NRK Meny
Normal

Hushovd i Oslo for legesjekk

Thor Hushovd (36) uttalte til NRK tirsdag at han ikke sykler Tour de France i år. Nå er han i Oslo for å sjekke helsa, men fikk også tid til litt friidrett.

Er i Norge for testing og sjekk på Olympia-toppen.

NRK møtte Thor Hushovd under onsdagens Bislett Games. Der forteller han at han er i byen for en legesjekk.

Thor Hushovd

Thor Hushovd sier selv han er klar for resten av sesongen, selv om Tour de France-planene ikke blir noe av. Først venter en legekontroll på Olympiatoppen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

NRK møter Thor Hushovd på Bislett Games der han innrømmer at han er i Oslo for en legesjekk. Nyheten om at helsa ikke er som den skal være kom da han sa til NRK at han står av Critérium du Dauphiné og ikke sykler Tour de France.

– Ja, jeg må sjekke opp. Det er noe som ikke fungerer og Olympiatoppen har legesjekkene mine fra mange år tilbake, så nå må jeg finne ut hva det er for noe.

Nordmannen har avtale på Olympiatoppen torsdag formiddag og kombinerer legesjekken med litt fritid.

– Når jeg først var i byen så passer det bra med Bislett Games, sier 36-åringen til NRK.

Han setter også en stopper for spekulasjonene som har gått om hans tid som sykkelproff er forbi.

– Jeg liker å sykle og har lyst til å holde på med dette en stund. Jeg har interesse fra andre lag, men jeg har lyst til å dra til et lag jeg vet jeg kommer til å trives i, som kan gi meg en ny motivasjon, forteller Hushovd som er kontraktsløs etter sesongen og legger til at han håper flere lag melder sin interesse for den tidligere verdensmesteren.

– Nyheten om at jeg er fri fra kontrakten er ny og da kan forhåpentligvis flere lag komme på banen etter hvert, sier Hushuvd.

– Min tid er ikke over

I et intervju BMC sendte ut onsdag ettermiddag forteller Thor Hushovd at han ikke er ferdig som sykkelrytter, men at han har problemer han må finne ut av.

– Jeg ønsker å fullføre sesongen godt, få noen gode resultater og kanskje få noen seire, sier Hushovd onsdag.

– Jeg ønsker å vise alle sammen at min tid er ikke over, konstaterer Hushovd.

Grunnen til at han nå er bestemt på at det ikke blir noe Tour de France er at han rett og slett ikke føler seg bra.

– Jeg er ikke klar for å sykle nå i Dauphiné, og det er for nært til Tour de France så jeg må innse at jeg ikke kan være klar for Touren. Og med den formen jeg er i nå kan jeg ikke bidra til laget, sier Hushovd.

36-åringen fra Grimstad snakket med NRK etter tirsdagens etappe der han i den siste andrekategoribakken opp til Col de la Mûre han datt av hovedfeltet og aldri kjørte seg inn igjen.

– Det er alltid tøft når en ser at en sliter, og jeg skjønte det gikk seint og jeg var blant de første som datt av. Det er nedtur å kjenne det, sa en sliten og skuffet Hushovd.

– Ved et veikryss

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen mener Thor Hushovds karriere nå er ved et kritisk punkt.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Det var spekulasjoner etter tirsdagens uttalelser om dette var slutten for Hushovd som profesjonell rytter. NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mente karrieren til Hushovd nå har kommet til et viktig punkt.

– Dette er et kritisk punkt for Thor Hushovds karriere, han må først og fremst finne ut av hva som er feil med helsa og hvorfor han ikke restituerer seg. Dette er et viktig veikryss han har kommet frem til, sa Pedersen.

Onsdag sier nå Hushovd at noe ikke stemmer med kroppen og at helsa ikke er som den skal være.

– Jeg må finne ut av mine problemer, for jeg er helt sikker på at det er noe feil. Jeg har hatt få ritt i år der jeg føler meg normal, sier 36-åringen.

Dette blir tredje året på rad at Hushovd ikke deltar i Tour de France og det spøker nå for om vi får sett nordmannen i det prestisjetunge rittet igjen.

– Jeg tror Thor Hushovds dager i Tour de France er talte nå som helsa ikke funker. Jeg personlig ser mørkt på Hushovds muligheter til å kjøre Tour de France i årene som kommer, mener Dag Erik Pedersen.

Siste nytt

 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag