NRK Meny
Normal

Hushovd i kjempeform før Tour de France

- Jeg har aldri vært i så bra form før Tour de France som nå. Det sier verdensmester Thor Hushovd etter seieren i Sveits Rundt tirsdag.

Thor Hushovd

Thor Hushovd jubler idet han vinner 4. etappe av Sveits Rundt. - Dette virker lovende, sier han.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Tirsdag vant Hushovd den 4. etappen i Sveits Rundt. Grimstad-guttens første seier siden VM-triumfen for åtte måneder siden.

Nå er nordmannen optimistisk med tanke på det franske sykkelrittet som begynner 2. juli.

- Dette er et tegn på at jeg er i rute, og at jeg rett og slett er i form. Jeg ligger foran skjema, og ligger også bedre an enn jeg noengang har gjort på denne tiden. Det virker absolutt lovende, sier en fornøyd Thor Hushovd til NRK.

Oppkjøringen før årets store mål i Frankrike, Tour de France, blir av Hushovd karakterisert som nesten perfekt.

- Jeg har jobbet hardt gjennom hele vinteren og synes selv at jeg har hatt en del stang ut. Men siden mai har jeg jobbet godt, og det har føltes bra på trening.

Les også: Syk og skuffet Hushovd brøt i California

Fikk viktige svar

Hushovd har åtte etappeseire i Tour de France. Den åttende vant han 6. juli 2010.

Etter seieren i Sveits Rundt tirsdag, mener nordmannen at formen er god nok til å hevde seg i toppen i Frankrike. Da kan den niende etappeseieren komme allerede om noen uker.

- Det er klart, når man vinner har man en veldig god følelse, men det var en god bekreftelse på at jeg er i rute og at jeg fortsatt har mye å gjøre i Tour de France. De svarene jeg fikk i dag, var viktige, sier han.

Kan senke skuldrene

Thor Hushovd ble som første nordmann verdensmester 3. oktober 2010 i Geelong i Australia.

I ettertid har han som andre verdensmestre før ham opplevd seierstørke den påfølgende sesongen. Derfor var det viktig for ham å endelig vinne igjen.

- Det føles godt å endelig vinne igjen. Det er jo en spesiell trøye å kjøre med, sier Hushovd.

- Nå kan jeg senke skuldrene og jobbe mot Tour de France, men med en litt større ro. Seieren i dag var veldig viktig, sier Hushovd til NRK.

Les også: Hushovd kritisk til dopliste

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 29 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag