– De har ingen rett til å misbruke «Kollen» slik

INNSBRUCK/OSLO (NRK.no): FIS-sponsor Audi har byttet ut det norske flagget i Holmenkollen og gjort OL-ringene om til sine egne.

Holmenkollen i Østerrike

Audi har «stjålet» Holmenkollen i egenreklame i Østerrike. Både det norske flagget og OL-ringene er byttet ut.

Foto: Anders Skjerdingstad

Steinar Eidaker

Fungerende generalsekretær i Skiforeningen Steinar Eidaker reagerer på Audis bruk av Holmenkollen.

Foto: Olav Juven / NRK

– Vi har selvfølgelig ikke godkjent eller gitt tillatelse til at Audi kan bruke Holmenkollen på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg at FIS har gjort det heller, sier fungerende generalsekretær Steinar Eidaker i Skiforeningen til NRK.no.

Byttet ut flagget

I forbindelse med hoppuka i østerrikske Bischofshofen hadde FIS-sponsor Audi satt opp en stor plakat av Holmenkollen for å promotere seg selv.

Det norske flagget i toppen var imidlertid byttet ut med Østerrikes flagg, mens OL-ringene i unnarennet var blitt byttet ut med Audis egne fire ringer.

– Dette er veldig spesielt. Selv om de er offisiell FIS-sponsor har de ingen rett til å misbruke «Kollen» slik. Ikke er det fint heller, sukker Eidaker.

– Det er jo et forferdelig dårlig bilde. Om vår markedsavdeling hadde gjort noe slikt, ville vi stoppet det. Det er tydelig at dette er hjemmesnekra, fortsetter han.

– Legger seg flat

Tirsdag sendte Eidaker brev til både FIS og Audi, på vegne av Skiforeningen. Onsdag fikk han unnskyldende telefoner fra begge partene.

– De legger seg langflate. Det viser seg at hele greia er et resultat av en overivrig markedskonsulent. Han har fått refs i dag, forklarer Eidaker.

Gir oransje kort

Marius Tegnebu i Audi Norge hadde ikke hørt om saken før NRK tok kontakt. Han påpeker at Audi Norge ikke har noe med dette å gjøre.

– Vi har selv spilt inn reklamefilmer der oppe og har i den forbindelse hentet inn alle tillatelser. Audi Norge vet hvilke regler som gjelder i Holmenkollen.

Skiforeningen velger å ikke ta saken videre.

– Vi har fått tilbakemelding om at dette aldri skal gjenta seg, så da vil vi være de første til å tilgi. Vi gir imidlertid et kort, som har en farge mellom gult og rødt, sier skiforeningslederen.

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal