Hopp til innhold

– De har ingen rett til å misbruke «Kollen» slik

INNSBRUCK/OSLO (NRK.no): FIS-sponsor Audi har byttet ut det norske flagget i Holmenkollen og gjort OL-ringene om til sine egne.

Holmenkollen i Østerrike

Audi har «stjålet» Holmenkollen i egenreklame i Østerrike. Både det norske flagget og OL-ringene er byttet ut.

Foto: Anders Skjerdingstad

Steinar Eidaker

Fungerende generalsekretær i Skiforeningen Steinar Eidaker reagerer på Audis bruk av Holmenkollen.

Foto: Olav Juven / NRK

– Vi har selvfølgelig ikke godkjent eller gitt tillatelse til at Audi kan bruke Holmenkollen på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg at FIS har gjort det heller, sier fungerende generalsekretær Steinar Eidaker i Skiforeningen til NRK.no.

Byttet ut flagget

I forbindelse med hoppuka i østerrikske Bischofshofen hadde FIS-sponsor Audi satt opp en stor plakat av Holmenkollen for å promotere seg selv.

Det norske flagget i toppen var imidlertid byttet ut med Østerrikes flagg, mens OL-ringene i unnarennet var blitt byttet ut med Audis egne fire ringer.

– Dette er veldig spesielt. Selv om de er offisiell FIS-sponsor har de ingen rett til å misbruke «Kollen» slik. Ikke er det fint heller, sukker Eidaker.

– Det er jo et forferdelig dårlig bilde. Om vår markedsavdeling hadde gjort noe slikt, ville vi stoppet det. Det er tydelig at dette er hjemmesnekra, fortsetter han.

– Legger seg flat

Tirsdag sendte Eidaker brev til både FIS og Audi, på vegne av Skiforeningen. Onsdag fikk han unnskyldende telefoner fra begge partene.

– De legger seg langflate. Det viser seg at hele greia er et resultat av en overivrig markedskonsulent. Han har fått refs i dag, forklarer Eidaker.

Gir oransje kort

Marius Tegnebu i Audi Norge hadde ikke hørt om saken før NRK tok kontakt. Han påpeker at Audi Norge ikke har noe med dette å gjøre.

– Vi har selv spilt inn reklamefilmer der oppe og har i den forbindelse hentet inn alle tillatelser. Audi Norge vet hvilke regler som gjelder i Holmenkollen.

Skiforeningen velger å ikke ta saken videre.

– Vi har fått tilbakemelding om at dette aldri skal gjenta seg, så da vil vi være de første til å tilgi. Vi gir imidlertid et kort, som har en farge mellom gult og rødt, sier skiforeningslederen.

Siste nytt

 • Kyrgios slo ut verdensener Medvedev fra Montreal-turneringen

  Australske Nick Kyrgios har funnet storformen på tennisbanen. Onsdag slo han ut Daniil Medvedev ut av 2. runde i ATP 1000-turneringen i Montreal.

  Taktikken hans var klar. Han satset på mye mer serve og volley enn tilfellet i deres siste møte i Australian Open.

  Det første settet tok Medvedev seg av med 7-2 i tie break. I det andre ble det et tidlig servebrudd som australieren utnyttet og tok hjem settet med 6-4.

  I det tredje settet hadde Medvedev er par bruddmuligheter som Kyrgios reddet seg unna. Kyrgios utnyttet derimot muligheten da han tok ledelsen 3-2. Han brøt og til 5-2 og kunne serve hjem kampen 6-2 i avgjørende sett. (NTB)

  Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP
 • Benzema matchvinner mot Hauges Eintracht Frankfurt i supercupfinalen

  Karim Benzema (34) fornektet seg ikke og scoret kampens siste mål i 2-0-seieren over Eintracht Frankfurt i Uefas supercupfinale onsdag kveld.

  Fjorårets toppscorer i mesterligaen sørget for at resten av kampen ble spilt med lavere skuldre for Real Madrids del da det gjensto 25 minutter igjen av kampen. Han bredsidet inn 2-0 etter godt forarbeid av Vinícius Júnior, som ble matchvinner for de hvitkledde mot Liverpool i CL-finalen i mai.

  Real Madrid kunne dermed løfte sesongens første trofé.

  Det første målet ble scoret av midtstopper David Alaba i første omgang etter en corner. (NTB)

  Finland Soccer Super Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • McIlroy: – En bra dag for PGA-touren

  Golfstjernen Rory McIlroy gleder seg over beslutningen om at Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones ikke får delta i PGA-sluttspillet.

  – En bra dag for PGA-touren og majoriteten av medlemmene, sa McIlroy.

  Gooch, Swafford og Jones meldte tidligere i år overgang til den saudifinansierte golftouren LIV og var i forrige uke en del av flere spillere som varslet søksmål mot PGA-touren grunnet utestengelse fra turneringer. En føderal dommer satt ned foten for deltakelse torsdag.

  – Medlemmene av touren vår er rasende over det faktum at disse spillerne prøver å komme tilbake hit uten konsekvenser, som ville vært veldig urettferdig for alle som har forholdt seg til lovene og forskriftene som har eksistert, sa verdenstreer McIlroy. (NTB)

  APTOPIX British Open Golf
  Foto: Peter Morrison / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste