NRK Meny
Normal

Hushovd om profflagplanene: – Har vært tyngre enn forventet

Thor Hushovd har fortsatt ikke gitt opp drømmen om å starte opp et norsk profflag. Nå utsetter han sin egen «deadline» for å få det til.

Thor Hushovd

UTSETTER DEADLINE: Thor Hushovd gir seg selv litt ekstra tid for å få på plass de nødvendige sponsorene til et norsk profflag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thor Hushovd hadde egentlig satt 31. mars som deadline for å få de nødvendige sponsorene på plass for å kunne starte opp sitt eget norske profflag.

Men stadig pågående prosesser har gjort at han nå utsetter den deadlinen.

– Det er en prossess som jeg ikke kan påvirke på egenhånd. De dialogene jeg har vært i med ulike selskap pågår fortsatt. Hadde jeg fått nei fra de i dag, så hadde jeg kunne kommet med noe konkret. Det er fortsatt en dialog. Så da velger jeg å gi de muligheten for at dette fortsatt kan bli aktuelt, sier han.

Hushovd

GIR IKKE OPP: Thor Hushovd kjemper fortsatt for å få oppfylt drømmen om et norsk profflag i sykling.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Har ikke gitt opp

Han har fortsatt ikke gitt opp det uttalte målet om å ha laget oppe å gå til 2017-sesongen.

– Det e det fortsatt muligheter for det. Jeg har sett lag som har begynt å jobbe og kommet på banen seinere enn 1.april. Da jeg signerte for Cervélo TestTeam i 2009 hadde jeg dialog med de først i august måned, selv om de nok jobbet i kulissene tidligere enn det. Men man håper jo det skal skje noe nå i løpet av kort tid. Det gjør det enklere for min del, og de folkene som skal hjelpe å bygge opp en så stor organisasjon, sier han.

– Hvor mye mangler du for å få det til?

– Jeg trenger én stor samarbeidspartner som går inn i dette her på en ordenlitg måte, og en betydelig måte når det gjelder det økonomiske, sier han.

– Tyngre enn forventet

Det var under Tour de France i fjor at han offentliggjorde planene om å starte opp eget profflag. Men han innrømmer at prosessen for å få planene realisert har vært hardere enn han trodde

– Det har vært tyngre enn ventet. Jeg hadde håpet å få det til. Men samtidig er det et vanvittig stort prosjekt. Jeg har snakket med andre som har dratt i gang store ting, uten å sammenligne. Men det er lange prosesser.

– Man må ha tålmodighet, noe jeg kanskje er litt dårlig til som tidligere idrettsutøver. Men det har vært en spennende og veldig lærerik prosess, sier den tidligere verdensmesteren.

Siste nytt

 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal