NRK Meny
Normal

Hushovds lagkamerat dopet

Kaskahstaneren Dmitrij Fofonov testet positivt etter 18. etappe i touren. Han er lagkamerat av Thor Hushovd i Credit Agricole.

Dmitri Fofonov
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

Det var det franske antidopinbyrået AFLD som opplyste dette etter siste atappe søndag.

Fofonov ble nummer 19 sammenlagt.

Credit Agricoles Dmitrij Fofonov (31) har testet positivt på et forbudt stimulant i Tour de France. Det opplyste Det franske antidopingbyrået (AFLD) søndag. Ifølge Reuters er det snakk om stoffet heptaminol, som blant annet brukes i behandlingen av personer med for lavt blodtrykk. Han har testet positivt på et forbudt stimulant.

-Han har fått beskjeden i dag. Det er snakk om en stor dose, sa AFLD-sjef Pierre Bordry.

Kasakhstaneren Fofonov endte på 19.-plass sammenlagt i årets Tour de France. Etter dopingavsløringen risikerer han at den plasseringen blir strøket. I tillegg risikerer han selvsagt to års utestengelse.

Internett

Fofonov testet positivt etter den 18. etappen torsdag. Den gikk fra Bourg d'Oisans til St. Etienne.

-Han sier at han kjøpte noe på internett og at han ikke orienterte teamlegen om det. Det er et alvorlig tillitsbrudd, og han er selvsagt sparket ut fra laget, sier Credit Agricoles teamsjef Roger Legeay.

Dette er helt ferskt, og jeg kjenner ikke detaljene ennå. Hvis dette stemmer, er det selvsagt helt håpløst, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Kvålsvoll har gjennom en årrekke hatt tett tilknytning til Credit Agricole, ikke bare gjennom Thor Hushovd, men også fordi han syklet på laget som var forløperen til Credit Agricole (Z og GAN).

Skadelig

Dopingsaken til Fofonov er særdeles dårlig nytt for laget til Hushovd. Credit Agricole gir seg som hovedsponsor om kort tid, og får ikke laget ny sponsor blir det nedlagt. Det bekymret Thor Hushovd aller mest.

-Det var en kjempelei nyhet. Vi fikk greie på det 20 minutter etter at vi kom i mål, sier Thor Hushovd til NRKsport.

Kan ikke kontrollere alt

-Det er som sjefen min sier, som kjører en steinhard linje, at man ikke kan kontrollere alt hva rytterne gjør hjemme eller på hotellet. Dmitrij Fofonov har ikke fulgt spillereglene på laget og har ikke sagt hva han har gjort. Da har sjefen sparket han fra laget med umiddelbar virkning. Det er konskevensen man må ta, sier Hushovd.

Bekymret for sponsorjakt

Hva tenkte du da du fikk høre dette?, spør NRKs reporter.

-Det var veldig leit, nå som laget leter etter sponsor. Også kommer vi i mål, men han tar bort en del av gleden.

-Det skal ikke skje og fortjener heller ikke at det skal gå utover oss, avslutter en oppgitt Hushovd til NRKsport.

Fofonov ble den fjerde rytteren som testet positivt under Tour de France 2008. De tre andre er Manuel Beltran, Moises Duenas Nevado og Riccardo Ricco.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal