NRK Meny
Normal

Kunne ikke syklet i dag

Thord Hushovds forkjølelse er blitt verre. I dag hadde han ikke kunnet konkurrere.

En forkjølt Thor Hushovd slet på søndagens etappe
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Nei, det hadde jeg ikke. Jeg er satt på en penicillin-kur, og håper at den virker til i morgen, sier Hushovd til NRK.

Mandag er hviledag i Touren, og den kommer beleilig for Hushovd. Han gjennomførte søndagens klatreetappe med forkjølelse i kroppen, og våknet enda mer forkjølt mandag. Og i 2000 m høyde i Tignes tar det lenger tid enn nede i lavlandet å få den ut av kroppen.

- Nå blir det flest mulig timer på køya i dag. Så håper jeg at medisinen hjelper, sier han.

- Vil sykdommen sette deg tilbake med tanke på spurt-etappene seinere i rittet?

- Ikke hvis sykdommen slipper taket og gir en liten åpning. Da kan jeg konkurrere som om ingenting har hendt. Da kan jeg være med å kjempe om etappeseirer på slutten, sier en optimistisk Hushovd.

Touren fortsetter med en monster-etappe tirsdag, da rytterne skal over to topper på henholdsvis 2770 og 2654 meters høyde. I mellomtiden skal de ned til 740 meter.

Men onsdag og torsdag kommer to relativt flate etapper. Fredagens er noe mer kupert, lørdag er det en tempoetappe, før blodslitet i Pyreneene begynner søndag.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal