NRK Meny
Normal

Hushovd på 105. plass

Bradley Wiggins viser ingen svakhetstegn og styrer mot seier i Tour of California. Thor Hushovd holder seg blant de siste.

Thor Hushovd

Thor Hushovd (arkivfoto) sliter i varmen i California. I sammendraget ligger han på 115. plass.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Sykkelekspert Mads Kaggestad tror Thor Hushovds Tour de France-plass er i fare.

– Jeg er veldig usikker på om Thor kommer med til Tour de France, dessverre. Han kjører veldig beskjedent i California, selv om jeg ikke legger så mye vekt på det, men omstendighetene rundt, sier Kaggestad til NTB.

Thor Hushovd har slitt i varmen i California. Sammen med blant andre Tom Boonen trillet Grimstad-syklisten i mål i den siste gruppen torsdag, 11.43 minutter bak etappevinner Taylor Phinney. Hushovd endte på 105.-plass.

På mandagens tempoetappe ble han nummer 100, 3.44 minutter bak vinneren. Tirsdag trillet han inn 25.10 minutter bak vinneren som nummer 117 i mål. I etappen natt til torsdag (norsk tid) ble han nummer 119.

Har bommet tidligere

I sammendraget er nordmannen nummer 115 av 122 ryttere. 42.46 minutter skiller opp til ledende Bradley Wiggins.

– Vi får håpe Thor får et godt rittprogram med Sveits rundt fram mot Tour de France. Han kan vinne i Sveits, men det er avhengig av hva som skjer etter California-syklingen, og der har jo BMC-laget bommet tidligere, påpeker den tidligere toppsyklisten.

– De har kjørt rytterne sine altfor hardt tett oppi den belastningen det rittet er for kroppen med døgnomstilling og kraftanstrengelser. Rytterne får for dårlig tid til å restituere seg. De blir sendt på tøffe treningssamlinger og løpende uttak
uten særlig plan, fortsetter TV 2-eksperten.

Kanskje blir det bare to nordmenn i årets TdF. Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug virker å være våre sikreste kort denne sommeren.

– Jeg håper Thor kommer med, men frykter at han må være hjemme i
Norge i juli eller sykler mindre ritt, sier Kaggestad.

(Artikkelen fortsetter under Twitter-bildet)

Laster Twitter-innhold

Wiggins har kontroll

Wiggins leder etapperittet i California med 28 sekunder ned til Rohan Dennis fra Australia når tre etapper gjenstår. På den femte etappen over 174 fra Pismo Beach til Santa Barbara ble Wiggins nummer 22, mens Dennis var nummer 13. De kom i mål på samme tid.

Igjen var det svært varmt i California. 32–33 grader gjorde det hele til en svett affære.

– Alle følte varmen i dag. Det er den varmeste dagen jeg noensinne har opplevd på sykkelen. Noen vil virkelig bli påvirket av dette, men varmen er lik for alle. Heldigvis er det meldt noe mer svale temperaturer fremover, sa Wiggins.

Torsdagens etappe i California ble vunnet av amerikanske Taylor Phinney. Tolv sekunder bak fulgte slovaken Peter Sagan. Tredjeplassen gikk til amerikanske Matthew Goss.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal