NRK Meny
Normal

Hushovd vant i Beijing: – Jeg overrasket meg selv

Thor Hushovd slo tilbake etter nedturen i VM da han spurtet inn til seier på åpningsetappen av sykkelrittet Beijing rundt.

CYCLING-ITA-TOUR

Thor Hushovd fikk en god start på sesongens siste verdenscupritt.

Foto: CLAUS FISKER / Afp

– Det var en bra seier. Jeg overrasket meg selv, sier en glad Hushovd til Eurosport.

Nordmannen fikk så vidt noen centimeter av sykkelhjulet foran konkurrentene under spurten på åpningsetappen i Beijing Rundt.

– Hatt noen harde uker

Seieren er en klar opptur etter nedturen i VM for noen uker siden. Da måtte den tidligere verdensmesteren Hushovd bryte på grunn av trøbbel med sykkelen.

– Jeg har hatt noen harde uker etter VM, men har fått gjort treningen som må til. Laget gjorde en bra jobb for meg i dag, sier Hushovd.

Seieren er hans niende for sesongen. Det markerer i så fall Hushovds beste sesong når det kommer til antall seirer. Også det en klar opptur etter fjorårssesongen som ble ødelagt av sykdom.

– Jeg er fornøyd med sesongen nå. Det var en bra start med NM, også har det gått bra videre, sier BMC-rytteren, som i sommer ble vraket fra Tour de France, ettersom laget fortsatt var usikker på formen hans etter det lange sykdomsavbrekket.

Vil beholde ledertrøyen

Rittet i Kina er den siste på verdenstouren denne sesongen. Hushovd håper å hevde seg helt i toppen når det avsluttes tirsdag.

– Jeg vil prøve å beholde ledertrøyen, i alle fall etter i morgen. Etter det kommer det to veldig tøffe etapper, sier Hushovd.

Det ble en lang spurt mot mål i Huairou. På oppløpet var Hushovd lenge plassert som nummer 6-7, men en klassisk maktoppvisning av «Grimstad-oksen» førte til seier.

Toer ble sloveneren Luka Mezgec, mens Nikolas Maes fra Belgia tok tredjeplassen. Like bak fulgte sterke ryttere som Alessandro Petacchi og Nacer Bouhanni.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal