NRK Meny
Normal

Hushovd om profflagplanene: – Har vært tyngre enn forventet

Thor Hushovd har fortsatt ikke gitt opp drømmen om å starte opp et norsk profflag. Nå utsetter han sin egen «deadline» for å få det til.

Thor Hushovd

UTSETTER DEADLINE: Thor Hushovd gir seg selv litt ekstra tid for å få på plass de nødvendige sponsorene til et norsk profflag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thor Hushovd hadde egentlig satt 31. mars som deadline for å få de nødvendige sponsorene på plass for å kunne starte opp sitt eget norske profflag.

Men stadig pågående prosesser har gjort at han nå utsetter den deadlinen.

– Det er en prossess som jeg ikke kan påvirke på egenhånd. De dialogene jeg har vært i med ulike selskap pågår fortsatt. Hadde jeg fått nei fra de i dag, så hadde jeg kunne kommet med noe konkret. Det er fortsatt en dialog. Så da velger jeg å gi de muligheten for at dette fortsatt kan bli aktuelt, sier han.

Hushovd

GIR IKKE OPP: Thor Hushovd kjemper fortsatt for å få oppfylt drømmen om et norsk profflag i sykling.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Har ikke gitt opp

Han har fortsatt ikke gitt opp det uttalte målet om å ha laget oppe å gå til 2017-sesongen.

– Det e det fortsatt muligheter for det. Jeg har sett lag som har begynt å jobbe og kommet på banen seinere enn 1.april. Da jeg signerte for Cervélo TestTeam i 2009 hadde jeg dialog med de først i august måned, selv om de nok jobbet i kulissene tidligere enn det. Men man håper jo det skal skje noe nå i løpet av kort tid. Det gjør det enklere for min del, og de folkene som skal hjelpe å bygge opp en så stor organisasjon, sier han.

– Hvor mye mangler du for å få det til?

– Jeg trenger én stor samarbeidspartner som går inn i dette her på en ordenlitg måte, og en betydelig måte når det gjelder det økonomiske, sier han.

– Tyngre enn forventet

Det var under Tour de France i fjor at han offentliggjorde planene om å starte opp eget profflag. Men han innrømmer at prosessen for å få planene realisert har vært hardere enn han trodde

– Det har vært tyngre enn ventet. Jeg hadde håpet å få det til. Men samtidig er det et vanvittig stort prosjekt. Jeg har snakket med andre som har dratt i gang store ting, uten å sammenligne. Men det er lange prosesser.

– Man må ha tålmodighet, noe jeg kanskje er litt dårlig til som tidligere idrettsutøver. Men det har vært en spennende og veldig lærerik prosess, sier den tidligere verdensmesteren.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal