Hopp til innhold

Hyller håndballguttene: – Dette sølvet feirer jeg som gull

Susann Goksør mener den første medaljen alltid er den vanskeligste. Hun forventer flere finaler fra VMs sølvgutter de kommende årene.

Håndball VM Frankrike menn, Finale

SØLVGUTTENE: De norske spillerne og støtteapparatet ble hyllet i hallen i Paris etter finaletapet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var gøy så lenge det varte, sier tidligere landslagsspiller Susann Goksør Bjerkrheim etter 33-26-tapet mot vertsnasjonen Frankrike i VM-finalen.

– Fantastisk levert av Norge. Dette var jo egentlig en umulig oppgave, men første omgang var morsom. De spilte uten respekt og turte å slå fra seg. De er nok litt skuffet akkurat nå, men jaggu er dette bra! De skal være stolte over seg selv.

46-åringen var en del av et landslag som stort sett var å finne i finaler i store mesterskap. Nå tror hun håndballguttene kan bli nasjonens nye yndlinger med flere slike prestasjoner.

– De er ferdig med å være «nestenlaget». En hel nasjon har ventet på dem. Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke må skru opp forventingene for jeg blir så skuffet, men dette var bra. Og den første medaljen er alltid den vanskeligste. Jeg tror Christian Berge har gjort en knallbra jobb med å bygge selvtillit og ro i laget.

VM-fest hos Mamelund

Hjemme hos Haslum-profilen Erlend Mamelund var det søndag 15 kompiser med kjærester samlet for å se finalen. Det var stor stemning i stua i 25 minutter.

– Norge ble et nummer for små, rett og slett. I 25 minutter var de gode, men samtidig hadde ikke den franske målvakten en eneste redning. Så stengte de igjen. Men vi skal være stolte. Dette sølvet feirer jeg som gull. Vi må være megafornøyde, sier Mamelund.

Frankrike slo Norge 33-26 i VM-finalen i håndball.

Han mener nordmenn i fremtiden kan forvente flere finaler fra håndballguttene, men minner om at det er veldig små marginer i toppen. Mamelund mener OL-mester Danmarks exit i åttedelsfinalen er bevis på hvor jevnt det er blant de beste.

– Det er sinnssykt tett i toppen. Og det er dødskult at det er slik. Vi må jo drømme om at vi kanskje kan stå øverst på pallen en dag. Det morsomme er at dette laget er så ungt og fremadstormende. Sky is the limit, mener Mamelund.

– Dette har vært et eventyr. Finalen endte ikke slik vi ville, men Norge har tatt gull i lagprestasjon og lagånd. Det er fantastisk gøy, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Møtte overmakten

Tidligere landslagsspiller Karoline Dyhre Breivang mener Norge rett og slett møtte et bedre lag i finalen i Paris.

– Frankrike var jo favoritter, men det er også noe med det å være «underdog». Alt kan skje. Og det startet jo helt fantastisk også, men det ble litt for mange feil og skuddbom. Da var Frankrike så skarpe at de straffet oss med en gang. De siste fem minuttene før pause og de første fem etter ble avgjørende, sier Breivang.

36-åringen var selv med på å tape finalen i samme hallen i Paris for ti år siden. Hun tror de norske guttene kommer til å vokse på denne opplevelsen.

– Det er stort å spille finale der, og det gir en fantastisk erfaring. Jeg håper de klarte å nyte det. De har et veldig ungt lag som kommer til å prege internasjonal håndball fremover. Jeg skjønner de er skuffet rett etter kampen, og sikkert tenker på ting de kunne gjort annerledes, men de må glede seg over sølvet, sier Breivang.

– Trodde du på finale på forhånd?

– Jeg visste vi hadde et godt lag, men det handler om å gjenskape suksess. At de klarer dette er veldig sterkt. Det blir tomt i morgen uten håndball, men det har vært trening å se på dem. Jeg blir sliten og får puls!

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth har lagt Spania-missen bak seg: – Kan ikke dvele

  Alexander Sørloth bommet på en enorm mulighet på stillingen 0-1 til Spania i Norges første kamp i EM-kvalifiseringen lørdag kveld. Men den norske spissen har lagt bommen bak seg.

  – Det eneste som manglet var scoringen. Hadde jeg satt den i krysset der den skulle så hadde det sikkert vært et annet spørsmål. Men man kan ikke dvele ved sånne ting. Takk Gud for at jeg har skaffet meg bedre ballast gjennom karrieren så jeg kommer over sånne ting fortere. Jeg er veldig motivert og klar for i morgen, sier Sørloth, som innledet svaret med å si at han var fornøyd med egen innsats ute på banen.

  Sørloth møtte pressen i Georgia mandag ettermiddag etter en lang reise fra Spania til Norges neste bortekamp i EM-kvalifiseringen. Det norske landslaget landet natt til mandag, men den lange reisen har ikke påvirket mannen som er Norges fremste angrepsvåpen i Erling Braut Haalands skadefravær.

  – Det var en lang flytur i går, men jeg har det trivelig med gutta på laget. Vi spilte kort i nesten fem timer, så det gikk veldig fort, sier han.

  Tirsdag klokken 18.00 jakter Norge sine første poeng i EM-kvalifiseringen etter 0-3-tapet mot Spania.

  – Vi forventer en god atmosfære og et hardtarbeidende georgisk lag. Det blir en tøff kamp, sier Sørloth.

  Fotball, EM-kvalifisering: Spania - Norge (3-0)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Thorisdottir mister VM

  Maria Thorisdottir mister sommerens VM i Australia og New Zealand. Det opplyser hun selv i en SMS til Jærbladet.

  Hun sier at det drier seg om en leddbåndskade i foten.

  – Knuste hjertet mitt dette her, men jeg har blitt knocket ned så mange ganger nå, så jeg skal slå tilbake nok en gang, skriver Thorisdottir til avisen.

  Midtstopperen måtte av med en skade etter en times spill i kampen mellom Manchester United og Lewes i FA-cupen for halvannen uke siden.

  Trening med kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Storhamar fikk pålegg fra forbundet etter billettreduksjon

  Mandag formiddag skrev Storhamar på Twitter at de reduserte tilskuerkapasiteten til kveldens kamp mellom Storhamar og Vålerenga, den femte kampen i semifinaleserien mellom de to ishockeylagene.

  Det innebar en reduksjon av antall bortesupportere til 275, noe som fikk flere Vålerenga-fans til å reagere.

  Noen timer senere kom også beskjeden om at bortelaget hadde fått justert antall billetter til 325 etter pålegg fra ishockeyforbundet.

  Et bortelag har i utgangspunktet krav på fem prosent av billettene til en kamp. Ishockeyforbundet har lagt til grunn en kapasitet på 6500 tilskuere.

  – Vi har fått beskjed om at det skal regnes av hallens mulige kapasitet - ikke hvor mange billetter vi legger ut for salg. Vi mener at hallen ikke er tilrettelagt for å kunne etterkomme de arrangementskrav forbundet stiller til bortesupporterfelt når vi pålegges å slippe inn over 300+ fordi det er ståtribuner og ikke seter. Vi forholder oss til pålegget og har lagt ut flere billetter, sier styreleder i Storhamar, Njål Gjøvåg Berge.

  Talsperson i Klanen, Amalie Bakke, stusser over Storhamars handlinger.

  – Vi synes det er synd at Storhamar prøver å sette bremser for det som for mange er høydepunktene i løpet av sesongen. Gang på gang iverksetter de tiltak som virker lite gjennomtenkt. Vi stiller oss også undrende til hvorfor vi som supporterforening ikke involveres i planleggingen da vi har hatt flere alternativer for hvordan det kan løses bedre for å få et trygt arrangement for alle parter, skriver Bakke til NRK.

  Storhamar møter Vålerenga i Hamar OL-amfi
  Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste