Hvem blir nummer 100?

Mika Kojonkoskis disipler mangler bare en pallplass for å nå hundre, under finnens ledelse.

Norges hoppukelag

Norges hoppukelag: Rune Velta, Anders Bardal, Johan Remen Evensen, Tom Hilde Bjørn Einar Romøren og Anders Jacobsen

Foto: Scanpix

- Jeg er virkelig stolt over det vi har oppnådd i disse årene. På de sju årene før vi startet tror jeg at det bare var åtte pallplasseringer og ikke noen medaljer i VM eller OL, mens vi runder snart 100 pallplasseringer og 20 medaljer, så det er vi veldig stolte av, sier Mika Kojonkoski til NRK.

- Vi skal likevel huske på at vi aldri er bedre enn hva vi fikk til i det siste rennet. Vi sliter nå, og det som vi har oppnådd tildigere hjelper svært lite, sier Kojonkoski videre.

Hvem tar Norges neste pallplassering? Diskuter nederst i saken!

Tom Hilde er forhåndskvalifisert for nyttårshopprennet i Garmich-Partenkirchen i morgen og kan sørge for en milepæl under Mika Kojonkoskis ledelse.

- Det hadde vært veldig moro å være den som tar den 100. pallplassen under Kojonkoski. Det kommer til å komme i løpet av sesongen, vi har jobbet knallhardt så det skjer før eller seinere, sier Tom Hilde.

Se kvalifiseringen på NRK fredag kl. 13.45

Ni nordmenn på pallen

Mika Kojonkoski

Mika Kojonkoski kan få sin 100. seier i Garmisch-Partenkirchen

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Fra Kojonkoski tok over i 2002 og frem til nå har 9 nordmenn vært 99 ganger på pallen i verdenscupen.

Anders Bardal er en av de.

- Den 100. bør vi klare om ikke så alt for lang tid. Jeg har tro på at den kan komme i hoppuka, og vi er faktisk seks mann som kan klare det, men jeg tør ikke si hvem, sier Anders Bardal.

Video Tour de Ski prologer

Har lyst

Johan Remen Evensen var blant de beste nordmennene i hoppuka i fjor, men fikk det ikke til å stemme i det første rennet i Oberstdorf. Han kvalifiserte seg ikke til 2. omgang, men håper at det snur snart.

- Jeg har lyst til å ta den. Jeg viste ikke at det var så mange, men det hadde vært knallgøy å gå inn i historiebøkene som tok den 100. pall-plasseringen under Mika, sier Johan Remen Evensen.

Kojonkoski er ikke så opptatt av statistikken. Han mener at resultatene han har oppnådd taler for seg selv.

- Jeg er sikker på at nummer 100 kommer snart, men for meg betyr det lite om det er 100, 101 eller 110, det er ganske mange uansett, avslutter hoppsjefen.

Siste nytt

 • Tyskland vant – Norge nummer fire

  De norske kvinnene hoppet ned til en fjerdeplass i lagkonkurransen i japanske Zao. Etter den første omgangen var det norske laget like bak Japan i kampen om tredjeplassen, men de måtte gi tapt i den andre omgangen. Tyskland vant foran Østerrike.

  World Cup Nordiske Grener Lillehammer.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ødegaard med to målgivende

  Martin Ødegaard serverte to målgivende i Vitesses 3-2 seier over Excelsior. Først var han nest sist på 2-0, deretter i det 67. minutt til Maikel Van der Werff som satte det tredje målet til Vitesse.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Haaland scoret i debuten

  Fredag kveld fikk Erling Braut Haaland sin debut for Red Bull Salzburg, i en treningskamp mot Anif. 18-åringen slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere fikk han satt sitt første mål. Hans norske lagkamerat Fredrik Gulbrandsen scoret to.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde (1-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, kvinner
V-cup hopp: Laghopp kvinner 2. omgang
V-cup alpint: Utfor kvinner
V-cup alpint: Utfor kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, finaler
V-cup langrenn: Klassisk sprint