NRK Meny
Normal

- I denne varmen sliter en mann fra Norge

En hetebølge over Sør-Frankrike har gjort årets Tour de France ekstra tung. Nå har imidlertid meteorologene en gladnyhet.

Thor Hushovd

Thor Hushovd og de andre Tour de France-rytterne sliter i varmen som herjer i Sør-Frankrike.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

- Med den varmen som er nå, med nesten 40 varmegrader, så sliter en mann fra Norge. Det tapper ekstra krefter, sier Thor Hushovd til NRK.

Så langt i årets Tour de France har det vært lange perioder med svært høye temperaturer.

NRKs utsendte til Frankrike forteller at det de siste dagene har vært 35-39 dager i målområdet, og tilskuerne er nødt til å søke tilflukt i skyggen mens de venter på rytterne.

I går: Renshaw kastet ut etter stanging

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook

Venter kjøligere luft

Selv om det ofte er varme dager under verdens største etapperitt, har det i år vært en unormalt lang periode med hete. Det bekrefter også vakthavende meteorolog Børje Johansson på meteorologisk institutt.

- Det er veldig varmt, lummert og ekkelt i Sør-Frankrike nå. Det er fuktig luft, og ugunstig å holde på med slik fysisk aktivitet, sier han.

Fredagens etappe er 210,5 kilometer lang, og går over fem middels store fjell.

Les også: Tror Spurt-Edvald kan bli allrounder

Også i dag venter meteorologen høye temperaturer, men mye tyder på at kaldere luft er på vei, og at den verste hetebølgen gir seg på lørdag.

På en av de tøffere fjelletappene fikk Thor Hushovd problemer med magen. Senere fortalte han at det trolig skyldtes varmen, og at magen slo seg vrang da det ble veldig mye kald væske i en varm kropp. .

- Man må få i seg nok næring og passe på å drikke. Også bruker vi kalde svamper og isposer i nakken, så kvikner man litt til, sier Hushovd.

Video: Hushovd om mageproblemene

Video Mageproblemer for Thor

Tøff prøve

Tidligere proffsyklist og NRK-ekspert, Dag Erik Pedersen, kaller varmen ”ekstrem tøff”.

- Den setter restitusjonsevnen din på en ekstrem prøve. Det er vanskelig å holde væskenivået oppe.

- Utøverne bor i tillegg på hoteller uten air condition, så man kan bare tenke seg hva slags helvete rytterne nå er igjennom. Det er en veldig tøff øvelse forbeholdt viderekommende, sier Pedersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal