NRK Meny
Normal

– Vil gjøre alt jeg kan, også under Tour de France, for å promotere rittet

Thor Hushovd er klar for Arctic Race of Norway, men BMC har fortsatt ikke offentliggjort Tour-laget.

Thor Hushovd

Thor Hushovd og BMC er klare for norsk ritt.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Thor Hushovd og hans BMC-lag stiller til start under den første utgaven av Arctic Race of Norway 8. til 11. august, skriver rittet i en pressemelding.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan, også under årets Tour de France, for å promotere den første utgaven av rittet. Det vil også skje via min Twitter-konto. Rittet i nord utgjør den nye naturlige etappen innenfor norsk sykkelsport etter at vi har fått etablert syklister på toppnivå og andre sykkelarrangementer, sier Hushovd.

Sykkelstjernen sier derimot ikke om han skal til Tour de France som aktiv sykkelrytter for BMC. Sykkellaget skal i løpet av kort tid offentliggjøre rytterne til touren.

Det norske rittet er bare uker etter at Tour de France avsluttes 21. juli.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, sier til NRK at det ikke er noe problem å sykle to ritt tett på hverandre, dersom Hushovd skulle få tour-plass.

– Thor kan fint sykle både Tour de France og rittet i Norge. Det går kjempefint, og vil i så fall ikke bli noe problem, sier Kvålsvoll til NRK.

NRKs sykkelekspert Jann Post tror ikke uttaket til Arctic Race of Norway har noe å si for tour-uttaket.

– Jeg tror ikke dette har mye å si for uttaket til Tour de France. Det er såpass mange dager mellom rittene at Thor har mulighet til å være med på begge, sier Post.

Thor likte ideen

BMC vil la rittet i Nord-Norge være en del av deres oppkjøring til høstens store konkurranser.

– Jeg ble begeistret av idéen umiddelbart da jeg fikk den presentert for meg. Så å si ingen større sportsarrangement skjer i Nord-Norge. Det meste finner sted i sør i landet. Personlig har jeg aldri besøkt Lofoten eller lengre nord hvor Arctic Race of Norway skal arrangeres. Denne delen av landet mitt kjenner jeg kun fra bilder, sier Hushovd i en pressemelding.

Grimstad-mannen venter fortsatt på plass på laget som reiser til Tour de France. Det er ventet en avklaring i løpet av de neste dagene.

– Fine forhold

– Jeg har ofte fått invitasjon til å reise nordover, men har hittil ikke hatt anledning. Det er helt fantastisk å synliggjøre landsdelen hvor naturen er så vakker og på en tid av året hvor det ofte er fint vær. Det kommer til å bli spektakulært både for syklister og for TV-seere, sier Hushovd.

Arctic Race of Norway gleder seg over at Hushovd er på plass.

– Thor Hushovd er den største norske sykkelprofilen gjennom tidene, og vi er begeistret over at han stiller som ambassadør for oss, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Siste nytt

 • Griezman i Atletico til 2023

  Frankrikes stjernespiss Antoine Griezmann røpet sist torsdag at han har forlenget med Atletico Madrid. Mandag røper klubben at spissen forlenget til 2023.

  Barcelona sto klare til å betale utkjøpsklausulen på nærmere 950 mill kr, men Griezmann ville bli værende.

  Russia Soccer WCup France
  Foto: David Vincent / AP
 • VM-lag i flydrama

  Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

  FBL-WC-2018-RUS-KSA
  Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Colombia - Japan
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt