– De har ingen rett til å misbruke «Kollen» slik

INNSBRUCK/OSLO (NRK.no): FIS-sponsor Audi har byttet ut det norske flagget i Holmenkollen og gjort OL-ringene om til sine egne.

Holmenkollen i Østerrike

Audi har «stjålet» Holmenkollen i egenreklame i Østerrike. Både det norske flagget og OL-ringene er byttet ut.

Foto: Anders Skjerdingstad

Steinar Eidaker

Fungerende generalsekretær i Skiforeningen Steinar Eidaker reagerer på Audis bruk av Holmenkollen.

Foto: Olav Juven / NRK

– Vi har selvfølgelig ikke godkjent eller gitt tillatelse til at Audi kan bruke Holmenkollen på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg at FIS har gjort det heller, sier fungerende generalsekretær Steinar Eidaker i Skiforeningen til NRK.no.

Byttet ut flagget

I forbindelse med hoppuka i østerrikske Bischofshofen hadde FIS-sponsor Audi satt opp en stor plakat av Holmenkollen for å promotere seg selv.

Det norske flagget i toppen var imidlertid byttet ut med Østerrikes flagg, mens OL-ringene i unnarennet var blitt byttet ut med Audis egne fire ringer.

– Dette er veldig spesielt. Selv om de er offisiell FIS-sponsor har de ingen rett til å misbruke «Kollen» slik. Ikke er det fint heller, sukker Eidaker.

– Det er jo et forferdelig dårlig bilde. Om vår markedsavdeling hadde gjort noe slikt, ville vi stoppet det. Det er tydelig at dette er hjemmesnekra, fortsetter han.

– Legger seg flat

Tirsdag sendte Eidaker brev til både FIS og Audi, på vegne av Skiforeningen. Onsdag fikk han unnskyldende telefoner fra begge partene.

– De legger seg langflate. Det viser seg at hele greia er et resultat av en overivrig markedskonsulent. Han har fått refs i dag, forklarer Eidaker.

Gir oransje kort

Marius Tegnebu i Audi Norge hadde ikke hørt om saken før NRK tok kontakt. Han påpeker at Audi Norge ikke har noe med dette å gjøre.

– Vi har selv spilt inn reklamefilmer der oppe og har i den forbindelse hentet inn alle tillatelser. Audi Norge vet hvilke regler som gjelder i Holmenkollen.

Skiforeningen velger å ikke ta saken videre.

– Vi har fått tilbakemelding om at dette aldri skal gjenta seg, så da vil vi være de første til å tilgi. Vi gir imidlertid et kort, som har en farge mellom gult og rødt, sier skiforeningslederen.

Siste nytt

 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Finland til VM-finale

  Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale, hvor de møter Canada, som slo Tsjekkia 5-1 i den andre semifinalen.

  Slovakia Ice Hockey Worlds
  Foto: Ronald Zak / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal