Hussain-dobbel ga Molde tabelltopp

Ole Gunnar Solskjær ga Etzaz Hussain sin første sjanse fra start denne sesongen. Midtbanespilleren takket for tilliten og sikret Moldes tredje strake seier.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Tromsø.

MÅL: Etzaz Hussain har ikke mange minuttene på banen i år, men to mål ble det mot Tromsø.

Han hadde ikke vært i en eneste kamptropp i Eliteserien denne sesongen. Men Etzaz Hussain var klar når muligheten kom.

22 minutter gikk det før Hussain mottok ballen fra Mathias Normann. Tromsø ga Langhus-gutten litt for mye rom, og han banket Molde i ledelsen.

Det tok ikke mer enn syv minutter til før han gjorde alt selv. Han vant ballen, førte frem, og plasserte ballen nydelig i det lengste hjørnet.

Men Tromsø ga ikke opp håpet om tre poeng. Daniel Berntsen spilte ballen inn til nysigneringen Robert Taylor, som slo en frekk tunnel på Normann, før han skrudde ballen i det lengste krysset. Dermed fikk den finske landslagsspissen notert seg for sin første scoring i Tromsø-drakta.

Tabelltopp

Etzaz Hussain, som ble kampens store spiller gikk av banen til stor applaus fra hjemmepublikummet etter 88 minutter, da unggutten Tobias Svendsen fikk noen minutter på tampen.

En vakker scoring til tross. Tromsø klarte ikke å få flere mål, eller å sette en skikkelig sluttspurt for utligningen. Keeper Gudmund Taksdal Kongshavn prøvde seg på et brassespark på overtid, men det ble ikke farlig nok.

Molde slapp inn sitt første mål for sesongen, men dundrer videre etter å ha slått Sandefjord hele 5-0 og Haugesund 1-0 i de tidligere kampene. Molde topper nå tabellen etter tre strake seiere.

Rosenborg, som var spådd som den store favoritten før sesongen, har bare ett poeng etter to kamper. De spiller mot Odd senere i dag.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn