Hvas til semifinale i svømme-EM

Tomoe Zenimoto Hvas tok seg til semifinalen på 200 meter medley under EM i Budapest med den 15. beste tiden i forsøkene onsdag.

20-åringen Hvas ble nummer fem i sitt heat med 2.00,23. Han var dermed et godt stykke unna sin egen norske rekord på 1.59,58.

Vinneren i heatet og raskest i forsøkene var sveitseren Jeremy Desplanches. Han ble klokket inn til 1.58,10. Semifinalen går senere onsdag.

De norske svømmerne har ikke deltatt i noen konkurranser siden desember i 2019.

Tomoe Hvas LA Current ISL by Mike Lewis
Foto: Mike Lewis

Sportsnyheter

1cf0_K6B65U

Flengende TV-kritikk etter Duestads finaledrama: – En liten skam å følge finalen

TOKYO/OSLO (NRK): Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronsen i 10 meter lutfrifle. Men det nervepirrende finaledramaet var det ikke så lett å følge med på, selv for de som kan sporten best.

Siste nytt

 • Vaksinert utøver sjokkert over test

  Tyskeren Simon Geschke ble nektet start i landeveisrittet i sykling i OL etter at han testet positivt for koronaviruset. Det til tross for at han er vaksinert.

  Geschke har tidligere blant annet vunnet en etappe i Tour de France i 2015. Han bodde ikke i OL-landsbyen i Tokyo.

  Han sier han har fulgt alle smittevernregler i OL og legger til at han har det bra fysisk. En positiv spyttprøve ble bekreftet av en positiv PCR-test, selv om det var lave virusverdier i den.

  Til ZDF sier Geschke at han er sjokkert over at han kunne teste positivt selv om han er vaksinert.

  – Jeg trodde hele dagen at den positive prøven var en feil. Jeg kunne reise i Europa, til og med i Tour de France. Alt i Japan er litt annerledes, kanskje de tar det litt mer alvorlig, sier Geschke.

  Tyskeren tror han kan ha blitt smittet på en flyplass i forbindelse med reisen fra Frankrike til Japan.

  Det er ikke andre positive prøver i den tyske sykkeltroppen.

  I1UNLS5yfHo
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tyfonvarsel i OL – flytter øvelser

  En tyfon er på vei mot Japans hovedøy og er ventet å nå regionen OL-byen Tokyo ligger i tirsdag. Uværet har allerede ført til OL-endringer.

  Rokonkurransene som skulle ha gått mandag er blitt framskutt til søndag i håp om å slippe unna uværet. Det er ikke uvanlig at værforhold gjør at øvelser i et OL må flyttes.

  En tyfon er tropisk lavtrykk med vindstyrker på over 33 meter per sekund, og den kalles også en tropisk orkan, skriver Store Norske Leksikon. Bildet nedenfor er brukt som illustrasjon, men viser ødeleggelsene da en tyfon traff en by nær Tokyo høsten 2019.

  Før det ligger det an til den varmeste OL-dagen. Prognosene for søndag sier opp til 35 varmegrader og lite skyer.

  Triathlonkonkurransen for menn kan bli ekstra krevende selv om det mandag er meldt to-tre grader kjøligere vær enn søndag.

  Utøverne starter allerede 06.30 lokal tid for å slippe unna den verste heten. Det betyr at startskuddet går allerede før midnatt søndag kveld norsk tid.

  WQpcw-7skGU
  Foto: AP
 • 17 nye smittetilfeller i OL

  OL-arrangøren opplyser lørdag at det er registrert 17 nye koronasmittetilfeller som kan knyttes til sommerlekene i Tokyo.

  Dermed er det totalt 123 personer tilknyttet Tokyo-OL som har testet positivt for koronavirus siden 1. juli.

  Arrangørkomiteen opplyser lørdag at det er en utenlandsk utøver blant de nye smittetilfellene som er blitt registrert.

  Lekene i Tokyo ble utsatt i ett år på grunn av koronapandemien, og flere i Japan mener OL burde ha blitt avlyst i sommer på grunn av smittesituasjonen.

  baZT6fep9Jw
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal