– I mine øyne er han skikongen framfor noen

FALUN (NRK): Johan Olsson gikk selv en superetappe, men hyller Petter Northug etter VM-stafetten.

Sweden Nordic Skiing Worlds

Johan Olsson lot seg nok en gang imponere av Northug på dagens stafett.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Det gikk som ventet. Jeg er veldig fornøyd med det Calle gjør, han gir Petter en match, men Petter er så utrolig dyktig, og jeg er så imponert av han, begynner Johan Olsson.

Olsson gikk Sverige fra tjue sekunder bak til fjorten sekunder foran Norge på sin etappe, men da han så at Northug og Halfvarsson gikk ut samtidig, så trodde han mest på norsk gull.

Olsson gull

Johan Olsson tok selv gull på 15 kilometeren på onsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Og han skulle få rett. Northug spurtslo Halfvarsson og gikk inn til sitt femte VM-gull i stafett, flest av alle.

– Spurten er utrolig vanskelig. Det er tiendels beslutninger som skal tas, og han treffer hver eneste gang. Jeg tror ikke folk der hjemme forstår hvor vanskelig det er, å klare å time det hver gang. Om det er tjue personer eller to, han vinner hver eneste gang. I mine øyne er han skikongen, sånn er det, sier Johan Olsson.

Vil ikke sammenlignes med Northug

Petter Northug har også stor respekt for svensken, noe han sist viste etter at Olsson tok gull på 15 kilometeren.

– Det virker som om han gir meg komplimenter også, men vi er veldig ulike løpere, og gjør ting på forskjellig måte. Mine meritter kan jo ikke nevnes på samme dag som hans. Han har jo 74 VM-gull eller noe sånt, smiler Olsson.

Olsson så lite av den siste etappen selv, han fikk bare med seg avslutningen.

– Jeg var ute og prøvde å kvitte meg med litt melkesyre før femmila. Jeg har restituert meg dårlig etter onsdagens løp. Jeg så bare det absolutt siste da jeg kom løpende gjennom mixed zone, forteller Olsson.

Bra forutsetninger før femmila

For etter å ha knust all motstand på dagens klassiskdel, seiler Olsson opp som en av de store favorittene på søndagens femmil.

Didrik Tønseth må slippe Johan Olsson

Se Johan Olsson rykke fra på sin etappe.

– Det er klart jeg har bra forutsetninger med den formen jeg er i nå, men da går man ikke en etappe. I dag går alle med ulike forutsetninger og ulik inspirasjon, og på søndag kommer alt til å være nullstilt igjen. Alle vil gå for medalje, og da spiller ikke dagen i dag så stor rolle, sier Olsson.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Se spurten Olsson hyller.

Les også: Northug og Halfvarsson: – Driter seg ut igjen

Les også: Her trodde Halfvarsson på spurtseier

Leg også: Franskmannen som fikk Norge til å skjelve

Les også: Northug til statsministeren om spurtdramaet: – Beklager

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle å midtbanen i dag, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal