– De har ingen rett til å misbruke «Kollen» slik

INNSBRUCK/OSLO (NRK.no): FIS-sponsor Audi har byttet ut det norske flagget i Holmenkollen og gjort OL-ringene om til sine egne.

Holmenkollen i Østerrike

Audi har «stjålet» Holmenkollen i egenreklame i Østerrike. Både det norske flagget og OL-ringene er byttet ut.

Foto: Anders Skjerdingstad

Steinar Eidaker

Fungerende generalsekretær i Skiforeningen Steinar Eidaker reagerer på Audis bruk av Holmenkollen.

Foto: Olav Juven / NRK

– Vi har selvfølgelig ikke godkjent eller gitt tillatelse til at Audi kan bruke Holmenkollen på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg at FIS har gjort det heller, sier fungerende generalsekretær Steinar Eidaker i Skiforeningen til NRK.no.

Byttet ut flagget

I forbindelse med hoppuka i østerrikske Bischofshofen hadde FIS-sponsor Audi satt opp en stor plakat av Holmenkollen for å promotere seg selv.

Det norske flagget i toppen var imidlertid byttet ut med Østerrikes flagg, mens OL-ringene i unnarennet var blitt byttet ut med Audis egne fire ringer.

– Dette er veldig spesielt. Selv om de er offisiell FIS-sponsor har de ingen rett til å misbruke «Kollen» slik. Ikke er det fint heller, sukker Eidaker.

– Det er jo et forferdelig dårlig bilde. Om vår markedsavdeling hadde gjort noe slikt, ville vi stoppet det. Det er tydelig at dette er hjemmesnekra, fortsetter han.

– Legger seg flat

Tirsdag sendte Eidaker brev til både FIS og Audi, på vegne av Skiforeningen. Onsdag fikk han unnskyldende telefoner fra begge partene.

– De legger seg langflate. Det viser seg at hele greia er et resultat av en overivrig markedskonsulent. Han har fått refs i dag, forklarer Eidaker.

Gir oransje kort

Marius Tegnebu i Audi Norge hadde ikke hørt om saken før NRK tok kontakt. Han påpeker at Audi Norge ikke har noe med dette å gjøre.

– Vi har selv spilt inn reklamefilmer der oppe og har i den forbindelse hentet inn alle tillatelser. Audi Norge vet hvilke regler som gjelder i Holmenkollen.

Skiforeningen velger å ikke ta saken videre.

– Vi har fått tilbakemelding om at dette aldri skal gjenta seg, så da vil vi være de første til å tilgi. Vi gir imidlertid et kort, som har en farge mellom gult og rødt, sier skiforeningslederen.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal