Hushovds sjef trekker seg etter tour-fiasko

BMCs sportsdirektør John LeLangue slutter med umiddelbar virkning. Det ble klart etter at BMC - uten en vraket Thor Hushovd på laget - skuffet stort i touren.

John LeLangue

BMCs John LeLangue er ferdig som sportsdirektør i laget. Dermed får Thor Hushovd en ny sjef i BMC.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Thor Hushovd

Thos Hushovd slo tilbake med NM-seier i sitt første ritt etter å ha blitt vraket til Tour de France av John LeLangue.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Sykkellaget melder i en pressemelding mandag LeLangue har valgt å ta sin hatt og gå. 42-åringen har vært i jobben i seks og et halvt år.

– Vi respekterer LeLangues avgjørelse. Vi takker ham for innsatsen og ønsker ham lykke til i jakten på nye utfordringer, sier teamsjef Jim Ochowicz.

Thor Hushovd er med i BMC-stallen. Nordmannens personlige trener Atle Kvålsvoll forteller til NRK.no at Hushovds fremtid ligger hos sykkellaget.

Vraket

– Thor har kontrakt med BMC ut neste år. Sånn sett skal ikke LeLangues avgang ha noe å si for ham, sier Kvålsvoll.

Hushovd ble vraket av LeLangue da laget til Tour de France ble tatt ut.

«Oksen fra Grimstad» la aldri skjul på skuffelsen, og slo tilbake ved å finne NM-fellesstarten i sitt første ritt etter vrakingen.

Etterpå uttalte nordmannen følgende om LeLangues laguttak.

– Jeg vet at jeg hadde hatt noe å bidra med i Tour de France - og det vet alle andre også, sa Hushovd.

Stor nedtur

Treukersrittet ble langt fra noen suksess for BMC. Kaptein Cadel Evans og hans sterkeste hjelperytter Tejay van Garderen skuffet begge stort i fjellene, og da muligheten til å hevde seg i sammendraget var borte for duoen, feilet også BMC i å vinne etappeseire.

Med Hushovd utelatt fra laget, hadde de kun Philippe Gilbert med kapasitet til å vinne de flatere etappene. Det lyktes aldri belgieren i å gjøre.

Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen uttalte underveis i touren at BMC led av at Hushovd ikke fikk en plass på laget.

– Thor viser at han er i kjempegod form og at han burde være i Tour de France, sa Arvesen til NRK.no.

Siste nytt

 • Reitan slo tilbake i Australia

  Etter å ha falt fra en delt ledelse til en 35.-plass under den andre runden av europatourturneringen ISPS Handa World Super 6 Perth, spilte Kristoffer Reitan seg opp igjen. Nordmannen endte som nummer tre etter slagspillet, klarte cuten, og er klar for turneringens siste dag. Der vil de spille fem vinn eller forsvinn-matcher.

  US Open Golf
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • Kristoff med seier i Oman

  Alexander Kristoff kunne innkassere sesongens første seier da han vant den første etappen i Tour of Oman. UAE-rytteren Kristoff henviste Bryan Coquard og Nacer Bouhanni til annen- og tredjeplassen i spurten på den 138,5 kilometer lange etappen.

  CYCLING-FRANCE/
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal