NRK Meny
Normal

Herjer i Bundesliga – må knive om EM-plass

Joakim Hykkerud storspiller for Hannover og var nylig på rundens lag i verdens beste håndballiga. På det norske landslaget har han derimot vært usynlig.

Joakim Hykkerud

VIL TIL EM: Joakim Hykkerud håper erfaringene fra Bundesliga vil hjelpe ham til EM.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Berge

VIKTIGE KAMPER: Landslagstrener Christian Berge må bruke tiden godt for å spikre en tropp til EM i januar.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Men i kveld får han sjansen igjen. Norge møter Island i første runde av firenasjonersturneringen, og da må Hykkerud vise hva han er god for hvis han vil være med til EM i januar.

  • Du kan høre torsdagens landskamp mot Island på NRK DAB-radio fra klokken 19.45.

Håper det løsner på landslaget

– Jeg har hatt noen dårlige perioder på landslaget, og det har ikke vært godt nok. Men nå er jeg på topp igjen, forteller strekspilleren til NRK.

Han har vært en sentral spiller i den tyske toppklubben Hannover denne sesongen, men enn så lenge har det blitt lite spilletid på landslaget.

– Det er ikke all verden å ha spilt i underkant av tredve landslagskamper som 29-åring, men nå håper jeg ting blir annerledes. Jeg føler jeg presterer daglig i Bundesliga og får god matching der, så nå håper jeg det løsner på landslag også, sier Hykkerud.

Kun to strekspillere til EM

Fire strekspillere er med i firenasjonersturneringen denne helgen, men kun to av dem får spille EM i Polen i januar. Landslagsveteran Bjarte Myrhol er sannsynligvis selvskreven til EM, men sier han ikke tar plassen for gitt.

– Vi er ikke bare fire strekspillere på landslaget, vi er fire strekspillere som vil spille også. Så det blir veldig spennende å se hva trenerne tenker om den posisjonen.

Norge møter tøff motstand i turneringen i både Island, Danmark og regjerende verdensmester Frankrike.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset