NRK Meny
Normal

Hushovd må lære av spurtkanon

Spurtspesialisten Allesandro Petacchi og laget har alltid en grundig plan de siste 5 kilometerne for å gå til topps. Nå må Hushovd lære av ham, mener treneren.

Thor Hushovd

Thor Hushovd under torsdagens sprint, der han kom som nummer to.

Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Thor Hushovd må lære av italienske Alessandro Petacchi for å vinne spurtene under Giro d`Italia. Det mener Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll.

- Han har stort sett alt fra fem til åtte mann foran seg, som ligger foran ham og kjører fortere og fortere. Etter hvert blir han sittende igjen med to stykker, og sistemann bruker som regel å spurte maks til det er igjen cirka 150 meter. Derifra og inn mot mål tar Petacchi det alene, sier han til NRKSport.

Mest å lære av Petacchi

På gårsdagens etappe av Giro d`Italia lå alt til rette for en klassisk Petacchi-spurt. Det ble tredje plass bak Hushovd og tyske Robert Førster for italieneren, men Kvålsvoll mener likevel at Hushovd og laget har mest å lære av Petacchi.

- Med sånne opptrekk, så har du en stor forskjell, sier han.

Full av beundring

Hushovd selv vet godt om styrken til Petacchi og lagkameratene, og er full av beundring på den disiplinen hele laget viser de siste kilometerne mot de avgjørende meterne.

-  Laget hans, Milran, er det beste spurtopptrekk-laget i verden. Det er det ikke noen tvil om. De er harde å slå, men de er ryddige i feltet, de lar det går såpass fort at du får ikke den veldige knivingen foran i tet, sier Hushovd.

Alessandro Petacchi

Hushovd har mye å lære av Alessandro Petacchi, sprintspesialisten, mener Hushovds personlige trener.

Foto: MANUEL BRUQUE / AP

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal