NRK Meny
Normal

Hushovd om vrakingen: – Jeg er overrasket og skuffet

Nordmannen tror han ble felt av dårlig sittestilling da BMC arrangerte amerikansk uttak for å avgjøre hvem som skulle få sykle lagtempoen i VM.

Hushovd

Torsdag kveld ble det klart at BMC vraker Hushovd til lagtempoen i VM. Ting ble ikke bedre for nordmannen da han måtte bryte et ritt i Belgia fredag ettermiddag. Bildet er fra tidligere i sommer.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg har nok sittet litt for lite på temposykkelen og fikk problemer med sittestillingen under uttaket. Den usikkerheten var nok utslagsgivende for at de (BMC) så på meg som den svakeste, sier Hushovd til NRK.no.

Fredag kveld kommenterte den tidligere verdensmesteren for første gang hvordan han opplevde å bli vraket til lagtempoen i VM.

– Det var en overraskelse og jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg har lagt ned mye arbeid for å være i form til lagtempoen, men nå mente BMC at jeg var den svakeste av syv mann og da må jeg bare forholde meg til det, og bytte fokus, sier han.

Allan Peiper

Allan Peiper i BMC-laget hevder laget fortsatt vil satse på Thor Hushovd.

Foto: Doug Pensinger / Getty Images

Dårlig oppladning

Hushovd sier han har satset alt på å komme med på lagtempolaget og legger ikke skjul på at forberedelsene antageligvis har svekket vinnersjansene på VM-fellesstarten.

VM starter i italienske Toscana kommende søndag og avsluttes med fellestart en uke senere, den skal Hushovd sykle. Da for Norge.

– Jeg har ikke hatt noen optimal oppladning til fellesstarten siden mye av den spesifikke treningen har handlet om lagtempo, sier Hushovd og legger til:

– Når det i tillegg er en hard løype, kan det bli vanskelig mot andre gutter som er i god form, for eksempel (Vincenzo) Nibali.

– Thor ble dårlig

Hushovd har fått mye oppmerksomhet i løpet av fredagen etter at det ble kjent at BMC vraker han fra lagtempoen i VM.

Overfor NRK forklarer Allen Peiper i BMC-laget vrakingen slik:

– Det er veldig mange forskjellige faktorer som har spilt inn når vi har gjort dette uttaket. Ikke bare rytternes kapasitet, men også hvordan de jobber innad i laget.

– Thor fortalte meg at han følte seg bra på den første treningsøkten på onsdag, men på kvelden fikk han trøbbel med magen som vi ikke visste hva var. Han måtte gi seg etter ti minutter og var veldig skuffet. Hvis noen har problemer vil det innvirke på uttaket, men det er tøff avgjørelse å ta få dager før mesterskapet.

Flere sykkeleksperter, blant andre Dag Erik Pedersen, har etter vrakingen stilt spørsmålstegn ved om BMC er det rette laget for nordmannen. Pedersen omtalte fredag vrakingen som «helt uforståelig».

Hushovd fikk heller ikke sykle sommerens Tour de France.

– Ser du på dette og Tour de France-vrakingen som et tegn på hvordan det blir for deg i BMC-laget fremover?

– Nei. De velger ut i fra hva de mener er det beste laget, noen ganger bommer de. Ryttere som vrakes er som regel uenige i vrakingen. Nå får vi se hva som skjer fremover, sier Hushovd.

Vil fortsatt satse på Hushovd

Allan Peiper hevder BMC-ledelsen fortsatt vil satse på nordmannen - tross vrakingen.

– Thor har bevist hva han er god for før. Det eneste han ikke har vunnet ennå er en klassiker og nettopp det tror jeg han kan vinne til våren. Vi er allerede opptatt med å planlegge framtiden for Thor og hans neste eventyr, sier Peiper.

Planla å bryte

Tidligere fredag brøt Hushovd det belgisk endagersrittet Kampioenshap van Vlaanderen. Ifølge trener Atle Kvålsvoll var det planlagt.

– Det er ingen dramatikk rundt dette. Han brøt bevisst etter 12 mil for å få en god gjennomkjøring. Dette var det første av tre endagsritt de kommende dagene, sier Kvålsvoll til NTB.

Lørdag skal Hushovd etter planen sykle Grand Prix Impanis-Van Petegem, før det norske VM-håpet kjører Grand Prix d'Isbergues søndag

Siste nytt

 • Svenskene ønsker ny Danmarkskamp

  Spillere fra det svenske kvinnelandslaget i fotball har tatt til sosiale medier for å be UEFA gi Danmark en ny sjanse til å spille kvalifiseringskamp mot Sverige.

  Kampen skulle gått i forrige uke, men en konflikt om likelønn førte til at spillerne uteble fra kampen.

  Konflikten skal opp for UEFAs disiplinærorgan i november, og Danmark risikerer utestengelse fra hele VM.

  SOCCER-EURO-WOMEN-NLD-DEN/PREVIEW
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm