Hopp til innhold

Hushovd om profflagplanene: – Har vært tyngre enn forventet

Thor Hushovd har fortsatt ikke gitt opp drømmen om å starte opp et norsk profflag. Nå utsetter han sin egen «deadline» for å få det til.

Thor Hushovd

UTSETTER DEADLINE: Thor Hushovd gir seg selv litt ekstra tid for å få på plass de nødvendige sponsorene til et norsk profflag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thor Hushovd hadde egentlig satt 31. mars som deadline for å få de nødvendige sponsorene på plass for å kunne starte opp sitt eget norske profflag.

Men stadig pågående prosesser har gjort at han nå utsetter den deadlinen.

– Det er en prossess som jeg ikke kan påvirke på egenhånd. De dialogene jeg har vært i med ulike selskap pågår fortsatt. Hadde jeg fått nei fra de i dag, så hadde jeg kunne kommet med noe konkret. Det er fortsatt en dialog. Så da velger jeg å gi de muligheten for at dette fortsatt kan bli aktuelt, sier han.

Hushovd

GIR IKKE OPP: Thor Hushovd kjemper fortsatt for å få oppfylt drømmen om et norsk profflag i sykling.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Har ikke gitt opp

Han har fortsatt ikke gitt opp det uttalte målet om å ha laget oppe å gå til 2017-sesongen.

– Det e det fortsatt muligheter for det. Jeg har sett lag som har begynt å jobbe og kommet på banen seinere enn 1.april. Da jeg signerte for Cervélo TestTeam i 2009 hadde jeg dialog med de først i august måned, selv om de nok jobbet i kulissene tidligere enn det. Men man håper jo det skal skje noe nå i løpet av kort tid. Det gjør det enklere for min del, og de folkene som skal hjelpe å bygge opp en så stor organisasjon, sier han.

– Hvor mye mangler du for å få det til?

– Jeg trenger én stor samarbeidspartner som går inn i dette her på en ordenlitg måte, og en betydelig måte når det gjelder det økonomiske, sier han.

– Tyngre enn forventet

Det var under Tour de France i fjor at han offentliggjorde planene om å starte opp eget profflag. Men han innrømmer at prosessen for å få planene realisert har vært hardere enn han trodde

– Det har vært tyngre enn ventet. Jeg hadde håpet å få det til. Men samtidig er det et vanvittig stort prosjekt. Jeg har snakket med andre som har dratt i gang store ting, uten å sammenligne. Men det er lange prosesser.

– Man må ha tålmodighet, noe jeg kanskje er litt dårlig til som tidligere idrettsutøver. Men det har vært en spennende og veldig lærerik prosess, sier den tidligere verdensmesteren.

Siste nytt

 • Norsk stortalent (20) imponerte i Saudi Tour – Guerreiro vant etappen

  Den norske 20-åringen Embret Svestad-Bårdseng viste bunnsolid klatreform på den fjerde etappen av sykkelrittet Saudi Tour torsdag.

  Den 163,4 kilometer lange etappen fra Maraya til Harrat Uwayrid var kongeetappen i rittet. Avslutningen besto blant annet av en svært bratt og krevende stigning.

  Der viste Svestad-Bårdseng, som sykler for Human Powered Health, for alvor fram sitt talent. 20-åringen var femtemann over toppen i selskap med meget sterke ryttere.

  På de siste flate kilometerne inn mot mål måtte Svestad-Bårdseng se seg passert av en gruppe ryttere. I mål trillet han til 22.-plass. Dermed ble det ingen resultatmessig superdag av nordmannen, men prestasjonen 20-åringen viste fram var det høy klasse over.

  Fire ryttere gjorde opp om seieren på etappen. Aller sterkest på de siste meterne var den portugisiske favoritten Ruben Guerreiro. Han sykler for Movistar-laget.

  Italienske Davide Formolo ble nummer to etter å ha fått god hjelp av UAE-lagkamerat Vegard Stake Laengen til å sette høy fart inn i den siste bakken.

  Uno-X-laget, som fikk en sterk etappeseier ved Søren Wærenskjold onsdag, satte sin lit til den klatresterke dansken Jacob Hindsgaul torsdag. Sistnevnte klarte ikke følge de beste i bakken og ble nummer elleve på etappen.

  (©NTB)

  saudi tour
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • 15 norske utøvere tatt ut til alpin-VM

  Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) stiller med 15 utøvere i årets VM i alpint i franske Courchevel og Meribel 6.-19. februar.

  Disse stiller for Norge:


  Kvinner

  Ragnhild Mowinckel, Sportsklubben Rival
  Thea Stjernesund, Hakadal IL
  Kajsa Vickhoff Lie, Bærums Skiklub
  Mina Fürst Holtmann, Bærums Skiklub
  Maria Tviberg, Geilo IL
  Kristin Lysdahl, Asker Skiklubb

  Menn

  Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL
  Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
  Lucas Braathen, Bærums Skiklub
  Atle Lie McGrath, Bærums Skiklub
  Adrian Smiseth Sejersted, Stabæk IF
  Alexander Steen Olsen, Kjelsås IL
  Timon Haugan, Oppdal alpin
  Sebastian Johann Foss Solevåg, Spjelkavik IL
  Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • Varane gir seg på landslaget - Vil gjøre plass for den nye generasjonen

  United-stjernen Raphaël Varane bekrefter på Instagram at han gir seg på Frankrikes landslag.

  «Å representer vårt flotte land i ti år har vært en av de største ærene i mitt liv», skriver midtstopperen, som takker det franske folket fra bunnen av hans hjerte.

  Den tidligere verdensmesteren begrunner avgjørelsen med å gi plass til nye talenter:

  «Jeg kommer helt sikkert til å savne disse øyeblikkene, men tiden er inne for at den nye generasjonen tar over. Vi har en gjeng talentfulle unge spillere som er klare for å ta over, som fortjener en sjanse.»

  Varane spiller for Manchester United, og har tidligere briljert for Real Madrid hvor han var i ti år.

  I 2018 fikk han tittelen ridder etter at han ble verdensmester i fotball for Frankrike. Varane står med 93 landskamper for hjemlandet. VM-finalen mot Argentina ble den siste.

  Raphael varane
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste