NRK Meny
Normal

Hvem blir nummer 100?

Mika Kojonkoskis disipler mangler bare en pallplass for å nå hundre, under finnens ledelse.

Norges hoppukelag

Norges hoppukelag: Rune Velta, Anders Bardal, Johan Remen Evensen, Tom Hilde Bjørn Einar Romøren og Anders Jacobsen

Foto: Scanpix

- Jeg er virkelig stolt over det vi har oppnådd i disse årene. På de sju årene før vi startet tror jeg at det bare var åtte pallplasseringer og ikke noen medaljer i VM eller OL, mens vi runder snart 100 pallplasseringer og 20 medaljer, så det er vi veldig stolte av, sier Mika Kojonkoski til NRK.

- Vi skal likevel huske på at vi aldri er bedre enn hva vi fikk til i det siste rennet. Vi sliter nå, og det som vi har oppnådd tildigere hjelper svært lite, sier Kojonkoski videre.

Hvem tar Norges neste pallplassering? Diskuter nederst i saken!

Tom Hilde er forhåndskvalifisert for nyttårshopprennet i Garmich-Partenkirchen i morgen og kan sørge for en milepæl under Mika Kojonkoskis ledelse.

- Det hadde vært veldig moro å være den som tar den 100. pallplassen under Kojonkoski. Det kommer til å komme i løpet av sesongen, vi har jobbet knallhardt så det skjer før eller seinere, sier Tom Hilde.

Se kvalifiseringen på NRK fredag kl. 13.45

Ni nordmenn på pallen

Mika Kojonkoski

Mika Kojonkoski kan få sin 100. seier i Garmisch-Partenkirchen

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Fra Kojonkoski tok over i 2002 og frem til nå har 9 nordmenn vært 99 ganger på pallen i verdenscupen.

Anders Bardal er en av de.

- Den 100. bør vi klare om ikke så alt for lang tid. Jeg har tro på at den kan komme i hoppuka, og vi er faktisk seks mann som kan klare det, men jeg tør ikke si hvem, sier Anders Bardal.

Har lyst

Johan Remen Evensen var blant de beste nordmennene i hoppuka i fjor, men fikk det ikke til å stemme i det første rennet i Oberstdorf. Han kvalifiserte seg ikke til 2. omgang, men håper at det snur snart.

- Jeg har lyst til å ta den. Jeg viste ikke at det var så mange, men det hadde vært knallgøy å gå inn i historiebøkene som tok den 100. pall-plasseringen under Mika, sier Johan Remen Evensen.

Kojonkoski er ikke så opptatt av statistikken. Han mener at resultatene han har oppnådd taler for seg selv.

- Jeg er sikker på at nummer 100 kommer snart, men for meg betyr det lite om det er 100, 101 eller 110, det er ganske mange uansett, avslutter hoppsjefen.

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal