- Jeg er skuffet over laget mitt

Hushovd måtte nok en gang gi fra seg den grønne poengtrøya til Petacchi etter en massespurt. Nordmannen innrømmer at laget rundt ham ikke er sterkt nok.

Video Hushovd reaksjon

Mark Cavendish var nok en gang raskest i en massespurt. Hushovd i grønt havnet litt i bakleksa og ble nummer åtte. Boasson Hagen (i svart bak Cavendish) imponerte med 4. plass. Alessandro Petacchi i rosa spurtet til tredjeplass.

Etter å ha kjempet seg over den siste bakketoppen, hadde Thor Hushovd alle muligheter til å kjempe om andreplassen på lørdagens etappe.

Vinokourov var det lite å gjøre med, men bak var det duket for massespurt om viktige poeng i kampen om den grønne trøya.

Thor Hushovd i grønn trøye

Hushovd er ikke fornøyd med sin egen innsats, ei heller sitt eget lag.

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters

Men, som så mange ganger før i årets ritt, fikk Grimstad-oksen det tøft. Mark Cavendish ble nummer to, mens Hushovds argeste konkurrent om den grønne trøya, Alessandro Petacchi, ble treer.

– Det var en rotete spurt. Langt ifra den beste. Igjen havnet jeg alene, og det fungerte ikke, sa Hushovd til NRK etter målgang.

Petacchi to poeng foran

Hushovd havnet i andre rekke og ble «bare» nummer åtte. 32-åringen ble også slått av Edvald Boasson Hagen, som spurtet inn til en imponerende 4. plass.

Dermed måtte Hushovd gi fra seg den grønne trøya tilbake til Petacchi, som nå har 187 poeng mot Hushovds 185.

Mark Cavendish er oppe på tredjeplass i poengkonkurransen med 162 poeng.

Ikke fornøyd med laget

Hushovd har tidligere ikke kommentert om de svake spurtresultatene - til han å være - har skyldtes Cervélo-lagkameratenes dårlige opptrekk. I dag sa Hushovd følgende om lagkameratene:

– I dag er jeg skuffet over laget mitt. Og nå har jeg sagt ifra til dem, sa Hushovd.

Hushovd og Boasson Hagen

Thor Hushovd ble slått av Boasson Hagen i spurten.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Nordmannen hadde ingen lagkamerater rundt seg på oppløpet, og etter å ha ligget langt fremme da 100 meter gjenstod, ble Hushovd passert av en rekke løpere før målstreken.

Nå er Hushovd spent foran de kommende fjelletappene i Pyrineene. De fire neste etappene er knallharde med mange høye fjell.

– Jeg har fortsatt selvtillit, men jeg har ingen formening om hvor jeg skal ta de neste poengene. Jeg tar dag for dag, sier Hushovd.

Vinokourov lurte alle

Alexandre Vinokourov

Vinokourov brukte sine sterke tempoegenskaper til å holde unna de siste kilometerne.

Foto: LOINEL BONAVENTURE / Afp

Etter nærmere 190 km med nokså flat kjøring, ble den 13. etappen avsluttet med en tøff tredjekategori-stigning.

Like før toppen, syv kilometer fra mål, stakk Vinokourov fra hovedfeltet på et solobrudd, og opparbeidet seg en ledelse på drøye 15 sekunder.

Det skulle vise seg å være nok.

I utforkjøringen ned til mål holdt kazakhstaneren unna, og kunne trille i mål til sin fjerde etappeseier i karrieren - 13 sekunder foran hovedfeltet.

I kampen om den gule sammenlagttrøya ble det ingen store endringer. Alle sammenlagtfavorittene rullet inn bak massespurten.

Andy Schleck er fortsatt i gul trøye.

13. etappe, 196 km Rodez-Revel:

1) Alexander Vinokourov, Kasakhstan (Astana) 4.26.26,
2) Mark Cavendish, Storbritannia (HTC-Columbia) 0.13 min. bak
3) Alessandro Petacchi, Italia (Lampre) samme tid
4) Edvald Boasson Hagen, Norge (Sky) s.t.
5) Jose Joaquin Rojas, Spania (Caisse d'Epargne) s.t.
6) Julian Dean, New Zealand (Garmin) s.t.
7) Anthony Geslin, Frankrike (FDJ) s.t.
8) Thor Hushovd, Norge (Cervélo) s.t.
9) Grega Bole, Slovenia (Lampre) s.t.
10) Lloyd Mondory, Frankrike (AG2R) s.t.

Siste nytt

 • Silje Solberg klar for storklubb

  Den norske målvakten Silje Solberg er klar for den ungarske storklubben Györ, det melder klubben på sine nettsider. 29-åringen slutter seg til klubben som har vunnet mesterligaen de tre siste sesongene til sommeren. Der blir hun lagvenninne med Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen for storklubben. – Jeg er veldig glad for å bli del av Györ i sommer. Det er det beste laget i verden, og det gleder meg. Jeg ønsker å innfri de store forventningene her, og jeg ønsker å ta del i klubbens suksess, sier Solberg.

  Silje Solberg under VM i fjor
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Brann signerer kantspiller

  Finske Robert Taylor har signert en treårsavtale med Brann, det melder klubben på sin nettside. Taylor har spilt ti kamper for det finske landslaget og spilt de siste sesongene for Tromsø. – Det er fantastisk å endelig være her. Det var kjæresten min som leste at Brann var interessert og da ville jeg dit med en gang. Det har vært noen stressende uker, men nå er jeg glad for at alt endelig er i orden, sier Taylor.

  Robert Taylor i aksjon for Tromsø forrige sesong
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal