NRK Meny
Normal

Hushovd skuffet

Thor Hushovd kjørte i mål 41 sekunder bak vinneren Fabian Cancellara under prologen i London lørdag. Det holdt kun til 28. plass.

Thor Hushovd
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Jeg er ikke helt fornøyd, men ga absolutt alt det jeg kunne. Da kan jeg ikke gjøre noe mer. Det blir en kamp utover i uken om etappeseier. Det er målet, i tillegg til å skaffe poeng i kampen om den grønne trøyen, sier Hushovd til NTB.

Suveren

Andréas Klöden (Astana) suste inn til en bestetid tidligere i løpet, og så lenge ut til å vinne. Fabian Cancellara kjørte likevel inn til seier på tiden 8.50,74 - 12 sekunder foran Klöden.

CSC-kollega Arvesen kjørte inn til tiden 09.48 i mål. Det holdt ikke til noen topplassering for rytteren. Han havnet til slutt på 104. plass - nesten minuttet bak vinneren.

- Jeg åpnet kanskje litt hardt og stivnet litt, sier han.

Tar ingen sjanser

Britisk politi tok ingen sjanser og hadde 5000 mannskaper ute i Londons gater i forbindelse med Tour de France-starten lørdag.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Rundt 2 millioner mennesker var ventet til å overvære sykkelbegivenheten i den britiske hovedstaden, der også Wimbledon-turneringen i tennis setter farge på byen. Og publikum sto lagvis rundt hele den 7,9 km lange prologløypa.

- Sinnsyk stemning

- Stemningen rundt løypa var sinnssyk. Det var definitivt en suksess å legge Tour-starten hit, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Og farge på byen satte også tusenvis av neongulkledte polititjenestemenn. Lørdag var også toårsdagen for terrorbombene som gikk av i sentrum av London og drepte 54 mennesker i 2005.

Store deler av området ved parlamentet og Buckingham Palace var stengt av for å sikre fri ferdsel for de 189 Tour-syklistene. Dermed var byen også sikret trafikkaos. Også fransk politi var på plass i London.

Første gang

I år startet Touren for første gang med prolog i London. Rytterne skal gjennomføre 7,9 kilometer i London sentrum og blant annet passere Greenwich-meridianen der passende nok tidtagningen skal starte.

England har også den første etappen, drøye 20 mil fra London til Canterbury. På den andre etappen er løpet i Frankrike.

Fabian Cancellara

CSC-rytter Fabian Cancellara med den gule ledertrøya.

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

 

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal