NRK Meny
Normal

Hushovd kan bli kastet ut av VM

Hvis Thor Hushovd stiller til start på Paris-Nice på søndag risikerer han å bli kastet ut av OL og VM.

Thor Hushovd i spurten i Tour Mediterraneen
Foto: PATRICK VALASSERIS / AFP

Profflagene som deltar i etapperittet Paris Nice vil bli kastet ut av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Det slo UCI-president Pat McQuaid fast fredag to dager før rittet starter.

- UCI har gjort det temmelig klart for lagene at de bør tenke nøye gjennom beslutningen de tar. Om de bestemmer seg for å bli med ASO (rittarrangøren), har de samtidig gjort det klart at de vil ut av UCI. Vi vil jobbe dem ut av UCI, sa McQuaid.

Thor Hushovd er eneste nordmann som står på startlisten i Paris Nice.

- Det er en utrolig alvorlig trussel da. Det er en strid som bare har bygd seg opp i løpet av uka her. Det som er veldig synd er at det er løperne som får svi for denne krigen, sier Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll til NRK.

Han forteller videre at alle som er påmeldt i Paris-Nice har fått en personlig mail fra UCI-president Pat McQuaid og de vil bli bannlyst fra å delta i VM og OL hvis de stiller til start søndag.

ASO er samme arrangør som står bak blant annet storrittene Tour de France, Paris Roubaix, Fleche Wallonne, Liege Bastogne Liege og Paris Tours.

Stridighetene mellom UCI og ASO handler om at arrangørselskapet vil ha full rådighet over hvilke lag som skal få delta i deres ritt. En binding mot Protour (syklingens verdenscup) innebærer at de blir tvunget til å invitere alle storlagene.

ASO ønsker på ingen måte å invitere det kasakhstanske Protour-laget Astana, som i fjor raserte sporten med en rekke dopingsaker.

Også arrangøren av Giro d'Italia og Vuelta a Espana er av samme oppfatning.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal