Hushovd vant i Beijing: – Jeg overrasket meg selv

Thor Hushovd slo tilbake etter nedturen i VM da han spurtet inn til seier på åpningsetappen av sykkelrittet Beijing rundt.

CYCLING-ITA-TOUR

Thor Hushovd fikk en god start på sesongens siste verdenscupritt.

Foto: CLAUS FISKER / Afp

– Det var en bra seier. Jeg overrasket meg selv, sier en glad Hushovd til Eurosport.

Nordmannen fikk så vidt noen centimeter av sykkelhjulet foran konkurrentene under spurten på åpningsetappen i Beijing Rundt.

– Hatt noen harde uker

Seieren er en klar opptur etter nedturen i VM for noen uker siden. Da måtte den tidligere verdensmesteren Hushovd bryte på grunn av trøbbel med sykkelen.

– Jeg har hatt noen harde uker etter VM, men har fått gjort treningen som må til. Laget gjorde en bra jobb for meg i dag, sier Hushovd.

Seieren er hans niende for sesongen. Det markerer i så fall Hushovds beste sesong når det kommer til antall seirer. Også det en klar opptur etter fjorårssesongen som ble ødelagt av sykdom.

– Jeg er fornøyd med sesongen nå. Det var en bra start med NM, også har det gått bra videre, sier BMC-rytteren, som i sommer ble vraket fra Tour de France, ettersom laget fortsatt var usikker på formen hans etter det lange sykdomsavbrekket.

Vil beholde ledertrøyen

Rittet i Kina er den siste på verdenstouren denne sesongen. Hushovd håper å hevde seg helt i toppen når det avsluttes tirsdag.

– Jeg vil prøve å beholde ledertrøyen, i alle fall etter i morgen. Etter det kommer det to veldig tøffe etapper, sier Hushovd.

Det ble en lang spurt mot mål i Huairou. På oppløpet var Hushovd lenge plassert som nummer 6-7, men en klassisk maktoppvisning av «Grimstad-oksen» førte til seier.

Toer ble sloveneren Luka Mezgec, mens Nikolas Maes fra Belgia tok tredjeplassen. Like bak fulgte sterke ryttere som Alessandro Petacchi og Nacer Bouhanni.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal