NRK Meny
Normal

Hushovd til NRK: – Det blir ingen Tour på meg i 2014

Thor Hushovd (36) bekrefter overfor NRK at han trekker seg fra Critérium du Dauphiné og at han ikke deltar i årets Tour de France.

Hushovd

Thor Hushovd kommer ikke til å sykle årets Tour de France.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Thor Hushovd

En sliten Thor de France etter Paris-Roubaix der han endte på

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Det blir ingen Tour på meg i 2014, sier Thor Hushovd til NRK etter dagens etappe.

I et intervju med NRK etter dagens etappe i Critérium du Dauphiné avslører han at han ikke kommer til å sykle i årets utgave i Thor de France.

– Nå må jeg stikke fingeren i jorda og si at jeg ikke er i rute, jeg er ikke i form og har ikke helsa i orden til å være med i Tour de France, fortsetter en skuffet Hushovd.

Thor Hushovd hadde en tung dag på sykkelen på tirsdagens etappe i Frankrike. Han kom inn 16.48 minutter bak vinneren på 162.-plass på en relativt flat etappe.

– Det er alltid tøft når en ser at en sliter, og jeg skjønte det gikk seint og jeg var blant de første som datt av. Det er nedtur å kjenne det, sier Hushovd.

Det var i den siste andrekategoribakken opp til Col de la Mûre at han datt av hovedfeltet og aldri kjørte seg inn igjen.

– Det er et veldig tungt slag for Thor Hushovd at han må stå av dette rittet og ikke minst si fra seg plassen, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

– Helsa mi er ikke bra

Thor Hushovd har bestemt seg for å stå av rittet i Frankrike som pågår nå også etter dagens tunge etappe.

– Jeg har bestemt meg for å ikke så starte i morgen. Helsa mi er ikke bra, det er noe som er feil og har jeg tenkt å finne ut av, sier en sliten Hushovd.

Det er gammelt nytt at Hushovd ikke har kontrakt med BMC etter årets sesong og det har vært spekulasjoner om hvordan fremtiden til Grimstad-syklisten ser ut.

– Jeg har heldigvis lag som er interessent. Det er nå fremover jeg skal jobbe med det. Jeg må ta en prat med manageren min og se litt hva som skjer, sier Hushovd til NRK.

Dag Erik Pedersen mener karrieren til Hushovd nå har kommet til et viktig punkt.

– Dette er et kritisk punkt for Thor Hushovds karriere, han må først og fremst finne ut av hva som er feil med helsa og hvorfor han ikke restituerer seg. Dette er et viktig veikryss han har kommet frem til, sier Pedersen.

Saken fortsetter under intervjuet med Thor Hushovd.

Hushovd sier han står over Tour de France 2014.

Hør NRKs intervju med Thor Hushovd etter tirsdagens etappe i Critérium du Dauphiné. Han står over årets Tour de France, er usikker på sykkelfremtiden og står også av Critérium du Dauphiné.

Tredje året uten Hushovd

Med bekreftelsen fra Frankrike blir det tredje året på rad at Thor Hushovd ikke deltar i Tour de France. Forrige gang han deltok var i 2011 da han vant to individuelle etapper og en lagtempo-etappe.

– Jeg tror Thor Hushovds dager i Tour de France er talte nå som helsa ikke funker. Jeg personlig ser mørkt på Hushovds muligheter til å kjøre Tour de France i årene som kommer, mener Dag Erik Pedersen.

De siste sesongene har sørlendingen vært plaget av skader og sykdom og ikke fått tillit av laget BMC.

I årets sesong står Hushovd uten seire, men med andreplasser på en etappe i Tour Mèditerranèen og en i Tour of California.

I vårklassikerne endte han på 19. plass i Paris-Roubaix og niende plass i Gent-Wevelgem som de beste plasseringene.

Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll har blitt pålagt taushetsplikt rundt Thor Hushovd fra BMC. Han kunne ikke svare på hva som var Hushovds planer videre nå som Tour de France ryker og hva som har skjedd med Hushovd.

Hushovd Tour De France

Forrige gang Thor Hushovd vant en etappe i Tour de France var i 2011 og målbyen var Gap. Der spurtslo han Edvald Boasson Hagen etter et brudd hadde gått inn.

Foto: Peter Dejong / Ap

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal