NRK Meny
Normal

Hushovd bekrefter: - Går til Garmin

Thor Hushovd har skrevet under for amerikanske Garmin.

Thor Hushovd

Hushovd bekrefter at han går til Garmin.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Det bekrefter syklisten selv overfor TV 2.

Hushovds lag Cervelo opplyste torsdag kveld at laget skulle legges ned.

Dermed var Thor Hushovd ute på markedet etter ny klubb. Det har hele tiden vært regnet som sannsynlig at Hushovd ville inngå et samarbeid med det amerikanske laget Garmin.

- Det er fordi de satser veldig på klassikerne neste år, og det er et stort mål for meg. Det blir et bra lag, og jeg får med meg mange av hjelperytterne jeg har i Cervélo. Jeg tror dette er den beste løsningen, sier han til TV 2.

Belgisk seier i Spania Rundt

Det var for øvrig belgieren Philippe Gilbert som kjører for Omega Pharma Lotto, som gikk til topps på dagens etappe av Spania Rundt mandag.

Han overtok også den røde ledertrøya. På etappen fra Marbella var det flere utbruddsforsøk i starten, men det var først da feltet passerte den første kategori 1-stigningen i årets ritt at det skjedde noe. Da sprakk feltet.

En liten gruppe slapp unna, men de ble hentet like før mål, og da viste Gilbert klok kjøring og tok seieren.

Tøft for Hushovd

Verken Mark Cavendish som hadde ledertrøya, eller Thor Hushovd kom med over den tøffe stigningen fem mil før mål. De kom inn i bussen, vel 25 minutter bak vinneren.

Skys Lars Petter Nordhaug hang godt med. Han ble ikke slått av teten med mer enn 30 sekunder og kjørte inn til en flott 37.-plass. Han ligger på 33.-plassen sammenlagt.

Siste nytt

  • Pirrone vant junior-gull i VM

    Elena Pirrone fra Italia vant kvinnenes fellesstart for junior i sykkel-VM fredag. Danske Cecilie Norsgaard Jørgensen sikret VM-sølvet, mens Letizia Paternoster fra Italia tok bronsen. De norske jentene greide ikke å hevde seg i fellesstarten.

    Thale Bjerke var den som hang best med, men hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen. Hun endte på 31.-plass med 4.12 minutter opp til vinneren.

    Elena Pirrone
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld