Hvas havnet langt bak

Tomoe Zenimoto Hvas åpnet greit, men havnet langt bak i semifinalen på 200 meter medley i EM i svømming. Dermed klarte han ikke kvalifisere seg til finalen. Tiden ble 2.03,68 og nordmannen havnet sist av samtlige. Det ble også et stykke bak Hvas' norske rekord som er på 1.59,58.

I likhet med Henrik Christiansen har heller ikke Hvas eller noen av de andre norske svømmerne konkurrert siden 2019. EM er dermed første konkurranse på en god stund.

SWIM OPEN 2019
Foto: Henrik Montgomery/tt / NTB

Siste nytt

 • Williams ikkje med i Australia

  Serena Williams har meldt forfall til tennis-turneringa Australian Open i januar. Ho står ikkje på deltakarlista som blei gjort kjend i dag.

  – Dette er inga lett avgjerd å ta, men den fysiske statusen min er ikkje der han må vere for at eg kan spele, seier 40-åringen med totalt 23 Grand Slam-titlar på merittlista.

  Ho har ikkje spela sidan ho fekk ein muskelskade under Wimbledon-turneringa i sommar.

  Williams har vunne Grand Slam-turneringa i Australia sju gonger, sist i 2017.

  Derimot står framleis Novak Djokovic på lista, trass i uvissa rundt hans vaksinestatus. Vaksinedokumentasjon for korona er eit krav for å kome inn i Australia.

  Serena Williams
  Foto: William West / AFP
 • RBK-back ute i lang tid

  Rosenborgs venstreback Jonathan Augustinsson har operert begge hoftene og må belage seg på fotballpause i seks-åtte månader.

  Svensken blei operert i Göteborg måndag, og operasjonen var vellykka, rapporterer RBK.

  – Dette er jo sjølvsagt langt frå optimalt, men eg ser det som ei investering i framtida. Operasjonen var vellykka, og nå ser eg berre framover, seier Augustinsson.

  – Eg kjem til å bli helt frisk, og eg ser fram til å trene og spele kampar utan smerter, legger han til.

  Augustinsson kom til Rosenborg før årets sesong. Han har hatt mykje lyskeproblematikk og har berre vore på banen i 14 kampar for Rosenborgs A-lag.

  Jonathan Augustsson
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Får fylle tribunene

  Det blir ingen antallsbegrensninger for fotballklubbene som skal fullføre eliteserie og kvalifisering kommende helg.

  Det er klart etter et møte mellom Norsk Toppfotball og 18 av deres klubber onsdag formiddag.

  Siste runde i Eliteserien spilles søndag, og Jerv og Fredrikstad møtes i kvalifiseringen samme dag.

  – Det blir ingen antallsbegrensninger. Det er flott, siden det er spenning både i topp og bunn, sier kommersiell leder Pål Breen i Norsk Toppfotball til NRK.

  – Det er noen klare anbefalinger på bruk av munnbind i visse soner. Noen kommuner kan også gjøre egne tiltak, men det er ikke bekreftet noe der ennå, legger Breen til.

  Breen sier det ikke vil være krav om bruk av munnbind på tribunene. Meterreglen gjelder ikke på arrangementer utendørs der det er fast tilviste plasser.

  Regjeringen skriver på sine nettsider at det allerede har vært nasjonal anbefaling om å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand.

  – For eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion, skriver regjeringen. (NRK/NTB)

  Europa conference leauge 2021
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal