Hopp til innhold

Hushovds lagkamerat dopet

Kaskahstaneren Dmitrij Fofonov testet positivt etter 18. etappe i touren. Han er lagkamerat av Thor Hushovd i Credit Agricole.

Dmitri Fofonov
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

Det var det franske antidopinbyrået AFLD som opplyste dette etter siste atappe søndag.

Fofonov ble nummer 19 sammenlagt.

Credit Agricoles Dmitrij Fofonov (31) har testet positivt på et forbudt stimulant i Tour de France. Det opplyste Det franske antidopingbyrået (AFLD) søndag. Ifølge Reuters er det snakk om stoffet heptaminol, som blant annet brukes i behandlingen av personer med for lavt blodtrykk. Han har testet positivt på et forbudt stimulant.

-Han har fått beskjeden i dag. Det er snakk om en stor dose, sa AFLD-sjef Pierre Bordry.

Kasakhstaneren Fofonov endte på 19.-plass sammenlagt i årets Tour de France. Etter dopingavsløringen risikerer han at den plasseringen blir strøket. I tillegg risikerer han selvsagt to års utestengelse.

Internett

Fofonov testet positivt etter den 18. etappen torsdag. Den gikk fra Bourg d'Oisans til St. Etienne.

-Han sier at han kjøpte noe på internett og at han ikke orienterte teamlegen om det. Det er et alvorlig tillitsbrudd, og han er selvsagt sparket ut fra laget, sier Credit Agricoles teamsjef Roger Legeay.

Dette er helt ferskt, og jeg kjenner ikke detaljene ennå. Hvis dette stemmer, er det selvsagt helt håpløst, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Kvålsvoll har gjennom en årrekke hatt tett tilknytning til Credit Agricole, ikke bare gjennom Thor Hushovd, men også fordi han syklet på laget som var forløperen til Credit Agricole (Z og GAN).

Skadelig

Dopingsaken til Fofonov er særdeles dårlig nytt for laget til Hushovd. Credit Agricole gir seg som hovedsponsor om kort tid, og får ikke laget ny sponsor blir det nedlagt. Det bekymret Thor Hushovd aller mest.

-Det var en kjempelei nyhet. Vi fikk greie på det 20 minutter etter at vi kom i mål, sier Thor Hushovd til NRKsport.

Kan ikke kontrollere alt

-Det er som sjefen min sier, som kjører en steinhard linje, at man ikke kan kontrollere alt hva rytterne gjør hjemme eller på hotellet. Dmitrij Fofonov har ikke fulgt spillereglene på laget og har ikke sagt hva han har gjort. Da har sjefen sparket han fra laget med umiddelbar virkning. Det er konskevensen man må ta, sier Hushovd.

Bekymret for sponsorjakt

Hva tenkte du da du fikk høre dette?, spør NRKs reporter.

-Det var veldig leit, nå som laget leter etter sponsor. Også kommer vi i mål, men han tar bort en del av gleden.

-Det skal ikke skje og fortjener heller ikke at det skal gå utover oss, avslutter en oppgitt Hushovd til NRKsport.

Fofonov ble den fjerde rytteren som testet positivt under Tour de France 2008. De tre andre er Manuel Beltran, Moises Duenas Nevado og Riccardo Ricco.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste