– Vil gjøre alt jeg kan, også under Tour de France, for å promotere rittet

Thor Hushovd er klar for Arctic Race of Norway, men BMC har fortsatt ikke offentliggjort Tour-laget.

Thor Hushovd

Thor Hushovd og BMC er klare for norsk ritt.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Thor Hushovd og hans BMC-lag stiller til start under den første utgaven av Arctic Race of Norway 8. til 11. august, skriver rittet i en pressemelding.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan, også under årets Tour de France, for å promotere den første utgaven av rittet. Det vil også skje via min Twitter-konto. Rittet i nord utgjør den nye naturlige etappen innenfor norsk sykkelsport etter at vi har fått etablert syklister på toppnivå og andre sykkelarrangementer, sier Hushovd.

Sykkelstjernen sier derimot ikke om han skal til Tour de France som aktiv sykkelrytter for BMC. Sykkellaget skal i løpet av kort tid offentliggjøre rytterne til touren.

Det norske rittet er bare uker etter at Tour de France avsluttes 21. juli.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, sier til NRK at det ikke er noe problem å sykle to ritt tett på hverandre, dersom Hushovd skulle få tour-plass.

– Thor kan fint sykle både Tour de France og rittet i Norge. Det går kjempefint, og vil i så fall ikke bli noe problem, sier Kvålsvoll til NRK.

NRKs sykkelekspert Jann Post tror ikke uttaket til Arctic Race of Norway har noe å si for tour-uttaket.

– Jeg tror ikke dette har mye å si for uttaket til Tour de France. Det er såpass mange dager mellom rittene at Thor har mulighet til å være med på begge, sier Post.

Thor likte ideen

BMC vil la rittet i Nord-Norge være en del av deres oppkjøring til høstens store konkurranser.

– Jeg ble begeistret av idéen umiddelbart da jeg fikk den presentert for meg. Så å si ingen større sportsarrangement skjer i Nord-Norge. Det meste finner sted i sør i landet. Personlig har jeg aldri besøkt Lofoten eller lengre nord hvor Arctic Race of Norway skal arrangeres. Denne delen av landet mitt kjenner jeg kun fra bilder, sier Hushovd i en pressemelding.

Grimstad-mannen venter fortsatt på plass på laget som reiser til Tour de France. Det er ventet en avklaring i løpet av de neste dagene.

– Fine forhold

– Jeg har ofte fått invitasjon til å reise nordover, men har hittil ikke hatt anledning. Det er helt fantastisk å synliggjøre landsdelen hvor naturen er så vakker og på en tid av året hvor det ofte er fint vær. Det kommer til å bli spektakulært både for syklister og for TV-seere, sier Hushovd.

Arctic Race of Norway gleder seg over at Hushovd er på plass.

– Thor Hushovd er den største norske sykkelprofilen gjennom tidene, og vi er begeistret over at han stiller som ambassadør for oss, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Eckhoff skjøt bort seieren

  Tiril Eckhoff hadde to hårfine bom på siste skyting og ble nummer seks på kvinnenes fellesstart i Anterselva.

  Hun endte 28 sekunder bak Dorothea Wierer, som vant rennet foran Dzinara Alimbekava og Anaïs Chevalier-Bouchet.

  – Det var en skikkelig opptur å gå i dag og skyte på skive én på siste skyting. Det er litt bittert med to bom, men likevel en opptur. Jeg er litt mer letta nå enn da jeg kom hit, sier Eckhoff til NRK.

  Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 12 etter tre bom totalt på stående skyting – 1.06,6 minutter bak Wierer.

  Ida Lien endte på 25.-plass etter 1-0-3-1 på standplass.

 • Bøe Risa scoret først i seier

  Vilde Bøe Risa scoret det første målet da Manchester United slo Tottenham 3-0 i den engelske superligaen.

  Med seieren klatret United-kvinnene til en foreløpig 2.-plass på tabellen. Også Hayley Ladd og Leah Galton scoret for vertene.

  Risas scoring kom etter en corner i det 37. minuttet. Hun var først framme på Katie Zelems innsvinger og puttet fra kort hold.

  Midtbaneprofilen spilte 63 minutter av søndagens kamp. Lagvenninnen Maria Thorisdottir i Uniteds midtforsvar spilte hele kampen. (NTB)

  Women's Super League - Manchester United v Tottenham Hotspur
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Haavi matchvinner for Roma

  Emilie Haavi scoret kampens eneste mål i Romas 1-0-seier over Napoli i kvinnenes Serie A søndag. 29-åringen fortsetter å levere målpoeng i Italia.

  Sist kamp mot Empoli sto Haavi bak assisten da Mina Schaathun Bergersen fra Horten scoret for Roma. I søndagens kamp mot Napoli sørget Haavi for nettsus på egen hånd.

  Haavi headet inn 1-0 etter et frispark etter 78 minutter. Det var nok til å sikre tre nye poeng for Roma, som kjemper helt i toppen og jakter tabelleder Juventus.

  Bergersen ble værende på benken til Roma gjennom hele kampen mot Napoli. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal