NRK Meny
Normal

Hva skjedde med den siste OL-ringen?

Den mektige åpningsseremonien i Sotsji startet trøblete for arrangøren. Det sørget en ødelagt OL-ring for.

Sochi Olympics Opening Ceremony

Slik så det ut da den ene OL-ringen ikke ville la seg åpne.

Foto: Mark Baker / Ap

«Hva skjedde med den siste OL-ringen?»

Et spørsmål mange trolig stilte seg i starten av åpningsseremonien på Olympiastadion i Sotsji.

Da alle OL-ringene skulle åpne seg på «himmelen» i arenaen, ville ikke den aller siste ringen være med på dette. Den holdt seg lukket, og dermed syntes bare fire OL-ringer for TV-seerne i de tusen hjem.

Like etter startet diskusjonen om dette var planlagt eller om det rett og slett var en tabbe.

Trolig er det en teknisk glipp.

Stolt Lund Svindal

Til tross for litt startvansker ble det en storslått åpningsseremoni. Like etter klokken 18.00 ledet Aksel Lund Svindal Norge inn på OL-arenaen. Alpinstjernen så stolt ut da han bar det norske flagget.

Utøverne, som alle var kledd i hvitt og lyseblått, smilte og vinket til publikum.

Det var imidlertid størst jubel da Russlands utøvere gikk inn på arenaen.

Vertsnasjonen har hele 225 deltakere med i lekene – noe som er landets største tropp noensinne. Russland var den siste nasjonen til å vise seg frem for publikum.

Tente ilden

Hele seremonien ble avsluttet med at OL-ilden ble tent av kunstløpstjernen Irina Rodnina og hockeylegenden Vladislav Tretjak.

Åpningsforestilling fikk navnet «Russiske drømmer» og bestod av musikk, dans og lysshow. Hoveddelen bestod av at noen av landets mange primaballerinaer danset seg gjennom Russlands historie.

– Dette var rett og slett storslått, sa Odd Arvid Strømstad, erfaren TV-produsent for store arrangementer som Nobelkonserten, Spellemann og Melodi Grand Prix, til NRK.no etter åpningssermonien.

Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal