NRK Meny
Normal

Hushovd-sjef: – Thor ser ut til å komme i form

Thor Hushovds sjef Allan Peiper holder Tour de France-døra godt åpen for BMC-rytteren, og mener den norske proffsyklisten har nok av tid til å komme seg i god form til sommerens sykkelhøydepunkt.

Thor Hushovd

Thor Hushovd virker å være trygg på at han står på startstreken når Tour de France tråkkes i gang 29. juni, og lagledelsen har fortsatt nordmannen med på listen over aktuelle ryttere til rittet.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Allan Peiper

Allan Peiper i BMC sier Hushovd fortsatt er på lista over 12 ryttere som er aktuelle til Tour de France, men at ingenting ennå er bestemt.

Foto: NRK
Cadel Evans

BMCs Tour de France-lag skal bygges rundt sammenlagtkandidat Cadel Evans. Det blir opptil ledelsen i laget å vurdere om Hushovd passer inn i lagsammensetningen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Det er mye progresjon å gå på. Vi pleide å se Thor Hushovd vinne løp, spesielt der det var harde spurter, sier Allan Peiper, direktør i BMC, til NRK.

Peiper er på plass med BMC-laget i Critérium du Dauphiné, det viktige oppkjøringsrittet til Tour de France, der blant andre Thor Hushovd deltar.

Hushovd leverte ikke varene på de to første etappene, men viste langt bedre takter på rittets tredje etappe.

– Slik han spurtet da var et godt tegn. Han ble nummer fire mot noen virkelig gode spurtere. Er han med i Tour de France, er alt mulig. Han har tid og ser ut til å komme i form, sier Peiper.

Ennå ikke bestemt

Om Hushovd blir en del av BMCs Tour de France-lag er ennå ikke bestemt. Selv om Peiper virker å være sterk i troen på formstigning hos sin norske rytter, holder han kortene tett til brystet.

Han forteller at Hushovd står på listen over 12 aktuelle ryttere til rittet, men at ingenting ennå er bestemt.

– Det kommer an på hvordan vi skal strukturere laget, hvilke nøkkelryttere som skal bygges rundt Cadel Evans, sier Peiper.

Evans er utpekt som BMCs sammenlagtkandidat i Tour de France, og han trenger gode hjelpere for å kunne oppleve nok en sammenlagttriumf i det prestisjefyltet rittet.

De neste dagene av Critérium du Dauphiné blir dermed viktige for Hushovd.

– De neste dagene blir nok vanskelig for Hushovd, men også viktige for oss for å se hvordan han håndterer harde forhold, sier Peiper.

Optimistisk Hushovd

Hushovd vil likevel ikke brenne av alt kruttet på den neste etappen, som han heller ikke gjorde på onsdagens etappe.

– Jeg skal spare litt krefter og gå for seier på den sjette etappen, sier Hushovd til NRK.

Den tidligere verdensmesteren virker imidlertid å være trygg på at han er en av de utvalgte som står på startstreken når Tour de France tråkkes i gang 29. juni.

– Det er få på laget som er tatt ut allerede, så man får gi sjefene litt lenger tid. Tiden vil vise. Vi får se hva jeg klarer å prestere, så tror jeg at laget kommer til å se at det holder til å bli meg, sier Hushovd.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann
Eliteserien: Viking - Brann