måned til Norge skal spille EM i Slovakia og Ungarn. Turneringen avvikles i perioden 13. til 30. januar.

  Den kommer for tidlig for Abelvik Rød.

  Flensburg-Handewitt-profilen har slitt med en kneskade i lang tid, men gjorde comeback for sitt tyske klubblag forrige måned. Siden fikk han igjen kneproblemer og har vært gjennom et inngrep for å bli kvitt vedvarende smerter.

  Troppen:

  Keepere: Kristian Sæverås, Sander Drange Heieren,
  Torbjørn Sittrup Bergerud.

  Bakspillere: Vetle Eck Aga, Sander Sagosen, Sander A. Øverjordet, Erik Thorsteinsen Toft, Kent Robin Tønnesen, Gøran Søgard Johannessen, Christian O`Sullivan, Simen Holand Pettersen, Harald Reinkind, Christoffer Rambo.

  Kantspillere: Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen,
  Kevin Maagerø Gulliksen, Alexander C. Blonz.

  Linjespillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud,
  Thomas Alfred Solstad.

  Håndball herrer: Gjensidige cup 2021
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ikke tiltak for toppidretten

  – Toppidrett kan gjennomføres som normalt, skriver regjeringen i de nye nasjonale smitteverntiltakene.

  For voksne over 20 år som trener innendørs anbefaler regjeringen at det gjøres i grupper på inntil 20 personer. Det anbefales også at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.

  Det gis ikke konkrete anbefalinger om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idrettsaktiviteter.

  For tilskuere på innendørs idrettsarrangementer må det være minst ett ledig sete mellom tilskuerne. Det gjelder ikke for personer i samme husstand.

 • Skiskyttershowet i romjulen avlyst

  Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland.

  Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år.

  Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien.

  Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal