NRK Meny
Normal

Hushovds sjef trekker seg etter tour-fiasko

BMCs sportsdirektør John LeLangue slutter med umiddelbar virkning. Det ble klart etter at BMC - uten en vraket Thor Hushovd på laget - skuffet stort i touren.

John LeLangue

BMCs John LeLangue er ferdig som sportsdirektør i laget. Dermed får Thor Hushovd en ny sjef i BMC.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Thor Hushovd

Thos Hushovd slo tilbake med NM-seier i sitt første ritt etter å ha blitt vraket til Tour de France av John LeLangue.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Sykkellaget melder i en pressemelding mandag LeLangue har valgt å ta sin hatt og gå. 42-åringen har vært i jobben i seks og et halvt år.

– Vi respekterer LeLangues avgjørelse. Vi takker ham for innsatsen og ønsker ham lykke til i jakten på nye utfordringer, sier teamsjef Jim Ochowicz.

Thor Hushovd er med i BMC-stallen. Nordmannens personlige trener Atle Kvålsvoll forteller til NRK.no at Hushovds fremtid ligger hos sykkellaget.

Vraket

– Thor har kontrakt med BMC ut neste år. Sånn sett skal ikke LeLangues avgang ha noe å si for ham, sier Kvålsvoll.

Hushovd ble vraket av LeLangue da laget til Tour de France ble tatt ut.

«Oksen fra Grimstad» la aldri skjul på skuffelsen, og slo tilbake ved å finne NM-fellesstarten i sitt første ritt etter vrakingen.

Etterpå uttalte nordmannen følgende om LeLangues laguttak.

– Jeg vet at jeg hadde hatt noe å bidra med i Tour de France - og det vet alle andre også, sa Hushovd.

Stor nedtur

Treukersrittet ble langt fra noen suksess for BMC. Kaptein Cadel Evans og hans sterkeste hjelperytter Tejay van Garderen skuffet begge stort i fjellene, og da muligheten til å hevde seg i sammendraget var borte for duoen, feilet også BMC i å vinne etappeseire.

Med Hushovd utelatt fra laget, hadde de kun Philippe Gilbert med kapasitet til å vinne de flatere etappene. Det lyktes aldri belgieren i å gjøre.

Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen uttalte underveis i touren at BMC led av at Hushovd ikke fikk en plass på laget.

– Thor viser at han er i kjempegod form og at han burde være i Tour de France, sa Arvesen til NRK.no.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par