Hopp til innhold

Hushovd-sjef: – Thor ser ut til å komme i form

Thor Hushovds sjef Allan Peiper holder Tour de France-døra godt åpen for BMC-rytteren, og mener den norske proffsyklisten har nok av tid til å komme seg i god form til sommerens sykkelhøydepunkt.

Thor Hushovd

Thor Hushovd virker å være trygg på at han står på startstreken når Tour de France tråkkes i gang 29. juni, og lagledelsen har fortsatt nordmannen med på listen over aktuelle ryttere til rittet.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Allan Peiper

Allan Peiper i BMC sier Hushovd fortsatt er på lista over 12 ryttere som er aktuelle til Tour de France, men at ingenting ennå er bestemt.

Foto: NRK
Cadel Evans

BMCs Tour de France-lag skal bygges rundt sammenlagtkandidat Cadel Evans. Det blir opptil ledelsen i laget å vurdere om Hushovd passer inn i lagsammensetningen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Det er mye progresjon å gå på. Vi pleide å se Thor Hushovd vinne løp, spesielt der det var harde spurter, sier Allan Peiper, direktør i BMC, til NRK.

Peiper er på plass med BMC-laget i Critérium du Dauphiné, det viktige oppkjøringsrittet til Tour de France, der blant andre Thor Hushovd deltar.

Hushovd leverte ikke varene på de to første etappene, men viste langt bedre takter på rittets tredje etappe.

– Slik han spurtet da var et godt tegn. Han ble nummer fire mot noen virkelig gode spurtere. Er han med i Tour de France, er alt mulig. Han har tid og ser ut til å komme i form, sier Peiper.

Ennå ikke bestemt

Om Hushovd blir en del av BMCs Tour de France-lag er ennå ikke bestemt. Selv om Peiper virker å være sterk i troen på formstigning hos sin norske rytter, holder han kortene tett til brystet.

Han forteller at Hushovd står på listen over 12 aktuelle ryttere til rittet, men at ingenting ennå er bestemt.

– Det kommer an på hvordan vi skal strukturere laget, hvilke nøkkelryttere som skal bygges rundt Cadel Evans, sier Peiper.

Evans er utpekt som BMCs sammenlagtkandidat i Tour de France, og han trenger gode hjelpere for å kunne oppleve nok en sammenlagttriumf i det prestisjefyltet rittet.

De neste dagene av Critérium du Dauphiné blir dermed viktige for Hushovd.

– De neste dagene blir nok vanskelig for Hushovd, men også viktige for oss for å se hvordan han håndterer harde forhold, sier Peiper.

Optimistisk Hushovd

Hushovd vil likevel ikke brenne av alt kruttet på den neste etappen, som han heller ikke gjorde på onsdagens etappe.

– Jeg skal spare litt krefter og gå for seier på den sjette etappen, sier Hushovd til NRK.

Den tidligere verdensmesteren virker imidlertid å være trygg på at han er en av de utvalgte som står på startstreken når Tour de France tråkkes i gang 29. juni.

– Det er få på laget som er tatt ut allerede, så man får gi sjefene litt lenger tid. Tiden vil vise. Vi får se hva jeg klarer å prestere, så tror jeg at laget kommer til å se at det holder til å bli meg, sier Hushovd.

Sportsnyheter

18-åring rystet Barcelona: – Jeg husker ingenting

Barcelona ble for sterke i Mesterligaens kvartfinale, men nok en gang klarte Brann å skape magi mot verdens beste fotballag.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal