Hushovds lagkamerat dopet

Kaskahstaneren Dmitrij Fofonov testet positivt etter 18. etappe i touren. Han er lagkamerat av Thor Hushovd i Credit Agricole.

Dmitri Fofonov
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

Det var det franske antidopinbyrået AFLD som opplyste dette etter siste atappe søndag.

Fofonov ble nummer 19 sammenlagt.

Credit Agricoles Dmitrij Fofonov (31) har testet positivt på et forbudt stimulant i Tour de France. Det opplyste Det franske antidopingbyrået (AFLD) søndag. Ifølge Reuters er det snakk om stoffet heptaminol, som blant annet brukes i behandlingen av personer med for lavt blodtrykk. Han har testet positivt på et forbudt stimulant.

-Han har fått beskjeden i dag. Det er snakk om en stor dose, sa AFLD-sjef Pierre Bordry.

Kasakhstaneren Fofonov endte på 19.-plass sammenlagt i årets Tour de France. Etter dopingavsløringen risikerer han at den plasseringen blir strøket. I tillegg risikerer han selvsagt to års utestengelse.

Internett

Fofonov testet positivt etter den 18. etappen torsdag. Den gikk fra Bourg d'Oisans til St. Etienne.

-Han sier at han kjøpte noe på internett og at han ikke orienterte teamlegen om det. Det er et alvorlig tillitsbrudd, og han er selvsagt sparket ut fra laget, sier Credit Agricoles teamsjef Roger Legeay.

Dette er helt ferskt, og jeg kjenner ikke detaljene ennå. Hvis dette stemmer, er det selvsagt helt håpløst, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Kvålsvoll har gjennom en årrekke hatt tett tilknytning til Credit Agricole, ikke bare gjennom Thor Hushovd, men også fordi han syklet på laget som var forløperen til Credit Agricole (Z og GAN).

Skadelig

Dopingsaken til Fofonov er særdeles dårlig nytt for laget til Hushovd. Credit Agricole gir seg som hovedsponsor om kort tid, og får ikke laget ny sponsor blir det nedlagt. Det bekymret Thor Hushovd aller mest.

-Det var en kjempelei nyhet. Vi fikk greie på det 20 minutter etter at vi kom i mål, sier Thor Hushovd til NRKsport.

Kan ikke kontrollere alt

-Det er som sjefen min sier, som kjører en steinhard linje, at man ikke kan kontrollere alt hva rytterne gjør hjemme eller på hotellet. Dmitrij Fofonov har ikke fulgt spillereglene på laget og har ikke sagt hva han har gjort. Da har sjefen sparket han fra laget med umiddelbar virkning. Det er konskevensen man må ta, sier Hushovd.

Bekymret for sponsorjakt

Hva tenkte du da du fikk høre dette?, spør NRKs reporter.

-Det var veldig leit, nå som laget leter etter sponsor. Også kommer vi i mål, men han tar bort en del av gleden.

-Det skal ikke skje og fortjener heller ikke at det skal gå utover oss, avslutter en oppgitt Hushovd til NRKsport.

Fofonov ble den fjerde rytteren som testet positivt under Tour de France 2008. De tre andre er Manuel Beltran, Moises Duenas Nevado og Riccardo Ricco.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal