NRK Meny
Normal

Hvem tror du vinner?

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen har sine favoritter. Er du enig? Diskuter nederst i saken.

Roger Federer
Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Det er nærliggende å tippe at det blir enten Rafael Nadal eller Roger Federer i år igjen. De tre siste finalen i Wimbledon har stått nettopp mellom disse to, som har dominert tennis-sirkuset i en årrekke allerede.

Sveitseren Federer og spanjolen Nadal har holdt de to øverste plassene på ATP-rankingen siden sommeren 2005 og har møttes i hele syv Grand Slam finaler.

Men hvordan går det i år? NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen holder en knapp på Federer.

- Jeg tror på Federer i år. Nadal er småskadet og har en utrolig krevende spillestil. Federer lever mer på serven og får flere lette poeng. Men spanjolen er et unik talent og skal ikke avskrives.

Om fjorårets finale sier Andersen følgende:

- Det er tidenes tenniskamp.

Les også: - Beste finalen noensinne

Les også: Endelig Nadal-jubel

- Håper på Murray

- Jeg tror på Federer, men håper på Andy Murray. Han er den som har utviklet seg mest av de fire på toppen og han puster de andre gutta i nakken, sier Andersen.

Vinner Murray blir han den første briten som vinner Wimbledon siden Fred Perry i 1936. Murray er fra Skottland, men under Wimbledon er det få engelskmenn som bryr seg om akkurat det.

Tim Henman var i mange år britenes store håp, men han kom til semifinale fire ganger, og aldri lenger.

- Murray er mye bedre enn det Henman var, sier Andersen.

Som den siste utfordreren trekker Andersen frem Novak Djokovic. Serberen er ranket som nummer fire i verden og kan om alt klaffer vippe Nadal og Federer av tronen.

- Tror på Williams-søstrene

NRKs ekspertkommentator holder Williams-søstrene som favoritter blant jentene.

-Blant jentene er det veldig åpent, men jeg tror på Williams-søstrene. Når de er forberedt og vil vinne har de et gir ekstra og det plukker de ofte frem på gresset, sier Andersen.

Venus Williams må kanskje anses som den største favoritten ettersom hun har vunnet de to siste årene og har fem titler totalt. Søster Serena har to titler på gresset i Wimbledon.

Amerikanerne er kjent for sin meget kraftfulle spillestil som kommer til sin rett på raske underlag.

Verdenseneren Dinara Safina fra Russland har Andersen mindre tro på.

- Hun er best, men har aldri vunnet en Grand Slam, sier Andersen.

- Jeg har aldri sett en mer nervøs tennisspiller enn Safina i finalen i French Open i år, fortsetter han.

Men kanskje får russeren orden på nervene og tar sin første Grand Slam i år?

Hvem tror du vinner årets Wimbledon-turnering? Diskuter her.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal