Hushovd: – Jeg er tilbake på mitt beste

Thor Hushovd har nesten bare opplevd motgang det siste året. Nå har han endelig funnet tilbake til storformen, mener han selv.

Thor Hushovd

Thor Hushovd på trening i Belgia for noen dager siden. Han føler seg endelig i toppform igjen.

Foto: DIRK WAEM / Afp

– Jeg føler jeg har kommet tilbake til det nivået jeg var på før problemene i fjor, sier Thor Hushovd.

Fredag stilte han på pressekonferanse foran Flandern Rundt. Det var en nordmann full av selvtillit som møtte mediene.

– Jeg føler meg bra, jeg har trent godt gjennom hele vinteren, sier Hushovd.

Lang, lang nedtur

Thor Hushovd og Greg Van Avermaet

Thor Hushovd og Greg Van Avermaet inspiserer løypa foran søndagens Flandern Rundt.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Slik har han ikke følt seg på lenge. Hushovd hadde en glimrende sesong i 2011, men 2012 ble rene marerittsesongen.

Han startet sesongen med å signere en lukrativ kontrakt med BMC, men det var omtrent det eneste lyspunktet i løpet av året.

Han måtte trekke seg fra Giro D'Italia på grunn av en ukjent sykdom, og senere måtte han trekke seg fra både Tour de France og landeveisrittet i OL på grunn av samme problem. Det var første gang på 11 år at Hushovd måtte stå over Tour de France.

Til slutt viste det seg at han hadde fått virus og muskelbetennelse.

Heller ikke 2013 fikk noen perfekt åpning for Hushovd. Han fikk Argentina-oppholdet ødelagt av dehydrering og gikk blant annet ned fire kilo på én dag.

– Det har vært en lang vei

Nå har han nærmest startet på nytt, og etter en lang vinter håper Hushovd å være tilbake.

Tidligere i måneden vant han den første etappen i Tour de Haut Var. Dermed fikk han sin første seier siden han begynte i BMC. Før seieren i Frankrike hadde han ikke vunnet siden september 2011.

– Det har vært en lang vei, men jeg merker at det fysiske er helt tilbake i enkelte løp. Resultatene har ikke helt vært der ennå, men jeg er tilbake på mitt beste nivå, sier Hushovd.

Tror ikke Gilberts forfall endrer sjansene

Rett før rittet i Belgia ble det klart at lagkamerat Philippe Gilbert måtte trekke seg. Dermed kan sjansene bli større for at Hushovd blir satset på av BMC, men selv tror han ikke det nødvendigvis er noen fordel at Gilbert ikke er med.

– Nei, det tror jeg ikke. Gilbert er en rytter som kunne vunnet Flandern, men jeg får nok min frie rolle uansett, selv om det er et kort eller to mindre å spille på, sier Hushovd.

– Jeg tror det kommer til å bli kjørt hardt. Hvis kroppen føles bra, skal jeg vente så lenge som mulig fordi jeg tror jeg kan hevde meg i en spurt. Hvis jeg er litt usikker, kan jeg kanskje snike meg med i et brudd rett før slutt, sier Hushovd.

– Kristoff kan vinne

Flandern Rundt arrangeres på søndag. Alexander Kristoff er også med.

– Han kan vinne. Alexander er en rytter som biter seg på, så hvis det er uenighet i gruppa foran, kan han komme tilbake og vinne en spurt. Men det er klart han må heve seg noe for å henge med Cancellara og en del andre, sier Hushovd.

Thor Hushovd snakker ut om Armstrongskandalen.

Thor Hushovd snakker ut om Armstrong-skandalen.

Sportsnyheter

Solskjær buet av banen – så kom den elleville snuoperasjonen

Pipekonserten fra Old Trafford etter 45 minutter tydet på at publikum helst skulle ønske at Ole Gunnar Solskjær ble værende igjen i garderoben. Etter 90 minutter hadde pipa bokstavelig talt fått en annen lyd.

Siste nytt

 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Elverum vant i mesterligaen

  Elverum har fått fart på poengplukkingen i mesterligaen i håndball. Tirsdag ble Zagreb slått 30-25 foran et entusiastisk hjemmepublikum, melder NTB. Elverum fulgte dermed opp bragdseieren borte mot ungarske Szeged forrige uke.

  N
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sendeplan

Kl. Program Kanal